U Parkhotel

Modern conferentiehotel op het bosrijke Kennispark Twente

Wetenschap en bedrijfsleven hebben een nieuwe ontmoetingsplek: U Parkhotel! Dit splinternieuwe conferentiehotel ligt op de campus van de Universiteit Twente. Hotel en campus gaan volledig op in het groene Twentse landschap. Maar laat je niet misleiden door de natuurrijke omgeving: dit gebied is hard op weg om hét ecosysteem te worden voor high-tech bedrijven. U Parkhotel maakt deze omgeving toegankelijk voor iedereen die hier een meeting of event organiseert of gewoon een hapje wil komen eten in het restaurant.

Wie voor het eerst het campusterrein van de Universiteit Twente oprijdt, slaat stijl achterover van de schoonheid van dit gebied. De campus is een uitgestrekt, bosrijk terrein met studentenwoningen, sportvelden, onderzoekslaboratoria en faculteitsgebouwen. Aan de rand van de campus waar het bos begint, is nu het U Parkhotel gevestigd: de moderne en comfortabele opvolger van Conferentiehotel Drienerburght, dat bij de opening van dit hotel haar deuren sloot.

U Parkhotel

Het U Parkhotel bevindt zich in het voormalige gebouw van de faculteit voor Elektrotechniek en Technische natuurkunde. Dat werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’60 van de vorige eeuw, volgens de architectuur van de ‘Nieuwe Zakelijkheid’: functioneel, met strakke lijnen en veel gebruik van glas, staal en beton. Na een complete vernieuwing van het gebouw in 2018 zijn veel van deze karakteristieke elementen nog duidelijk zichtbaar, al heeft de soberheid van binnen plaatsgemaakt voor een comfortabel en modern interieur. Het pand is op duurzame wijze verbouwd, met als mooi voorbeeld de muurdecoratie in de hotelkamers die gemaakt is van gerecyclede spijkerbroeken en oude bedrijfskleding. Daarnaast wordt in het hotel geen gas gebruikt.

Bij binnenkomst in het hotel komen we terecht in een mooie, sfeervolle lounge, die geleidelijk overgaat in het restaurant. Hieraan grenzend ligt het conferentiecentrum – wat het enige deel van het hotel is dat volledig nieuw is gebouwd omdat de voormalige collegezalen zich op kelderniveau bevonden. Het nieuwe conferentiecentrum daarentegen grenst aan het restaurant en heeft zes (deels koppelbare) zalen met grote ramen en uitzicht over de campus. Aan dezelfde gang liggen ook zes kleinere ruimten, die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet om in kleinere groepen uiteen te gaan. Alle zalen zijn voorzien van moderne av-hulpmiddelen.

Vergaderen en dineren

Fijn is dat alle zalen zich aan één gang bevinden, aan een centrale meeting lounge met welkomstdesk. Daar kun je in de pauze of tijdens de meeting zelf je kop koffie halen. In het sfeervolle restaurant kun je terecht voor een ontbijt, lunch, diner of borrel; en dat laatste kan ook buiten op een heerlijk terras. In het restaurant maakt het team van Chef-kok Sjors Riewald lekkere gerechten, veelal bereid met regionale en biologische ingrediënten van het Twentse land.

Hoog bovenin het gebouw heeft U Parkhotel nog een verrassing: een speciale boardroom op de negende verdieping. Deze stijlvolle ruimte heeft een lange tafel waaraan je met twintig personen kunt vergaderen. Óf dineren, want ook daarvoor is deze ruimte uitermate geschikt. De boardroom is ingericht met een warme, houten vloer, een mooie lange tafel en trendy lampen onder een authentiek cassetteplafond. Door plafondhoge ramen heb je een spectaculair uitzicht over de campus en de wijde omgeving.

Ontmoetingsplek voor wetenschap en bedrijfsleven

U Parkhotel is een gloednieuw conferentiehotel. Maar wat deze locatie tot een unieke venue maakt is de ligging op Kennispark Twente. In dit gebied is een sterke samenwerking tussen de Universiteit Twente en allerlei start-ups en high-tech bedrijven. Onder meer  Nanotechnologie, Robotica, Technische Geneeskunde en Creative Technology zijn belangrijke speerpunten binnen de Universiteit Twente. Daarnaast is het leuk om te zien hoe de link naar de omgeving en geschiedenis van het pand wordt gemaakt in U Parkhotel: verspreid door het hotel staan vitrines met instrumenten die hier in de loop van de jaren werden ontwikkeld.

De connectie met de omgeving kan ook op concrete wijze worden ingezet tijdens een event. Afhankelijk van het karakter van je bijeenkomst kun je diep op de inhoud ingaan, met bijvoorbeeld een professor die vertelt over nanotechnologie of de toepassingen daarvan in de technische geneeskunde. Of houd het luchtiger, en neem je gasten mee op een bezoek aan het Virtual Reality Lab op de campus. Is je meeting al inhoudelijk genoeg? Dan kun je ook gebruik maken van de vele culturele en sportieve faciliteiten voor een leuke of actieve break.

U Parkhotel is een moderne, goed uitgeruste locatie voor meetings en events. Het is een fraai hotel, met 72 fijne kamers. Maar bovenal is het dé plek waar wetenschap en bedrijfsleven elkaar ontmoeten!