Postillion Hotel en Convention Centre WTC Rotterdam

Nu echt alles onder één dak voor internationale conferenties

Het Postillion hotelconcern timmert flink aan de weg. In Rotterdam, in het prachtige monumentale WTC-gebouw waar het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam al gehuisvest is, is de locatie uitgebreid met een gloednieuwe hotelvleugel met 168 kamers en zijn de meeting spaces gerenoveerd. Een duidelijke missie tekent zich af: Postillion Hotels heeft de ambitie om een grote speler te worden in de Randstad op het gebied van internationale conferenties. GreaterVenues mocht een kijkje nemen bij de ontwikkelingen van deze unieke locatie.

Want in het kloppende hart van het altijd bedrijvige Rotterdam, direct aan de Coolsingel en in één van de zeldzame rijksmonumenten die de stad kent, is het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam een absoluut unieke locatie. Een kleine strip oude gebouwen is hier op miraculeuze wijze een fataal lot bespaard gebleven tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog, omdat het tegenover gelegen oude postkantoor een belangrijke strategische functie van de bezetter had.

Internationale partijen

Dankbaar maakt Postillion Hotels nu al jarenlang succesvol gebruik van deze bizarre wending van het lot. De Rotterdamse vestiging is een populaire bestemming voor met name internationale partijen, die wel oren hebben naar zo’n prachtige, monumentale locatie met uitstekende ligging in de havenstad. Om haar positie als conferentielocatie te verstevigen werden de meeting spaces volledig gerenoveerd en is in het gebouw een compleet nieuwe hotelvleugel toegevoegd met 168 hotelkamers. Dat hotel is inmiddels geopend – met de briljante openingscampagne waarbij wordt samengewerkt met de eerste ‘virtuele influencer’ van Nederland: Esther Olofsson. Zij blijft ook na de opening nog de ‘most trusted city guide’ voor hotelgasten.

Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam beschikt door deze nieuwe uitbreiding niet alleen over talloze meetingruimten, een enorme beursvloer en grote plenaire ruimte, maar ook over overnachtingsmogelijkheden. Alles onder één schitterend monumentaal dak, en (op het hotel na) alles op dezelfde verdieping. Wel zo praktisch.

Entreehal

Direct bij binnenkomst wordt duidelijk dat, hoewel het hele pand door de jaren heen in fases is gemoderniseerd, de architect met veel respect en liefde voor de historie zijn uitstekende werk geleverd heeft. De statige entree met gigantische kolommen loopt natuurlijk over in een grote entreehal. Bij de renovatie was een meer open en transparant karakter van het pand een belangrijke pijler en dat is direct terug te zien in de glazen wanden langs kantoorruimtes en veel natuurlijk daglicht door de gigantische raampartijen. Het resultaat is een lichte, minimalistische en toch warme receptie en vooral: heel veel open ruimte.

Ruimte die Postillion Hotels goed van pas komt, want de entreehal van het WTC-gebouw loopt vloeiend over in de beursvloer, die al een net zo open karakter heeft. Dat open karakter komt nog beter naar voren door het volledig behouden gebleven, monumentale dak. Een onafgebroken serie aaneengeschakelde ronde ruiten lichtte hier in het verleden, in de tijd dat het pand een bedrijvige graanbeurs was, de koopwaren uit. Vandaag valt een grote hoeveelheid daglicht door diezelfde ruiten op de vloer, die met 3500 vierkante meter een droomplek is voor elk mogelijke beurs. Niet voor niets wordt deze plek al jaren aangewezen als het centrum van de Marathon van Rotterdam, waar onder meer de startnummers opgehaald worden.

Rotterdam Hall

Direct toegankelijk vanaf de beursvloer is de Rotterdam Hall, de plenaire ruimte van het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam – ideaal dus om te combineren met de beursvloer. De Rotterdam Hall wordt gekenmerkt door een metershoog gebogen dak met dezelfde karakteristieke ronde ruiten, maar is doorgaans om praktische redenen verduisterd voor evenementen. Met een capaciteit van 1200, perfecte audiovisuele middelen zoals een gigantisch scherm, een heuse regiekamer waar alle techniek verzorgd wordt en trussen in het hoge plafond, is hier van alles mogelijk. Zo werden hier, tussen alle zakelijke conferenties door, ook evenementen als het NK Boksen georganiseerd. Het is het soort diversiteit waar Postillion Hotels terecht trots op is.

