Room Mate Aitana

Kijk je ogen uit in dit spectaculaire Amsterdamse design hotel

Een van de meest opvallende hotels in het centrum van Amsterdam, met ook nog eens talloze mogelijkheden voor meetings en events, is Room Mate Aitana. Dit moderne hotel ligt vlakbij Amsterdam Centraal op een kunstmatig eiland in het IJ. Het was het eerste hotel van de Room Mate keten in Nederland, recent gevolgd door Room Mate Bruno in Rotterdam waar wij (zoals je hier kunt lezen) helemaal fan van zijn. Hoog tijd dus voor een bezoek aan het kleurrijke boetiekhotel Aitana in Amsterdam!

De Room Mate hotelketen is een Spaans bedrijf en inmiddels een gevestigde naam in het hotelwezen, met hotels in meer dan zestien (wereld)steden verspreid over alle continenten – en de lijst blijft groeien. De hotels kenmerken zich door altijd in het hart van de stad gevestigd te zijn, zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van hun reis. Daarnaast onderscheiden de hotels zich stuk voor stuk met een geheel eigen karakter. Als je één ding moet noemen dat kenmerkend is voor de Room Mate Hotels, dan is dat wel de kleurrijke en moderne uitstraling.

Room Mate Aitana

Zo ook bij Room Mate Aitana. Van buiten is dit al een opvallend gebouw, met een gevel die bijna uitsluitend uit glas bestaat. In het dak zit een opvallende knik die het gebouw een speelse uitstraling geeft. Het hotel ligt pal aan het IJ en op het IJDok, het kleine schiereiland dat naast Amsterdam Centraal gecreëerd is. Dat betekent niet alleen dat een groot deel van de kamers (en meetingruimten) uitkijken op het IJ, maar ook dat er allerlei mogelijkheden zijn om een meeting te combineren met een vaartocht door de Amsterdamse wateren.

Het gebouw is van buiten al opvallend – maar binnen kijk je helemaal je ogen uit. De Room Mate stijl (die nergens hetzelfde en toch typerend is) uit zich op alle mogelijke manieren. De fraaie warme kleuren en koperen elementen springen direct in het oog, wat nog eens extra tot uiting komt tegen de achtergrond van beton en staal. Bij binnenkomst kijk je uit over de lounge, die wat lager ligt dan de entree. Hier zie je geen uniforme stoelen en tafeltjes, maar allerlei verschillende banken, loungestoelen en chillplekken in verschillende kleuren, waar je rustig kunt onder het genot van een drankje of hapje je dag kan plannen. De grote glazen gevel doet de lounge baden in een zee van daglicht en reflecteert het kleurrijke interieur. Zo open en transparant als de ruimte aanvoelt, zo prettig en ongedwongen is de sfeer.

Meetings en events

We gaan door naar de meeting- en eventruimtes, die je – anders dan bij de meeste hotels – verspreid door het gebouw vindt. Het zijn er in totaal acht, waarvan twee op de begane grond en zes op de eerste verdieping, met elk verschillende afmetingen en karakteristieken. De ‘Oscar’ (vernoemd naar het Room Mate ‘broertje’ in Madrid) is de grootste ruimte en biedt in een theateropstelling plaats aan 120 personen. Deze ruimte is aan de IJ-zijde van vloer tot plafond van glas en heeft een fraai uitzicht op de kleine jachthaven tussen het IJDok en Amsterdam Centraal. In tegenstelling tot de rest van het gebouw, zijn de meetingruimten minder uitbundig in het gebruik van kleuren. Dat is een bewuste keuze: te veel gekkigheid en kleuren zouden afleiden van het doel van de meeting. De uitstraling doet industrieel aan, met flinke betonnen kolommen tussen de glazen gevels en in het plafond. Je kunt alle kanten op met de inrichting, want Room Mate Aitana helpt graag bij het creëren van perfecte events en doet niet moeilijk: alles kan geregeld worden.

Omdat het gebouw nieuw is, zijn de meetingruimten van alle moderne gemakken voorzien. Zo heeft de ‘Oscar’ een flink en kwalitatief hoogstaand scherm hangen om meetings en presentaties te ondersteunen, en hangt er een top audiosysteem met speakers door de hele ruimte. Ook een feestje is hier prima te organiseren dus.

‘Grace’ is de boardroom (vernoemd naar het hotel in New York) op de eerste verdieping en is net een tikje anders. In beide ruimten is de buiten wand volledig van glas, en biedt het dus een gaaf uitzicht. In plaats van een betonnen wand, is de muur hier warmbruin van kleur. Luxe stoelen staan rond een langgerekte ovalen tafel. Een typische board room voor executive meetings dus. De overige zes meeting rooms zijn wat kleiner en kunnen los geboekt worden voor vergaderingen, of ingezet worden als break-out ruimtes voor grotere events.

Faciliteiten

Naast de unieke uitstraling onderscheidt Room Mate Aitana zich echt op het gebied van uitstekende faciliteiten. De bereikbaarheid zit zo pal naast Amsterdam Centraal natuurlijk wel goed. De eerdergenoemde mogelijkheden voor rondvaarten en de ligging naast een jachthaven bieden ook talloze mogelijkheden voor combinaties met boten. Overal in het hotel kun je gebruikmaken van gratis WiFi, eventruimten bieden alles wat je nodig hebt en het personeel staat altijd klaar om in alle behoeften te voorzien, want service staat bij alle Room Mate hotels hoog in het vaandel.

Zoek je een centrale plek voor je event in een kleurrijke en prettige omgeving, met goede faciliteiten en medewerkers die graag dat stukje extra leveren, dan is Room Mate Aitana de aangewezen locatie.