Restaurant Zuiver Amersfoort

Laat je inspireren door de natuur en de wisseling der seizoenen

Restaurant Zuiver is al ruim tien jaar een begrip voor zakelijke ontmoetingen in de regio Utrecht. De succesformule? Een ideale ligging nabij stad en snelweg, ruime (gratis) parkeergelegenheid en natuurlijk mooie, warm en sfeervol ingerichte locatie en een gastvrije ontvangst. Dat die formule nog niets van haar succes heeft ingeboet, blijkt wel uit de recente opening van het tweede Restaurant Zuiver, bij Amersfoort. Laat je inspireren door de natuur en de wisseling der seizoenen!

Je meenemen naar Restaurant Zuiver kunnen we niet zonder te beginnen met een beschrijving van de unieke ligging – misschien wel de grootste troef van de locatie. Aan de bosrijke rand van Amersfoort, op enkele minuten van het stadscentrum, enkele meters van de snelweg, en toch voor je gevoel midden in de natuur. Achter een rij bomen ligt snelweg A28, maar het gebrom van motoren valt nauwelijks op tussen het gekwinkeleer van vogels, het ruisen van boomtakken en het snorrende geluid van de banden van de vele tientallen wielrenners die hier voortdurend langs zoeven. Wanneer je plaatsneemt op het terras waan je je even ver van de bewoonde wereld.

Zakelijke ontmoetingen

Die mix van een perfecte bereikbaarheid en natuur maakt Restaurant Zuiver bijzonder. Maar een goede locatie kan het niet hebben van een fraaie ligging alleen – en dat weten de oprichters van Restaurant Zuiver als geen ander. Voor Restaurant Zuiver Amersfoort namen ze al het goede uit de vestiging in Utrecht als uitgangspunt voor de bouw van deze gloednieuwe locatie: een ruimtelijk opgezette locatie met een slimme en overzichtelijke indeling van de ruimten, een restaurant met een goede mix van toegankelijke en verrassendere gerechten, en een warm en eigentijds interieur dat zowel geschikt is voor particulieren als voor zakelijke ontmoetingen. Het maakt dat de bezoekers die hier in het weekend op het terras genieten van een lekkere lunch, doordeweeks graag terugkomen voor zakelijke ontmoetingen – en vice versa.

Restaurant Zuiver is in 2019 compleet nieuw gebouwd. Hierbij is gekozen voor materialen die perfect passen bij de bosrijke omgeving, met veel hout en grote ramen waarin de groene omgeving weerspiegelt. De groene omgeving is ook de inspiratiebron voor het interieur, waarin grote houten balken en groene tinten de boventoon voeren.

Eigentijds interieur met landelijke sfeer

We starten onze rondleiding in het restaurant. Hier is gekozen voor een eigentijdse uitstraling, met lichte grijstinten tegen houten balken en vloer. Centraal in de ruimte staat een grote kleurrijke eyecatcher in de vorm van een spectaculaire glazen wand waarin de wijncollectie ligt uitgestald – een grote liefde van de bedrijfsleider, die ook verantwoordelijk is voor de uitstekende wijnkaart en bijzondere wijn-spijs combinaties. Het restaurant is ruim opgezet en een perfecte plek voor een ontspannen (zaken)lunch of diner. Vier keer per jaar heeft het restaurant een nieuwe kaart, waarbij de chef-koks van beide locaties inspiratie putten uit de seizoenen en de omgeving. Zo kun je hier in de wintermaanden heerlijk wild eten, terwijl in de zomer juist seafood op de kaart staat.

Achterin het restaurant ligt bovendien een mooie private dining room, de Tuinkamer. Deze stijlvol ingerichte ruimte heeft een glazen wand in de lengte, met een schuifpui die toegang geeft tot het terras. Door een andere glazen wand kijk je het restaurant in. Door middel van vitrage en gordijnen kun je hier naar wens de mate van privacy vergroten of verkleinen. Aan de andere kant van het gebouw ligt de Leusdenzaal, die speciaal is ingericht voor bijeenkomsten en evenementen voor groepen tot 100 personen (onder normale omstandigheden). Mooi aan deze ruimte is dat je hier direct toegang hebt tot een privé terras, zodat je ongestoord vanuit je meeting naar buiten kunt lopen. Maar ook hier komt de omgeving terug in het interieur, met groene tinten aan de wand en een houten lambrisering. Die lambrisering maakt ook dat deze ruimte een stuk landelijker oogt dan het restaurant, waar de afwerking strakker is. In dezelfde, landelijke stijl is ook de naastgelegen Voorkamer ingericht, die erg geschikt is voor vergaderingen. Alle zalen beschikken over moderne faciliteiten en zijn voorzien van een beamer in het plafond.

Restaurant Zuiver Amersfoort

Restaurant Zuiver Amersfoort is perfect uitgedacht en ingericht, of het nou gaat om een lunch of een kop koffie in het restaurant, een private diner met meerdere gasten, of een grotere bijeenkomst met groepen tot 100 personen. In combinatie met de ideale ligging en de fraaie omgeving – en de mogelijkheden die deze biedt tot (actieve) onderbrekingen in de buitenlucht – is Restaurant Zuiver de ideale locatie voor zakelijke ontmoetingen anno 2020.