Diversiteit

Over diversiteit gesproken: als wij een blik werpen in de overige 26 (!) event spaces, blijkt geen van allen hetzelfde te zijn. Verspreid door het gebouw – allemaal op de begane grond – vinden we overal de meest fantastische ruimtes, elk met hun eigen unieke karakter. De meest opvallende ruimten grenzen direct aan de beursvloer. Ook hier springen de metershoge plafonds en de gigantische raampartijen met uitzicht op het centrum van Rotterdam direct in het oog. Zo grenzend aan de beursvloer zijn deze spaces ideaal voor break-outs of workshops tijdens grote conferenties of beurzen.

Alleen al het lopen door de wandelgangen is hier een feest. In de gang die ons van de beursvloer naar een reeks schakelbare meetingruimtes voert, sieren wisselende kunstobjecten de strakke muren. Her en der zijn zitjes gecreëerd om de kunst te bewonderen, of om even, tussen alle bedrijvigheid door, op adempauze te komen van een productieve meeting. Het decor voelt als een museum.

Flexibiliteit

Er zijn veel van dit soort schakelbare series vergaderruimtes. Slim opgezet, met laagdrempelige, moderne plug&play faciliteiten en door middel van uitschuifbare wanden aaneen te schakelen of los te gebruiken. Zo discrimineert Postillion Hotels niet wat events betreft: je kunt hier terecht voor een vergadering met 5 personen, of een megamanifestatie voor duizenden. Postillion Hotels is om die reden niet alleen heel divers, maar ook nog eens heel flexibel.

Ook virtueel staat Postillion zijn mannetje en de hotelketen investeerde al vroeg in de mogelijkheden voor online en hybride evenementen. Er staat een complete studio klaar, met uitzicht over de binnenstad van Rotterdam. Of je nou zoekt naar een mooi podium voor een webinar, uitpakt op de mainstage, of een compleet virtueel event neerzet in de VR Stage.

Tijdens de rondleiding passeren de meest fantastische en uiteenlopende ruimtes de revue; van een boardroom met fraai designmeubilair tot een conferentieruimte met kunstwerken in de houten wanden geëtst. Combineer enkele ruimtes voor een hoofdruimte met subsessies, organiseer een intiem private diner, of huur de locatie in zijn geheel: er zijn zoveel denkbare opties. Te veel om hier te omschrijven, maar genoeg om te concluderen dat er bij het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam geen grens is aan de mogelijkheden.

Gastvrijheid

Die grenzeloosheid werkt door in de gastvrijheid van Postillion Hotels, het speerpunt dat in de gehele breedte van het hotelconcern de bedrijfsvoering regeert. De opening van het hotel in Amsterdam ging gepaard met een marketingcampagne met de slogan (met een knipoog) “Use us, we love it”. Dat motto wordt gereflecteerd in bijvoorbeeld de vriendelijke receptioniste die alle gasten persoonlijk verwelkomt, het ’15-minute fix’ beleid dat garandeert dat alle problemen binnen een kwartier verholpen zijn, het eigen techniekpersoneel dat producties ondersteunt, en ga zo maar door. Het is geen wonder dat Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam grote namen als terugkerende klanten aan zich heeft weten te binden.

Een fantastische locatie in het kloppend hart van Rotterdam, een prachtig monumentaal pand, een parkeertoren, ideale bereikbaarheid, enorme diversiteit, flexibiliteit, en grenzeloze gastvrijheid. Tel daarbij op de hotelvleugel die 168 kamers onder hetzelfde dak als het Convention Centre aanbiedt, en je hebt een toonaangevende internationale conferentielocatie in Rotterdam.