Museon

Ontdek de planeet van zakelijke meetings en events, ontwikkel door inspiratie

Natuur, cultuur en wetenschap. Al deze elementen komen terug in het iconische Museon in Den Haag. Hier vergader je met een panoramisch uitzicht over het Haagse Statenkwartier, organiseer je een symposium met workshops in de museale tentoonstellingsruimten of neem je plaats voor een bedrijfspresentatie in de Levi Lassenzaal in het souterrain van deze duurzame evenementenlocatie.

Museon ziet het als hun missie om ook de zakelijke markt een boodschap mee te geven. De zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties komen op allerlei plekken terug. Je krijgt hier niet zomaar een zaaltje toegewezen, maar een belangrijk extraatje op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit, wat ervoor zorgt dat jouw meeting of event daadwerkelijk een verschil kan maken.

Keuzes voor de toekomst

Wat betekenen onze keuzes van vandaag voor de wereld van morgen? Dat is een vraag die het museum zich altijd is blijven afvragen. Zoals de zero waste insteek van de catering. Geen plastic, gebruik van groente en fruit ‘kneusjes en een bijna volledige vegetarische kaart. Het zijn dingen die er volgens Museon gewoon bij horen. Net als het grote zonnepanelen dak en de natuurlijk wijze waarop het team bestaat uit een gelijke man-vrouwverdeling.

Waar het Museon echt een verschil wil maken, is met haar tentoonstellingen. Je onderbreekt een vergadering met een museumtour en loopt met een strippenkaart door de interactieve collectie om zo te ontdekken wat voor wereldburger jij bent. Wat voor invloed heeft dat op jouw persoonlijke leven en verschilt het met wat jouw collega’s vinden? Door het gesprek aan te gaan, worden onderwerpen als diversiteit, maar ook onbewustere dingen zoals eet keuzes, bespreekbaar.

Levi Lassenzaal

In het souterrain bevindt zich een robuuste zaal met een hoog plafond, enorm scherm en grote printen van National Geographic, die ook hier het thema van deze locatie goed weten te vangen. Als grootste zaal van het Museon is de Levi Lassenzaal ideaal voor productpresentaties, congressen, vergaderingen en andere presentaties. In theateropstelling is er plek voor 300 personen. Naast het grote auditorium zit een studio van 100 m2. Stoere industriële lampen hangen aan het plafond en de theaterachtige uitstraling maakt een lezing, workshop of break-out sessie vanuit de Levi Lassenzaal ideaal.

Als je door het gebouw loopt, zijn er altijd wel andere bezoekers. Of dit nou opa’s en oma’s met hun kleinkinderen zijn, of scholieren die een bezoek brengen aan het museum. Je bent nooit alleen. Dat is wat deze locatie ook uniek maakt. De International Lounge is een lichte ruimte met grote glaspartijen, én de ingang van het museum. Toch lopen zakelijke en particuliere bezoekers elkaar nooit in de weg en is deze ruimte perfect voor je ontvangst, een receptie, borrel of diner. Of is het 15 meter lange skelet van een potvis als blikvanger de reden dat je deze ruimte wil boeken? Wij weten het wel!

One Planet Festival

Bij het Museon boek je niet enkel een evenementenruimte. Het team ziet het als hun missie om een steentje bij te dragen aan het behoudt van onze planeet. De hoofdtentoonstelling One Planet is gebaseerd op de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en kan een uniek onderdeel van jouw programma zijn. Het gaat over onderwerpen die ons allen bezighoudt. Denk aan het eerlijk verdelen van voedsel en water, maar ook over inclusiviteit en diversiteit in onze samenleving en binnen bedrijven. Het Museon denkt graag met jou mee zodat een meeting of zakelijk event net even die extra boodschap krijgt. Dat kan in de vorm van workshops, maar ook met een gastspreker. Jouw collega’s, gasten en jijzelf worden op een interactieve manier aan het denken gezet, wat niet enkel op bedrijfsniveau dingen verandert, maar ook persoonlijk een verschil kan maken.

De zeventien doelen van de Verenigde Naties moeten voor 2030 bereikt zijn en met het One Planet Festival op de begane vloer heeft het Museon een mooie evenementenruimte in handen. De interactieve tentoonstellingszalen zijn te boeken voor allerlei soorten meetings en events. Elk duurzaamheidsdoel heeft haar eigen aparte expositieruimte met een eigen thema. Perfect voor break-out sessies of kleinere events.

Digital Dome

Stel je eens voor: een presentatie in een grootbeeldfilmtheater. Het kan binnenkort! Het Museon en het naastgelegen Omniversum gaan fuseren en ondanks dat er voorheen nog niet veel zakelijke evenementen plaatsvonden, is dit een grote kans die het museum zeker niet laat liggen. Omniversum is uniek in Europa en het grootste koepeltheater van de Benelux. Een succesvolle kick-off is zeker gegarandeerd met jouw presentatie op het grote scherm van 144 m2. Een volledige bedrijfsfilm in de hele dome is natuurlijk ook mogelijk, maar daarvoor moet je wel in de buidel tasten… De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem.

Het Museon is een locatie waar het team vol ambitie meedenkt met jouw meeting of event. Een plek waar je net dat extraatje krijgt en waar je geïnspireerd wordt. Dit is de plek waar de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet op een krachtige manier voelbaar worden gemaakt!