Bilderberg Chateau Holtmuhle

Modern comfort in de charme van een middeleeuws kasteel

Op zoek naar een locatie met een uitzonderlijke sfeer, warmte en uitstraling? Er kan weinig op tegen de historische charme van een oud kasteel. Vol sfeer en historie; en de oude stenen muren, de hoge poort en de slotgracht zorgen ook nog eens voor een gevoel van exclusiviteit. Eén van de meest fraaie kasteellocaties die we zagen is Bilderberg Château Holtmühle in het Limburgse Tegelen.

Château Holtmühle is een middeleeuws kasteel in Tegelen, bij het historische kloosterdorp Steijl. De locatie ligt aan een knooppunt van snelwegen, precies in het midden tussen Eindhoven, Maastricht en Düsseldorf. Wanneer je echter de Kasteellaan oprijdt en door de kasteelpoort het terrein opkomt, bevind je je in een groene oase van ruimte en rust. Een poortgebouw, een weelderige kruidentuin, een slotgracht die glinstert in de zon. Recht voor je ligt Château Holtmühle – een kasteel als in een sprookjesboek.

bilderberg chateau holtmuhle
De lounge is een fraaie mix van moderne elementen, zoals de dakramen en het eigentijdse meubilair, tegen een historische achtergrond.

Historische charme

Zo typisch een kasteel als Château Holtmühle ook is, is deze locatie niet te vergelijken met veel kasteellocaties in ons land. Zo maakt het deel uit van Bilderberg, waardoor dit kasteel over mogelijkheden en voorzieningen beschikt die je doorgaans niet in een historische locatie aantreft. Dat valt direct op wanneer je Château Holtmühle betreedt en in de lounge plaatsneemt. Deze ruimte is gevestigd in de oude binnenplaats, die bij de verbouwing tot hotel overkapt werd met een fraai glazen dak. De hoogte, de ruimte en het licht maken dat je zin krijgt om hier eens rustig te gaan zitten en de setting goed in je op te nemen. Het interieur heeft een fraaie mix van moderne elementen, zoals de dakramen en het eigentijdse meubilair, tegen een historische achtergrond. De charme van een middeleeuws kasteel, voorzien van hedendaags comfort.

Iets wat je ook niet in ieder kasteel aantreft, is de mogelijkheid om hier met grote groepen te overnachten. Met 66 sfeervolle kamers (en nog eens 82 extra kamers in een hotel iets verderop) is het bovendien erg geschikt om het volledige hotel te huren voor jouw groep, inclusief de meeting- en eventzalen, twee restaurants, de wellness-voorzieningen en het omliggende terrein, die je helemaal kunt inzetten zoals jij dat wilt – en ben je voor de duur van jouw event de kasteelheer of kasteeldame van Château Holtmühle.

Gastronomie en gastvrijheid

Château Holtmühle combineert op meer plekken oude en nieuwe elementen. Restaurant Die Alde Heerlickheijt is bijvoorbeeld gevestigd in de voormalige keldergewelven van het kasteel. De historie is hier nog sterk voelbaar door het authentieke gewelfde plafond. Een strakke, glazen uitbouw geeft direct toegang tot een terras in de kasteeltuin, waardoor de ruimte een lichte en open uitstraling heeft. Aan de overkant van de gang vinden we het tweede restaurant, d’Orangerie. Hier zit je in een moderne glazen serre en heb je uitzicht op de kasteelvijver en de historische buitenmuur van het kasteel. Een geweldige plek om te genieten van de Limburgse gastvrijheid en je te laven aan de heerlijkste streekproducten.

Bilderberg Chateau Holtmuhle
Restaurant Die Alde Heerlickheijt is gevestigd onder de voormalige keldergewelven van het kasteel.

Onvergetelijke locatie voor events

Toen Château Holtmühle werd verbouwd tot hotel, werd het kasteel uitgebreid met een aanbouw om ruimte te maken voor extra hotelkamers en ruimte voor meetings en events. Dit gedeelte gaat volledig schuil achter de gevel van het historische pand om niets af te doen aan de middeleeuwse uitstraling, maar zorgt er wel voor dat het kasteel geschikt is voor groepen tot 120 personen.

Bovendien biedt het kasteel voldoende ruimte om uiteen te gaan in verschillende groepen. Op de eerste etage liggen twee grote zalen, beide geschikt voor 75 personen, die gecombineerd kunnen worden tot één grote evenementenverdieping. Op die manier ontstaat er plaats voor een theateropstelling tot 120 personen. Daarnaast beschikt het kasteel over zes kleinere vergaderzalen, waarvan er twee gecombineerd kunnen worden om plaats te bieden aan 40 gasten.

Bilderberg staat bekend om haar verschillende locaties. De 17 locaties van de hotelgroep hebben één ding gemeen en dat is de persoonlijke service en aandacht. Aan de locatie zelf geeft ieder hotel een eigen invulling, wat resulteert in bijzondere mogelijkheden en concepten. Château Holtmühle is wat dat betreft geen uitzondering: de middeleeuwse charme, het moderne comfort én de mogelijkheid om een heel kasteelhotel af te huren voor jouw evenement maken dit tot een onvergetelijke locatie!