Soho House Amsterdam

Gun jezelf een event in deze super stijlvolle venue

‘Beleving’ is een van de belangrijkste criteria waaraan een bijzondere meeting- of event locatie moet voldoen. Helaas is het ook vaak erg lastig om precies de vinger op te leggen. Het is een gevoel dat je meteen moet hebben, dat je alleen ter plekke kunt ervaren, maar tegelijkertijd is het misschien wel de factor die het sterkst zorgt dat een event je bijblijft. Laat het creëren van gevoel en beleving nou net zijn wat Soho House & Co. tot een wereldwijd succes maakt! Ons ‘eigen’ Soho House Amsterdam is daarop geen uitzondering. Zo zien we meteen wanneer we een rondleiding krijgen in deze bijzondere locatie – die stiekem veel toegankelijker is dan je zou denken…

Soho House & Co werd in 1995 in Londen opgericht als ‘home away from home’ voor mensen die werken in de creatieve industrie en creatieve geesten in het algemeen. Het is een besloten club, waar de members in een vrije, ontspannen sfeer kunnen werken, ontmoeten en relaxen – en dat bovendien op de meest bijzondere en stijlvol aangeklede locaties denkbaar. Het concept werd een groot succes, en al snel openden er nieuwe ‘Houses’ op plaatsen met een sterke creatieve sector. Inmiddels heeft Soho House & Co 27 locaties wereldwijd, gevestigd in de meest prachtige gebouwen, op de mooiste plekken in steden als Miami, New York, Barcelona, Londen en Berlijn. Sinds 2018 mag Amsterdam zich in dit rijtje namen scharen. Uiteraard ook hier op een spectaculaire plek: vlák achter het Paleis op de Dam.

Soho House Amsterdam

Soho House Amsterdam bestaat al twee jaar. Toch is er een goede kans dat je hier nog niet veel over hebt gehoord of gezien, laat staan dat je er binnen bent geweest (als dat wel het geval is: lucky you). Een gesloten ledensysteem, een huisreglement dat het verbiedt om foto’s te maken in de member-area’s, het draagt natuurlijk ook niet bij aan de toegankelijkheid van de locatie. Enerzijds is die sluier van mysterie en exclusiviteit deels wat Soho House zo bijzonder maakt, maar anderzijds is het ontzettend zonde dat deze unieke locatie verborgen blijft. Gelukkig zijn er meerdere manieren om toch binnen te kijken, bijvoorbeeld wanneer je een meeting of private event organiseert in Soho House!

Soho House Amsterdam is gevestigd in het Bungehuis, een groot jaren ’30 pand midden in het centrum van de hoofdstad. De verbouwing van deze voormalige faculteit van de Universiteit van Amsterdam duurde maar liefst twee jaar. Toch bekruipt je wanneer je door Soho House Amsterdam loopt het gevoel dat het interieur nooit anders is geweest. Het interieur sluit naadloos aan op de jaren ’30 atmosfeer van het gebouw, uitbundig art deco, vol sierlijke ornamenten. Iedere lamp en iedere lampekap, elk vloerkleed, iedere stoel, of klok of vaas, ieder denkbaar detail is met de hand gemaakt of speciaal uitgezocht voor deze locatie.

Private event spaces

Op de begane grond heeft Soho House Amsterdam vier ruimtes beschikbaar voor private dining, meetings en events. Drie van deze ruimtes zijn te combineren tot één grote event space die geschikt is voor groepen tot 200 personen. The Allis Bar is de eerste hiervan, en is standaard ingericht als een super stijlvolle bar-lounge met een retro-chique jaren ’30 sfeer. Een opvallende messing bar die pontificaal in de ruimte staat is het hart van menig fancy cocktailparty. De twee aangrenzende ruimten zijn los te gebruiken, of samen te voegen door middel van verschuifbare wanden. Zelfs die wanden zijn op maat gemaakt voor Soho House Amsterdam: bekleed met een messing-folie zodat ze perfect opgaan in het kleurrijke interieur. Binnen heb je het gevoel dat de tijd stilstaat, ergens begin jaren ‘30; door de ramen met authentieke glas-in-lood decoraties kijk je uit op de Spuistraat of het Singel, waar de tijd lustig voort raast.

Overigens zijn de private event spaces niet de enige ruimten in Soho House Amsterdam die toegankelijk zijn voor niet-members. Ook op de begane grond bevindt zich de Cowshed Spa, waar je je in stijlvolle setting heerlijk kunt laten verzorgen. En er is restaurant Cecconi’s: een Italiaans restaurant met een on-Nederlandse allure. Verrassend is hoe licht het hier overdag is; een glazen dak zorgt dat het daglicht hier volop binnenkomt en bij warm en droog weer is het zelfs mogelijk dit dak volledig open te schuiven. Hier geniet je na afloop van je meeting van een heerlijk diner, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de keuken van Cecconi’s naar jouw private event space toe te halen en daar te genieten van een heerlijk verzorgd Italiaans shared dinner.

Members club

De verdiepingen boven de begane grond zijn alleen toegankelijk voor members, maar ook hier zijn nog enkele plekken die op aanvraag mogelijk te gebruiken zijn voor je event. The Blue Room is een prachtige bar-lounge ruimte met de sfeer van een stijlvolle cigar lounge. Het is een originele plek om je dag te starten met een ontbijtmeeting, maar ook perfect voor een ontvangst voorafgaand aan een kleinschalige vertoning of presentatie in de Screening Room… De oogstrelende privé bioscoop van Soho House Amsterdam heeft een geweldige luxe filmhuis vibe met heerlijke ruime en comfortabele stoelen en wordt geregeld gebruikt voor exclusieve presentaties en optredens.

We zouden het hier natuurlijk nog kunnen hebben over de waanzinnig mooie ruimte The House hoog bovenin het gebouw, met rondom een panoramisch uitzicht; over de unieke rooftop pool, waar je of in een ligstoel kunt luieren of baantjes kunt trekken met uitzicht op de Dam; of de 79 prachtige kamers vol art deco ornamenten… Maar dat zou gemeen zijn, want die blijven jaloersmakend genoeg exclusief voor members van het Soho House.

Onvergetelijke venue

Bij GreaterVenues zijn we erg verwend als het gaat over bijzondere locaties. In ons land opent de ene na de andere high-end locatie haar deuren, van exclusief designhotel tot innovatieve duurzame meeting locatie. Toch weet Soho House Amsterdam zich te onderscheiden als een unieke venue met een beleving die je bijblijft. Er zijn meer locaties met een ongelooflijk mooi interieur, unieke event spaces en een on-Nederlandse allure. Maar meng die ingrediënten met een vleugje mysterie, en je hebt het recept voor een onvergetelijke locatie voor speciale meetings en events.