Mooirivier Hotel en Congres

Weg uit de dagelijkse hectiek in deze hideaway aan de Vecht

Een besloten plek, even weg van alle drukte en afleiding; dat is de belofte van Mooirivier in Dalfsen. Op een rivierduin aan de Vecht, omgeven door oude karakteristieke vliegdennen ligt deze idyllische meeting venue. Met twaalf moderne en sfeervolle zalen voor vergaderingen, presentaties of congressen, negentig comfortabele hotelkamers en een goed restaurant heeft Mooirivier heeft alles in huis voor een- én meerdaagse bijeenkomsten. De afgelopen twee jaar is er veel verbouwd en gerenoveerd bij Mooirivier. Met nieuwe zalen, een nieuw restaurant, nieuwe kamertypes en de meest recente renovatie, het terras aan de Vecht is het hoog tijd voor een bezoek!

Wanneer we het terrein van Mooirivier oplopen, ervaren we direct het effect van de rust en de natuur. Het hotel gaat met zijn rietgedekte dak mooi op in de bosrijke omgeving van het Overijsselse Vechtdal. Hier zijn we midden in de natuur, weg van alle stoorzenders. Het is of er van binnen ongemerkt een knop omgaat die ons meteen in een andere mindset brengt: het gevoel er helemaal uit te zijn. De karakteristieke vliegdennen geven het geheel zelfs een on-Nederlands en zuidelijk tintje.

Relaxte en ongedwongen sfeer

Bij binnenkomst voelt de lobby als een warm welkom. Comfortabele loungebanken en zorgvuldig uitgekozen design zorgen voor een relaxte en ongedwongen sfeer. Door de grote ramen zie je waaraan Mooirivier haar wonderlijke naam ontleent: de rivier de Vecht die pal langs het hotel stroomt.

Vanuit de lobby lopen we verder het hotel in. In de hotelbar kun je terecht voor een goede kop koffie en meer. Met mooi weer drink je die op een heus rooftop terras met een subliem uitzicht over de Vecht. Dit lijkt ons de perfecte plek om een vergaderdag af te sluiten. Het restaurant van Mooirivier, ook met een eigen terras, grenst direct aan de rivier. Hier wordt met passie gekookt en om de Michelin gids letterlijk te citeren: “Leuk, afwisselend en lekker!” Buiten ontbijten, lunchen of dineren behoort tot de mogelijkheden. Binnen is de stijl modern en fris, met veel daglicht en groen door de planten die overal staan.

Meetingspace met iets extra’s

Vanuit het restaurant lopen we door naar de vergaderruimtes. Op verschillende plekken staan comfortabele banken en loungestoelen; de ideale setting om buiten de meeting om even op adem te komen. De Vechtzaal is een van de grotere vergaderruimtes. Deze ruimte beschikt over grote ramen met een indrukwekkend uitzicht over de rivier. Wie hier een meeting organiseert krijgt de impact van het uitzicht cadeau.

Een andere eyecatcher van Mooirivier is Het Hof, een hoge loft-achtige ruimte met opvallende dakspanten, veel glas en staal. Grote cirkelvormige lampen en modern meubilair geven de ruimte een industriële look & feel. Deze ruimte beschikt over een eigen foyer én terras. Een meer intieme ruimte is Hofstede, een boardroom geschikt voor kleinere groepen. Ingericht met leuke vintage meubels, waardoor er een soort huiskamersfeertje ontstaat. Ook hier is een eigen terras aanwezig waar met mooi weer nog even nageborreld kan worden.

De Hollandzaal is de grootste zaal en biedt een bijzondere setting voor grotere congressen en events. De zaal zelf voelt groots en modern aan en beschikt over alle denkbare av-faciliteiten. De eigen ontvangstbalie, de ruime foyer, het terras en het grote podium maken van deze ruimte de perfecte plek voor een productpresentatie of event. Buiten ligt nog een bijzondere ‘extra ruimte’: het amfitheater. Dit is een prachtige plek voor een verrassende kick-off van je bijeenkomst.

‘Alles onder één dak’

Elke ruimte binnen Mooirivier heeft haar eigen unieke eigenschappen en sfeer, waardoor er voor events of meetings van tien tot vijfhonderd personen altijd wel een passende ruimte te vinden is. Naast de vergaderruimtes bekijken we ook de hotelkamers. Er zijn vier verschillende kamertypes, verschillend in grootte en stijl. De 90 kamers hebben alle gewenste voorzieningen die nodig zijn voor een relaxte overnachting. Warm en huiselijk ingericht en aan alle details is gedacht. Dat maakt nou net het verschil bij een meerdaagse meeting. De setting, de vergaderruimtes, hotelkamers en de catering maken van deze locatie een absolute top meeting venue aan het water. Een inspirerende business hideaway aan de Overijsselse Vecht!