The Hoxton

Informele sfeer in hip designhotel

Toen The Hoxton in 2015 haar deuren opende in Amsterdam, was het al snel the talk of the town. Het hippe hotelconcept uit Londen dat aan de Herengracht neerstreek, om de hoek van de Dam. De lobby van het hotel is nu een van de meest populaire ontmoetingsplekken in de Amsterdamse grachtengordel. Het hotel staat bekend om de open, toegankelijke sfeer, welke terugkomt in The Apartment, de schitterend rond een binnenplaats gelegen meeting en eventruimte. Tijd voor een uitgebreid bezoek aan deze verfrissende evenementen locatie!

Het motto van The Hoxton is eenvoudig: een ‘no rip-off hotel’. Die lijfspreuk uit zich in gratis wifi, minibar en telefoongebruik voor de hotelgasten en een relaxte en ongedwongen sfeer in de hele locatie. Je staat hier bij de entree bijvoorbeeld meteen midden in de sfeervolle lounge, tussen de vintage stoelen en banken. Links in het bargedeelte staan de bartenders prachtig uitziende drankjes te maken; rechts zien we tussen de pilaren door de gasten genieten van brunch, lunch of diner in Lotti’s Restaurant. Door een groot dakraam schijnt in het restaurantgedeelte veel daglicht naar binnen. Bij mooi weer kan het raam in zijn geheel open worden geschoven en baadt het restaurant echt in het zonlicht. Nog iets verder naar achteren ligt een intiemer gedeelte van het restaurant, waar groepen zich meer kunnen afzonderen.

Innovatieve meetingspace

De inrichting doet wat het beoogt te doen: de ruimte voelt als een warm welkom, waarbij je direct zin krijgt om het je gemakkelijk te maken in een van de gezellige zithoeken. We lopen door naar een tweede gedeelte op de begane grond, waar we The Apartment vinden – de innovatieve meetings & events ruimte, a lá The Hoxton. The Apartment ligt in het midden van de vijf grachtenpanden welke samen The Hoxton vormen, aan Singel en de Herengracht. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit gedeelte voor meetings en events zien als een appartement. Rond een fijne binnenplaats liggen vijf sfeervolle ruimtes, waaronder een serre met woonkeuken.

Intieme setting

We komen dit gedeelte binnen via de Pantry Kitchen, wat een beetje voelt alsof je door de achterdeur bij iemand binnenstapt. Het geeft een intiem gevoel, wat ons meteen in de juiste stemming brengt. De serre is licht, met grote dakramen en openslaande deuren naar de binnenplaats. De sfeer is informeel; geen barpersoneel om drankjes op te nemen, alleen Babs, de Apartment Hostess die zorgt dat de voorraad op peil blijft en waar nodig helpt met de techniek. Een kop koffie maken we gewoon zelf, of we pakken een gekoeld drankje uit de goed gevulde Smeg ijskast. Uit een popcornmachine komt de aangename geur van warme gepofte popcorn. Op de bar staat een schaal met verse croissantjes en plakjes bananenbrood. Het is een heerlijke plek om tussen de meetings door te vertoeven of om je gasten in intieme setting welkom te heten. En ook hier geldt het ‘no rip-off’ credo: bij een meeting zijn alle genoemde extra’s inclusief. Ook de lunch en borrels kun je hier tegen een leuk prijsje regelen en wordt allemaal op een informele manier in de keuken geserveerd.

De deuren vanuit de keuken openen bij mooi weer naar de Courtyard. In deze binnentuin staan groene potjes en plantjes verspreid over de frisse wit-blauw-grijs geblokte vloertegels, die doorlopen tussen de twee ruimtes. In de winter verandert het geheel in een sfeervolle wintertuin. Een boom vormt het middelpunt van de Courtyard, waaraan ook de entrees van drie van de vier meeting rooms liggen.

Huiskamer

De grootste van de meeting rooms is de Living Room: een fijne ruimte met een intieme huiselijke inrichting. Op de vloer ligt een vintage vloerkleed; de frisse witte wanden worden gesierd door foto’s met een wisselende expositie van lokale kunstenaars. Deze ruimte is erg geschikt voor grotere presentaties, tot 50 personen in theateropstelling. De naastgelegen Games Room heeft een speelser karakter. Middelpunt is de houten vergadertafel, die met een magnetisch netje is om te toveren tot pingpongtafel. Aan de overkant van de binnenplaats liggen de Library en de Study, twee kleinere ruimtes die met een schuifbare wand van elkaar zijn te scheiden of juist met elkaar te verbinden.

De informele sfeer van The Hoxton zorgt voor een ideale setting om gesprekken op gang te brengen. Dat is fijn bij meetings met een kleine groep, want dan deel je de keuken en de tuin met andere partijen. Maar de ruimte komt ook zeker tot zijn recht in zijn geheel, wanneer de verschillende ruimtes samen een geheel vormen waarin je gasten zich vrij kunnen bewegen. Denk aan een presentatie in de Living Room, een filmvertoning in de Library, een cocktailbar in de keuken en een workshop in de Games Room.

Het is bijzonder hoe deze locatie ons van begin af aan op een dwaalspoor zet: we lopen een hip designhotel in de Amsterdamse grachtengordel binnen, maar wanen ons in een huiselijke locatie. The Hoxton combineert het beste van twee werelden. Van de 111 stijlvolle hotelkamers aan het Singel en de Herengracht, de beste hotelbar van 2015 in Amsterdam, tot aan de intieme setting van The Apartment, The Hoxton heeft het allemaal!