Madurodam Events

Moderne zalen en inspirerende verhalen

Een feest of congres met uitzicht over heel Nederland, waar kan dat anders dan in Madurodam? In het beroemde attractiepark vinden we moderne faciliteiten voor een evenement, samen met unieke  ruimtes en mogelijkheden.

In Madurodam vormt het park met alle hoogtepunten van Nederland een uniek decor voor het event. Daarnaast beschikt het park over enkele sfeervolle zalen die speciaal voor evenementen zijn ingericht. Zo is het mogelijk om een kick-off van het programma te houden in het voetbalstadion Zo Groot Is Oranje, gevolgd door een plenair programma en workshops in de verschillende zalen in het hoofdgebouw of een diner in een van de restaurants.

Duizenden LED-lampjes

Hoofdlocatie is de foyer in het hoofdgebouw: een bijzonder sfeervolle open ruimte met een acht meter hoog plafond. De wanden van de foyer zijn volledig opgetrokken uit glas, zodat je een schitterend uitzicht hebt over het park. Door het raam zien we de bruggen, de paleizen, de Deltawerken en de olietankertjes die over het water glijden. Wanneer het park ‘s avonds oplicht met 33.000 LED-lampjes, is dat een adembenemend gezicht.

Het hoofdgebouw is in zijn geheel te gebruiken, wat het mogelijk maakt om combinaties te maken met de verschillende zalen. Zo gaat de foyer aan de kant van het park over in een restaurant. Een sfeervolle ruimte met een buffet en enkele nisjes in de muur, waar bezoekers in kleine groepjes kunnen samenkomen. Aan de andere kant van de foyer ligt de Boon-Van der Starpzaal, een frisse lichtblauwe zaal met grote raampartij op de begane grond, die gemakkelijk gebruikt kan worden als subzaal of als verlengstuk van de foyer. Wanneer je deze drie zalen combineert is die geschikt voor grandioze feesten tot duizend personen.

Op de eerste verdieping treffen we de Madurozaal: de grootste zaal voor plenaire bijeenkomsten. Deze ruimte bevindt zich in een van de dijken die het attractiepark omsluiten, en heeft om die reden een schuin plafond en groene wanden. Professionele lampen lichten de ruimte mooi uit.

Uitblinken

Sinds kort heeft Madurodam Events de beschikking over twee nieuwe ruimtes, die zich ook op deze verdieping bevinden. De Oranje Zaal en de Blauwe Zaal worden ingezet om kinderen les  te geven over de democratie, en bieden daarnaast een bijzondere setting voor vergaderingen of workshops.

“Van de Gouden Eeuw tot het EK van 1988, met zo’n decor wordt het moeilijk om hier géén inspirerende bijeenkomst te organiseren.”

Een evenement in Madurodam is niet af zonder voet te hebben gezet in het park, waar bezoekers in vogelvlucht kunnen bekijken waar een klein land als Nederland in uitblinkt. Zo zien we natuurlijk vele gebouwen uit de Gouden Eeuw, maar ook de haven van Rotterdam, de glas- en tuinbouw en de olie-industrie.

Achterin het park bevindt zich het Panoramacafé, een extra horecaruimte met een groot terras en een mooi uitzicht over het park. Hiernaast liggen de twee nieuwste attracties van het park, twee ruimtes die ook als ludiek decor kunnen worden ingezet. In Zo Groot Is Oranje gaan we terug naar het EK van 1988. Op een scherm worden met drie beamers de hoogtepunten van het voetbaltoernooi geprojecteerd. Vanaf een tribune volg je de weg van het nationale elftal, van de moeilijke start tot aan het kampioenschap.

Deze zomer opende Het Hof van Nederland, een 4D experience die het verhaal vertelt van de eerste Vrije Statenvergadering in de Tachtigjarige Oorlog en zo ook van het ontstaan van de staat Nederland. Bezoekers nemen plaats aan een grote houten tafel, in een ruimte die je terugbrengt naar de sfeer van die tijd. Op de wanden en de tafel worden beelden geprojecteerd, maar deze ruimte is ook een fraai decor voor een workshop of ondertekening.

Inspirerend verhaal

Madurodam is naast een beroemd attractiepark een evenementenlocatie met een verhaal. En niet zomaar een verhaal, maar hét Grote Verhaal van Nederland. Van de Gouden Eeuw tot het EK van 1988, met zo’n decor wordt het moeilijk om hier géén inspirerende bijeenkomst te organiseren.