Mainport

A true and luxurious Rotterdam Experience

Ontwaken in een ‘signature’ XL King Size bed -met goddelijke donzen kussens en luxe bedlinnen- en vervolgens compleet uitgerust, al nippend van een heerlijk vers kopje espresso, genieten van het fenomenale uitzicht vanuit de kolossale jacuzzi. Binnen Mainport staat de Rotterdamse beleving centraal: een ongedwongen sfeer met veel aandacht voor ontspanning, waarin alles als vanzelfsprekend geregeld is.

A modern, luxury and urban experience
Het doelwit: gasten die op zoek zijn naar een moderne, luxe en stadse beleving. Het thema van het hotel, de lokale verbondenheid en uitzicht op de haven en skyline zetten de stad Rotterdam centraal binnen dit vijfsterren designhotel. Met 600 vierkante meter aan multifunctionele state-of-the-art zalen, restaurant Down Under, cocktailbar on The Rocks, Spa Heaven én 215 kamers met veel Spa faciliteiten kan vrijwel alles onder één dak. Van een exclusieve vergadering tot een galadiner, een congres voor 400 personen of een car launch waarbij een auto in de zaal kan worden geplaatst. Mainport wil gasten, ongeacht de reden van hun bezoek, een onvergetelijke verblijf bieden met de oprechte Rotterdamse ervaring waardoor zij ervoor kiezen terug te komen.

“Op zo’n bijzondere plek in het centrum van Rotterdam én aan het water moet iets onderscheidends en aparts komen.”

Distinctive and prestigious
Na jaren van leegstand van het voormalig IMAX theater en vervolgens nog eens jaren van planning, de sloop van het bestaande pand en de nieuwbouw, opende op 13 mei 2013 Mainport -dat uniek gelegen is in het centrum naast één van de bestaande hotels, Inntel Hotels Rotterdam Centre- haar deuren. Met een metrohalte voor de deur, een eigen aanlegsteiger, een parkeergarage tegenover het hotel en de mogelijkheid voor valet parking, is het hotel aan het water van de oudste binnenhaven van Rotterdam naast haar unieke en moderne ambiance óók nog eens gemakkelijk bereikbaar. Mainport is het vijfde hotel van de Inntel Hotel groep en tevens het eerste vijfsterren hotel. Ruime kamers met wellness faciliteiten en gratis WIFI versterken het onderscheidend vermogen. Dit wordt nog eens onderstreept door de aansluiting bij het prestigieuze Design Hotels.

A heatlhy dose of common sence

Door een totaalbeleving te bieden van een sterk thema, design inrichting, styling, de juiste geur, een eigen selectie muziek en passende verlichting, wil Mainport vijfsterren een andere betekenis geven. Belangrijker dan de sfeer van de “hardware” is echter het team van medewerkers: oprecht vriendelijk, gemakkelijk in de omgang en op het juiste moment op de juiste plaats. En bovenal: een passie voor Rotterdam en een gezonde dosis “common sense”.

“Liever gasten die het fantastisch vinden en bewust kiezen voor een beleving dan bekend staan als “net hotel”. Daar zijn er genoeg van in de wereld.”

Nothing is standard
De vijfsterren design setting van Mainport geeft toegang tot alle continenten van de wereld. Elke etage ademt de sfeer van een ander continent door kleurstelling en patronen. Bij Mainport is geen standaard kamer te bekennen. De eigentijdse reiziger kiest voor de exorbitante grote kamer met speelse indeling en XL (!) King Size Bed in de City XL Room. Ontsnappen aan het Rotterdamse gevoel is onmogelijk in de ‘Corner Room’ waar het –met ramen aan twee zijden van de kamer– draait om de “Rotterdamse Beleving”. De Waterfront Sauna presenteert het beste van twee werelden: rustig gelegen met adembenemend uitzicht op de oudste binnenhaven van Rotterdam en midden in het bruisende hart van de stad. De jetset kamer bij uitstek: de “Waterfront Spa” laat de gast Rotterdam ontdekken vanuit de kolossale jacuzzi voor het raam. En last but nog least, Mainports meest indrukwekkende Mainport Spa Suite, die alle hoogtepunten van de kamertypes -en meer- te bieden heeft. Deze suite van 68 vierkante meter combineert uitzicht, ruimte en wellness met exceptioneel design.