Pathé Buitenhof

Monumental and exclusive meets state-of-the-art and comfortable

Verscholen achter een indrukwekkende, rijk gedecoreerde gevel vinden we de bijzondere evenementen- locatie Pathé Buitenhof. Een evenementenlocatie in het historische hart van Den Haag met niet alleen een rijke, maar ook een zeer diverse historie. In ver vervlogen tijden had dit monumentale pand aan de Buitenhof 20 in Den Haag de functie van restaurant en logement voor de gewesten en stadsbesturen van Alkmaar en Enkhuizen, waar de gebeeldhouwde wapens op de gevel nog aan doen herinneren. Het pand stamt uit 1904 en werd ontworpen door de architecht Joh. Mutters JR. De zalen waren ingericht als luxueuze vergaderruimtes en lounges die de status en macht van de gewesten benadrukten. Men moest er kunnen vergaderen in onbegrensde luxe en grandeur, afgewisseld met tongstrelende maaltijden en overtreffende wijnen. Wijnen uit de bijzondere wijnkelder die tevens -middels een onopvallende deur-  de uitgang bood tot de ondergrondse vluchtgang vanuit het Binnenhof. De bijzondere historie van het pand is dé inspiratie voor Pathé Buitenhof om haar gasten een bijzondere beleving te bieden: een luxe ambiance in een culturele omgeving.

The gilt letters on the façade recall the glorious past
Alhoewel het pand sinds 1935 in gebruik is als bioscoop -toen nog Cineac-, worden bezoekers van het theater vandaag de dag nog altijd herinnerd aan haar bijzondere historie. Niet alleen genieten bezoekers van een luxe ambiance, de comfortabele stoelen in haar zalen en haar sfeervolle restaurant. Haar omhulsel is eveneens een tastbare herinnering aan haar bestemming van weleer. De smeedijzeren balkons zijn gemaakt in de Wees Sezession Stijl en de naam van haar vorige eigenaar, het voormalig hotel  ‘Des Deux Villes’ -dat tevens verwijst naar de twee gewesten-, prijkt nog steeds in prachtig vergulde letters op de voorgevel van het monumentale pand. Achter deze rijk gedecoreerde gevel gaat echter niet alleen een luxe, maar ook een zeer multifunctionele evenementenlocatie schuil.

Ingericht met state of the art projectie en geluid en met de luxe en grandeur van een vijfsterren hotel, is deze bioscoop -alias evenementenlocatie- uitermate geschikt voor productpresentaties, congressen, modeshows, exclusieve voorstellingen, bedrijfsfeesten en concerten.  Met maar liefst zes zalen met een verschillende capaciteit van 113 tot 434 personen, digitale projectoren, een groot projectiescherm, comfortabele stoelen, podia en garderobes zijn alle faciliteiten aanwezig voor onbegrensde evenementenmogelijkheden.

An extraordinary and exclusive event theatre
Zoals we van Pathé locaties gewend zijn, is ook Pathé Buitenhof op een prachtige locatie gelegen, centraal en uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Pathé Buitenhof programmeert films voor een doelgroep van 25 jaar en ouder. Naast de publiekstrekkende ‘blockbusters’, worden sinds kort ook steeds meer arthouse gerelateerde films en speciaals geprogrammeerd. Sinds enkele jaren heeft de bioscoop haar functie uitgebreid als evenementenlocatie. Een groot congres in Zaal 1 (tot 434 personen), een exclusieve filmvertoning, een festival of een concert: steeds meer evenementen vinden hun weg naar Pathé Buitenhof. Daarmee is deze locatie met haar zes uiteenlopende zalen –allen exclusief inzetbaar-  een  ‘evenemententheater’ pur sang te noemen.

Fotografie: Angelique Aalders