DeLaMar Theater

Onvergetelijke events in het bruisende hart van Amsterdam

Een nieuw, modern theater met een lange geschiedenis in de Amsterdamse theaterwereld; DeLaMar Theater combineert het warme gevoel dat hoort bij theater met een modern pand, een schitterende ligging én ruime mogelijkheden voor meetings en events. Met twee theaterzalen, diverse aangrenzende foyers, studio’s en vipruimten is er de ruimte voor congressen tot maar liefst 1.500 personen. Uniek voor een locatie midden in het centrum van Amsterdam, aan het Leidseplein.

Het DeLaMar Theater is een opmerkelijk gebouw in de Amsterdamse binnenstad. De entree bevindt zich achter een moderne glazen gevel, ingeklemd tussen twee historische panden aan de Marnixstraat. De rode loper voor de deur en de warme verlichting die door het glas naar buiten komt werken uitnodigend en maken dat je je hier direct welkom voelt. In het pand, dat in vervlogen tijden onder andere ruimte bood aan politieke debatten, een variététheater huisvestte en pas in 2005 transformeerde tot de huidige vorm, is vandaag de dag een moderne en warme event venue gevestigd. Het DeLaMar Theater staat bekend om haar prachtige theatervoorstellingen, maar ook als toplocatie voor inspirerende bijeenkomsten en events.

DeLaMar Theater
De Wim Sonneveldzaal. Fotocredit: Sebastiaan ter Burg

Flexibele evenementenlocatie

Wat direct in het oog springt als we DeLaMar Theater betreden is de fijne sfeer: het is modern, luxe en sfeervol, warm zonder een al te uitgesproken interieur zoals je in sommige theaters nog weleens ziet. Hierdoor is de locatie vele malen flexibeler dan je misschien zou denken. Het maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om de locatie met kleine aanpassingen te stylen, en het zo helemaal ‘eigen te maken’ voor jouw event. Mooi is dat je ook de ‘theaterposters’ – de narrowcasting-schermen bij de entree en bij de deur – kunt inzetten. Vervang de acteurs op de schermen voor de sprekers op jouw congres om de beleving compleet te maken.

Vanaf de entree kun je DeLaMar Theater praktisch gezien in tweeën delen: de foyers en ruimten rondom de Wim Sonneveld Zaal (de grote zaal) aan de ene zijde en het gedeelte rondom de Mary Dresselhuys Zaal (de kleine zaal) aan de andere kant. De twee delen zijn aan elkaar verbonden en kunnen gecombineerd worden, maar zijn ook volledig afzonderlijk te gebruiken – wat bijvoorbeeld gebeurt bij twee gelijktijdige voorstellingen.

Wim Sonneveld Zaal

We beginnen bij het gedeelte van de Wim Sonneveld Zaal, die op de begane grond grenst aan de entree van de locatie. De Wim Sonneveld Zaal is met 949 stoelen een grote zaal, maar voelt ondanks de ruime capaciteit intiem en sfeervol aan. Het overhangende balkon maakt de zaal voor het oog kleiner en zorgt dat je hier ook terecht kunt met groepen tot 580 personen, zonder balkon. De zaal heeft de klassieke theatersfeer en is standaard voorzien van moderne faciliteiten op het gebied van licht, geluid en projectie. Hierdoor hoef je voor je event alleen nog na te denken over wie en wat je op het toneel zet.

De Wim Sonneveld Zaal loopt schuin omhoog en bestaat dankzij het balkon ook nog eens uit twee lagen. Hierdoor zijn ook de bijbehorende ruimten en foyers in lagen opgebouwd. Onder de grote zaal ligt de Rode Foyer, voorzien van ledverlichting en een mooie bar en dus ideaal voor feestelijke gelegenheden. De Royal Foyer ligt op de begane grond, met recht daarboven de John Kraaijkamp Foyer en daar weer boven de Diner Foyer – een fraaie ruimte voor privé diners tot 118 personen. Op de tussengelegen verdiepingen liggen diverse kleinere ruimten, studio’s, een lounge en een vipruimte; oftewel er is werkelijk alle ruimte om tijdens een congres een breed programma neer te zetten in de verschillende zalen. De foyers, die bijna allemaal voorzien zijn van daglicht, zijn natuurlijk ook bijzonder geschikt voor informelere bijeenkomsten.

DeLaMar
Mary Dresselhuys Zaal. Fotocredit: Mirjam van den Berg

Mary Dresselhuys Zaal

Vanaf de entree, maar ook via de bovengelegen foyers, is het mogelijk om door te steken naar het gedeelte van de Mary Dresselhuys Zaal. Deze ‘kleine’ zaal heeft een capaciteit van 601 stoelen, die dankzij het ook hier weer overhangende balkon ook intiem voelt bij kleinere groepen. Hier is de Spieghel Foyer de ruimte voor ontvangsten, al kan net zo gemakkelijk worden gekozen voor een van de foyers van de Wim Sonneveld Zaal.

Je merkt het al: DeLaMar Theater heeft eigenlijk teveel ruimten om op te noemen; het Grand Café, de Glazen Foyer, de Petit Foyer en de Vide slaan we zelfs voor het gemak nog even over. Wat zeker niét onvermeld kan blijven is de indrukwekkende fotocollectie die hier permanent tentoongesteld wordt, samengesteld door Janine van den Ende. In de verschillende zalen hangen aangekochte werken, en werk van vooraanstaande Nederlandse kunstfotografen rond het thema ‘Theater’. De collectie verrast, verbaast en verwondert het publiek en de zakelijke bezoeker van het theater. Ook moeten we melding maken van de service, die opvalt door het hoge niveau. Het team is getraind in hostmanship en verstaat – zowel tijdens voorstellingen als bij evenementen – de kunst om je welkom te heten en te laten voelen.

Het bijzondere gebouw, twee ruime en sfeervolle theaterzalen, diverse stijlvolle foyers en lounges, de aanwezigheid van moderne licht- en geluidtechniek; het mag duidelijk zijn dat DeLaMar een volledig pakket heeft voor zakelijke events. Tel daar de ambiance van het theater en de optimale gastvrijheid van het team bij op en je begrijpt: DeLaMar Theater zorgt voor onvergetelijke ervaringen.