ss Rotterdam

Unieke en prestigieuze venue

Tussen de inspirerende bijeenkomsten door uitwaaien op de prachtige buitendecks of rondgeleid worden door de machinekamer en over de brug. Op het ss Rotterdam – het enige cruiseschip in Europa met de functie van hotel, restaurant, congres-, vergader- én evenementenlocatie – maken gasten aan boord een reis van hun zakelijke of feestelijke bijeenkomst. Royaal vergaderen in een meeting room, een groot personeelsfeest in de Grand Ballroom, een relatie evenement in het Theatre of overnachten in een aangename suite: de combinaties en mogelijkheden zijn oneindig op dit grootste passagiersschip ooit gebouwd.

Luxe en comfort

Ervaar het overweldigende gevoel van dit immense schip al direct bij aankomst, waarna dat nog eens bevestigd wordt door het luxueuze, kleurrijke en authentieke interieur. De sfeer van toen gecombineerd met het comfort van nu, het blijft niet onopgemerkt dat dit schip één van de meest bijzondere evenementenlocaties ooit is. Aan boord van dit originele cruiseschip uit de jaren ’50 staan authenticiteit, reizen en beleven centraal. Een effectief of vermakelijk evenement, vanaf tien tot meer dan drieduizend personen gaan wensen van gasten in vervulling en worden ambitieuze doelstellingen gerealiseerd. Tijdens een weergaloos feest, een inspirerend congres, de mooiste bruiloft, een luxe hotelovernachting of een bijeenkomst waar de klant centraal staat, op deze bijzondere locatie – het voormalig prestigieuze vlaggenschip van de Holland America lijn –  gaan gasten op avontuur.

Maritieme en industriële waarde

Het ss Rotterdam is een schip van grote cultuurhistorische, maritieme en industriële waarde. Ontworpen en ingericht door diverse gerenommeerde architecten en kunstenaars, werd het toenmalige ‘Stoomschip Rotterdam V’ in 1958 in Rotterdam te water gelaten en gedoopt door Koningin Juliana. Tot 1971 heeft het dienst gedaan als lijndienstschip waarbij ze veel emigranten van Europa naar Amerika bracht. Sinds 1971 werd het ss Rotterdam ingezet als cruiseschip, waarna het in 2000 uit de vaart werd genomen. Na bijna vijftig jaar lijn- en cruisevaart is het stoomschip het enige overgebleven authentieke schip dat met haar luxe, functionaliteit, inrichting, en typerende jaren ’50 kunstwerken aan boord nog goed doet herinneren aan haar bijzondere verleden. Het prachtig gerenoveerde schip ligt nu permanent in Rotterdam Centrum-Zuid en draagt daarmee bij aan een economische impuls en een betere toekomst voor de wijk. Het schip biedt ieder jaar maar liefst 250 scholieren en studenten een leerwerkplek met professionele begeleiding.

Customized en uniek

Het ss Rotterdam maakt met haar onbegrensde mogelijkheden elke bijzondere gebeurtenis mogelijk en perfectioneert evenementen voor opdrachtgevers aan de hand van een vertaalslag van hun doelstellingen en stijl. Elk evenement is te allen tijde customized en uniek. In combinatie met de nieuwe trends die gespot worden en een perfecte service is elke uitvoering voor elke klant een ware beleving.  Exclusief in het kwadraat is het Business Boardroom op het Boat Deck. Een kantoorruimte die voorzien is van alle wenselijke faciliteiten. Op het Sun Deck zijn de Executive Boardrooms gevestigd:  exclusieve vergaderruimten rondom een moderne en sfeervolle lounge. Om een dag inspirerend te vergaderen of voor een langere periode te betrekken.  Het ss Rotterdam mag zich met recht een universele en originele evenementenlocatie noemen, die met haar huiselijke ambiance bij elke gast een onvergetelijke indruk achterlaat.

Facts & Figures

Het ss Rotterdam heeft maar liefst 254 écht Rotterdamse hotelkamers, 11 Executive Boardrooms, 30 exclusieve Meeting Rooms, 14 Banqueting Rooms, 2 restaurants, 2 bars, een theater met zitplaatsen voor 500 personen, 13 decks, 1 shop, parkeergelegenheid voor 580 auto’s en een aanlegsteiger voor de Watertaxi direct aan het schip.