Muziekgebouw aan ’t IJ

Internationaal toonaangevende venue

Het moderne Muziekgebouw werd in 2005 geopend. Het vernieuwende, architectonische gebouw -ontworpen door het Deense Architectenbureau 3xN- won verschillende internationale prijzen en biedt jaarlijks onderdak aan ruim 230 concerten en 75 tot 100 evenementen. Bij alle evenementen garandeert deze sfeervolle, transparante evenementenlocatie een unieke ervaring en dat de gasten zich van binnenkomst tot vertrek welkom en verzorgd voelen. De hoge ruimten, het fraaie uitzicht en de enorme hoeveelheid licht geven een ruimtelijk gevoel dat aanzet tot inspiratie. Met maatwerk en topservice helpt het Muziekgebouw je zoeken naar vernieuwingen, oplossingen en verbeteringen: gastvrij én grensverleggend.

Praktisch in het centrum van de hoofdstad mét goede parkeermogelijkheden: het Muziekgebouw aan ’t IJ is de perfecte locatie voor evenementen, presentaties en congressen. Naast de twee moderne muziekzalen -de Grote en de Kleine Zaal- beschikt deze bijzondere event venue over maar liefst acht verschillende ruimten die te gebruiken zijn voor evenementen. De drie zeer royale foyerdecks (van 80 tot 200 personen) hebben een prachtig uitzicht over het IJ en de drie studio’s dienen als vergaderzalen of break-out rooms (vijftien tot 60 personen). De zeer ruime en lichte entreehal heeft een directe toegang tot het grote terras aan het water en is geschikt voor een bijzondere, open bijeenkomst tot 700 personen. Het royale atrium op de tweede etage is openbaar toegankelijk, zeer licht en hoog. Deze ruimte is bijzonder geschikt voor informatiemarkten, posterpresentaties en tentoonstellingen. Een hoogstaand diner, van de huiscateraar Verhaaf Party Catering, in de Grote Zaal, een productpresentatie met een auto op het podium, een complete -branded- metamorfose van de Foyerdecks of een spectaculaire trapeze act in de entreehal: veel, heel veel is mogelijk in het Muziekgebouw.

Unieke ledwand en beweegbare vloer

De imposante Grote Zaal, met een zitcapaciteit voor 710 personen en staand voor 1.300 personen, is de ideale plek voor congressen, lezingen, presentaties en prijsuitreikingen. De unieke LED-wand kan veel kleuren en patronen aannemen en de bijzondere flexibele, beweegbare vloer kan zowel vlak als als trap gebruikt worden. Een inspirerend congres opvolgen met een spetterende dansvloer? De stoelen in de Grote Zaal kunnen binnen slechts vijftien minuten uit de zaal worden gehaald. Deze muziekzaal is bijzonder flexibel en hierdoor aan te passen aan uiteenlopende wensen. De zaal biedt een uniek wijds uitzicht over het IJ en de stad en heeft vanwege de enorme glazen pui zeel veel natuurlijk lichtinval. Een groots terras aan het water en de bijzondere bereikbaarheid per boot maken de extensieve mogelijkheden van deze zaal compleet. De Kleine Zaal, de tweede muziekzaal van het Muziekgebouw, heeft een maximale capaciteit van 120 personen. Door de beweegbare glazen pui is het eveneens mogelijk om de naastgelegen Foyerdeck bij deze zaal te betrekken. Tevens is het mogelijk een evenement te combineren met het -aan de zijkant van het Muziekgebouw gelegen- BIMhuis, een zaal voor 240 tot 300 personen dat tevens beschikt over een apart café-restaurant.

Toonaangevende venue

Muziekgebouw aan ‘t IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Van presentaties, congressen en jaarvergaderingen tot dansfeesten, modeshows, festivals en prijsuitreikingen; het Muziekgebouw aan ’t IJ is een geliefde en veelgebruikte locatie voor een diversiteit aan evenementen. Zo is het Muziekgebouw de vaste locatie voor bijvoorbeeld de uitreiking van de World Press Photo, het jaarlijkse Kinderboekenbal, enkele grote gala diners en aandeelhoudersvergaderingen van verschillende grote Nederlandse bedrijven. In april 2013 vond in Muziekgebouw aan ’t IJ het afsluitende galadiner van de Kroning van Koning Willem Alexander plaats.