Mereveld

Huiselijke en toch chique eventlocatie in landelijke omgeving

In een landelijk gebied aan de rand van Utrecht ligt Mereveld, een mooie evenementenlocatie in een grote, voormalige boerderij. Tussen de weilanden en toch dicht bij het centrum van Utrecht kun je bij Mereveld terecht voor events in alle soorten en maten.

Van oudsher is Mereveld een familiebedrijf van voormalige veehouders en landbouwers. Vroeger was de locatie een boerderij en het decor van het traditionele, Nederlandse boerenbestaan. In 1938 voegde de familie een klein café toe aan de boerderij, die fungeerde als ontmoetingsplek voor boeren die onderweg waren tussen Houten en Utrecht. Het werd een begrip in de omgeving. In de jaren ’70 werd een feestzaal toegevoegd en verdween het vee volledig. De rijke historie is nog altijd voelbaar in de eigentijdse en sfeervolle ambiance die Mereveld nu biedt, voor organisaties en bedrijven uit heel Nederland en daarbuiten.

Mereveld

Wij beginnen onze rondleiding bij Mereveld in het Voorhuis, het oudste gedeelte van het historische pand. Het werd in 2014 helemaal gerenoveerd. Bij die renovatie is het onmiskenbare landelijke karakter gerespecteerd en gekoesterd, maar zijn wel de nodige verbeteringen aangebracht om moderne events goed te kunnen faciliteren. Denk daarbij aan een verbeterde akoestiek, een uitstekend lichtplan, audio-installaties, zeer snel internet (glasvezel) en een eigentijdse uitstraling. Het moderne design past goed bij het authentieke en historische  gevoel: warm, gezellig en huiselijk. Er zijn veel donkere tinten gebruikt en overal zijn houtelementen, alles past in het landelijke én eigentijdse karakter.

Deel & Achterhuis

Vanuit het Voorhuis gaan we richting de Deel en het Achterhuis, twee naast elkaar gelegen zalen. Door middel van een grote verschuifbare wand zijn deze twee zalen handig te combineren om de capaciteit te verhogen tot 270 gasten. De ruimtes voelen authentiek, vooral dankzij het zware houten frame dat nog herinnert aan de vroegere bestemming van Mereveld.

Boven de langwerpige houten bar hangen prachtige designlampen van Tom Dixon en erachter staat een grote houten stellage met wijn en andere dranken. In de hoek een open haard en hier en daar leuke, rustieke details, zoals een bronzen stier op de bar. Het is bijzonder hoe Mereveld erin is geslaagd een moderne vormgeving en eigentijdse details te combineren met de historische en huiselijke look & feel. Daarmee voldoet de locatie aan de behoeften van de hedendaagse evenementenmarkt. Je ziet hier een levendige brainstormsessie van een organisatie voor je, een culinair diner, een seminar of een gezellig bedrijfsevent.

Gelagkamer & Koetshuis

In onze rondleiding komen we bij het achterste gedeelte van het grote pand: de Gelagkamer en het Koetshuis. Net als bij de Deel en het Achterhuis zijn deze twee evenementenruimtes te combineren door de enorme tussendeuren open te doen. Op die manier ontstaat de grootste plenaire ruimte van Mereveld, met een capaciteit van 400 gasten. Dankzij die grote capaciteit is dit de plek voor de grotere congressen en presentaties. Een kleine verhoging aan de zijkant biedt een uitstekend podium voor sprekers.

Hoewel in de andere ruimtes veel is gerenoveerd, is in het Koetshuis waarschijnlijk het meest van de oude stijl bewaard gebleven. De oude houten pilaren hebben de eeuwen doorstaan en vervullen nu hun functie in een stijlvolle en chique ruimte met moderne, strakke kroonluchters (met rustieke elementen), fraai gedekte tafels, de koperen designlampen en open haard en een lange bar. Ook hier geldt: de ruimte heeft een chique look & feel én voelt tegelijk warm, gastvrij en huiselijk aan. Dat karakteriseert Mereveld dan ook het beste: een mooie, stijlvolle en eigentijdse locatie die het landelijke karakter op een geslaagde manier koestert.

Keuken

Aan het eind van onze rondleiding werpen we nog een korte blik in de riante keuken, die grenst aan de evenementenruimtes. Dankzij deze grote keuken met eigen keukenbrigade biedt Mereveld uitstekende culinaire mogelijkheden, die volledig naar wens in te vullen zijn. Tel daarbij op het ruime parkeerterrein, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en het riante terras rondom de boerderij, en je hebt mogelijkheden te over voor elk denkbaar event.

Mereveld is een unieke en karakteristieke landelijke locatie die er goed in geslaagd is om met de tijd mee te gaan en toch dat authentieke gevoel te behouden. Dat zorgt voor een comfortabele, warme en toch chique sfeer. De basisfaciliteiten zijn meer dan uitstekend, er is een eigen keuken, en de omgeving is heerlijk rustig. Alle ingrediënten voor geslaagde evenementen zijn aanwezig, dus kijk vooral eens naar de mogelijkheden voor events bij deze fraaie historisch-eigentijdse evenementenlocatie.