Madurodam Events

Dutch traditions meet modern facilities

Madurodam, wie is er niet mee opgegroeid? Dit befaamde attractiepark is inmiddels ook uitgegroeid tot een multifunctionele en bijzondere evenementenlocatie. Een onvergetelijk evenement organiseren met uitzicht over héél Nederland? Waar anders is dat mogelijk dan bij Madurodam Events. Met de entourage van de hoogtepunten van Nederland, zoals de deltawerken, glas- en tuinbouw, DJ Armin van Buuren, de Kaasexport en olie-exploitantenindustrie, ervaren uw gasten de vele kwaliteiten waar ons kleine land groot in is. Van 25 tot 1.000 personen, van bedrijfsfeest tot congres en van productpresentatie tot jubileum: Madurodam Events biedt altijd een uniek evenement op maat in een sfeervolle, authentieke ambiance.

From war memorial to amusementpark to full service event venue
Madurodam kent een verrassende geschiedenis. Alom bekend als attractiepark, opende het park  officieel op 2 juli 1952 als oorlogsmonument enerzijds en charitatieve stichting anderzijds. De heer en mevrouw Maduro uit Willemstad (Curacao) zochten een manier om een monument op te richten voor hun enige zoon George -voor de oorlog rechtenstudent in Leiden- die in februari 1945 als gevangene van Dachau overleed aan vlektyphus. Zij ontmoetten Mevrouw Boon-van der Starp die op dat moment als lid van de Raad van Bijstand van de Stichting Studenten Sanatorium (opgericht om studenten met tuberculose te laten kuren en hun studie te laten volgen) op zoek was naar een manier om financiële steun te verkrijgen. Met een miniatuurstadje in het Engelse Beaconsfield als grote voorbeeld stelden de heer en mevrouw Maduro geld ter beschikking voor de bouw van een miniatuurstad als herdenkingsmonument. De architect S.J. Bouma, toentertijd directeur van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen werkte mee aan de bouw van Madurodam en ontwierp het ‘stadje met de glimlach’. Met zijn plannen en tekeningen werden directeuren van grote bedrijven benaderd voor financiële ondersteuning. Het merendeel was enthousiast en zo kwam er onder andere een tankstation, een boortoren, een autoweg, spoorwegen en een luchthaven. Ook de burgemeester van Den Haag wilde graag meewerken aan dit unieke plan en zorgde ervoor dat een terrein in de Scheveningse Bosjes in erfpacht werd afgestaan. Na een proces van enkele jaren werd Madurodam in 1996 uitgebreid. Een indrukwekkende entree, bestaande uit twee dijken en een grote vuurtoren en enkele nieuwe maquettes werden toegevoegd. Daarnaast werden twee nieuwe multifunctionele zalen en een tentoonstellingshal gebouwd. In 2011 werd het park omgebouwd naar een interactief attractiepark dat laat zien wat een klein land als Nederland groots maakt. Als eerste burgemeester van Madurodam heeft Prinses Beatrix (toen nog Koningin) in 2012 het park heropend.

Modern rooms and impressive foyers
Na een geschiedenis van ruim 60 jaar is Madurodam klaar voor een nieuwe toekomst. De moderne zalen, waarvan een aantal voorzien zijn van professionele, sfeervolle DMX verlichting bieden ruimte aan uiteenlopende evenementen. De Madurozaal biedt ruimte aan 300 personen in theater- én feestopstelling of voor een sfeervol diner van 180 tot 220 personen. Gebruikt u deze zaal in combinatie met de Boon- van der Starpzaal, het Taste of Holland Restaurant en de Foyer dan zijn er zelfs mogelijkheden tot 1.200 personen. De grote foyer met schitterende glazen wanden van acht meter hoog is bijzonder geschikt voor informele recepties en spetterende feesten tot 600 personen. Madurodam is zowel per auto als openbaar vervoer -met een tramhalte voor de deur- uitstekend bereikbaar. Zowel vanuit Amsterdam, Utrecht als Rotterdam komen de snelwegen uit voor de ingang van het park, waar u direct naast de entree 500 parkeerplaatsen vindt. Het park is vlakbij het centrum van Den Haag gelegen op een steenworp afstand van het strand van Scheveningen. Nog altijd is de charitatieve instelling bewaard gebleven; de netto opbrengsten gaan naar goede doelen voor kinderen en jongeren. Hiermee blijft het maatschappelijk verantwoorde karakter van het park bewaard.