The Penthouse – Haagse Toren

Breng je events naar het allerhoogste niveau

Een flexibele, high-end eventlocatie, die zich vormt naar jouw evenement. En dat op 135 meter hoogte boven het centrum van Den Haag: dat is The Penthouse – Haagse Toren. Met een geweldig restaurant, een trendy skybar, diverse business suites voor meetings en events, 20 appartementen en een twaalftal vergaderzalen heeft de hoogste eventlocatie van ons land veel meer te bieden dan alleen een fantastisch uitzicht.

De Haagse Toren – in de Haagse volksmond ook wel bekend als ‘het Strijkijzer’ – is een van de hoogste gebouwen van Nederland. Op de bovenste verdiepingen bevindt zich onder andere het hoogste restaurant van Nederland: The Penthouse. Compleet met skybar en zalen. Bijzonder, want er zijn maar weinig locaties op deze hoogte waar je terecht kunt met je meeting of event, en helemaal van dit kaliber. De naam van de locatie zegt het al een beetje: The Penthouse is high-end, voorzien van moderne faciliteiten en een geweldige keuken. Niet alleen de ligging, maar ook de service is van het hoogste niveau!

The Penthouse begon in 2011 als restaurant op de 42e verdieping. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een locatie die maar liefst 11 van de 42 verdiepingen binnen de wolkenkrabber bestrijkt. Naast luxe business suites zijn er nu ook twaalf vergaderzalen op de eerste drie etages en beschikt The Penthouse over 20 appartementen, die kunnen worden ingezet als slaapplek voor je gasten en zelfs als extra break-out ruimte. In 2018 werd de hoogste skybar van Nederland geopend, op de 40e verdieping.

Adembenemende ervaring

Iedereen die weleens een event organiseert kent het belang van de eerste indruk. Met een verrassende entree neem je de bezoekers van je event direct voor je in. Je event bij The Penthouse begint gewoon met je voeten op de begane grond, waar de locatie een mooie ontvangstruimte heeft. Hier kun je bij aanvang van het event je gasten ontvangen om ze vervolgens in groepjes met de lift de hoogte in te sturen. En daar begint het spektakel: de lift suist in één keer van 0 naar 135 meter, terwijl de hele stad onder je wegschiet. Een adembenemende ervaring, waardoor menig bezoeker even van zijn stuk wordt gebracht.

Een kleine minuut later zet je voet op de 42ste verdieping, waar het stijlvolle restaurant is gevestigd. Hier kun je terecht voor diners tot 250 personen, met een waanzinnig uitzicht. Met helder weer zie je wel 45 kilometer ver, van Schiphol tot de Maasvlakte, en ’s avonds wordt het uitzicht alleen maar indrukwekkender. Bijzonder zijn ook de speciale raamprojecties, die je natuurlijk ook kunt gebruiken om je nieuwe product of strategie te tonen.

Business suites

Twee etages lager ligt de event verdieping, waar we de business suites vinden. Deze ruimtes zijn ingericht in de stijl van een luxe penthouse, met trendy meubilair en allemaal met een fantastisch uitzicht over Den Haag. Door middel van flexibele wanden zijn de business suites gemakkelijk te combineren, zodat je hier niet alleen voor meetings, maar ook met grotere events terecht kunt. In 2018 is deze verdieping volledig gerestyled en zijn de trendy skybar en lounge hier naartoe verplaatst. Ook deze zijn met een fraaie glazen verschuifbare wand te koppelen aan de business suites, zodat je één grote Sky Ballroom krijgt waar je bijvoorbeeld een evenement kunt organiseren tot 300 personen.

Wat The Penthouse tot zo’n bijzondere locatie maakt is voor een groot deel te danken aan deze flexibiliteit. De locatie weet de ruimte zo slim te benutten, dat er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn voor een creatieve invulling. Denk aan een verticale festivalopzet, waarbij alle verdiepingen worden gebruikt en bezoekers ook in de appartementen terecht kunnen; bijvoorbeeld voor een workshop in huiskamersetting of zelfs een ‘silent disco huisfeest’. Zelfs de eigen parkeergarage van The Penthouse kan worden aangekleed om de beleving van je event tot in de puntjes door te voeren.

Met kleine aanpassingen, zoals het verschuiven van wanden of een combinatie van verschillende ruimtes, vormt The Penthouse zich iedere keer tot de ideale locatie voor jouw event. Het enige wat bij ieder bezoek hetzelfde blijft, is het geweldige uitzicht als achtergronddecor!