Madurodam Events

Maak van jouw evenement een onvergetelijk moment

Je bent er vast weleens geweest. Madurodam is naast themapark, ook één van de meest verrassende en veelzijdige evenementenlocaties in de regio Den Haag! De locatie beschikt over zeven goed uitgeruste zalen en de mogelijkheid om aan boord te stappen van de Flying Dutchman. Ga voor een wandeling of borrel het beroemde themapark in, dat inspireert met de grote verhalen van Nederland en laat zien waar ons land sterk in is. Van innovaties in de strijd tegen het water tot de sportieve prestaties van Oranje. Zo kun je hier altijd wel een link maken met één van de verhalen en het thema van jouw event. Wij brengen een bezoek aan het park en nemen je mee. 

We worden hartelijk ontvangen in de grote entreehal van Madurodam in Den Haag. Vrolijke muziek klinkt door de speakers en een familie met een aantal kinderen gaat zojuist het park binnen. Jaarlijks verwelkomt het park tussen de 600.000 en 650.000 bezoekers. Zeventig jaar na de opening op 2 juli 1952 door prinses Beatrix, lopen wij naar de evenementenzalen van het park. Madurodam focust zich vooral onder andere op het organiseren van site events bij (inter)nationale evenementen, maar je kan hier ook terecht voor kleinere meetings, borrels of recepties. En zeg nou eerlijk, wat is er leuker dan een zakelijke bijeenkomst in een iconisch themapark? Madurodam zet alles op alles om ervoor te zorgen dat jouw evenement de wauw-factor heeft. 

We lopen door de grote foyer met schitterende glazen wanden van acht meter hoog. Deze ruimte van 310 m2 is bijzonder geschikt voor informele recepties en spetterende feesten. Vanuit hier heb je toegang tot de andere zalen, zoals de Madurozaal, Taste of Holland en de Boon van der Starpzaal. Die het samen mogelijk maken de capaciteit flink op te schalen. Vanaf hier kijken we uit over het park. We zien de miniatuurversie van Schiphol, de Deltawerken, windturbineparken en de haven van Rotterdam, the Flying Dutchman en de Waterwolf. Voor een corporate event kun je hier gemakkelijk linkjes leggen met het Nederlandse bedrijfsleven. 

Congressen in Madurodam

Als onderdeel van The Hague Venues, en met een ideale ligging en gastvrijheid, is Madurodam een perfecte locatie voor congressen met een uitzicht over heel Nederland. Het park beschikt over zeven multifunctionele zalen en is hiermee geschikt voor evenementen tot 1.200 gasten. Alle zalen zijn modern ingericht, voorzien van professionele theaterverlichting en geluidsinstallatie. Daarnaast zijn de zalen afgeschermd van het park. Dat betekent dat je niet tussen de bezoekers loopt maar dat jouw gasten tijdens een evenement wel gratis het park op wandelen en alle attracties kunnen bekijken. 

Nadat we een rondje door de zalen hebben gelopen, stappen we weer de buitenlucht in. Een grote eyecatcher is de Flying Dutchman, die met draaiende propellers als een poortwachter over het park uitkijkt. Over de Erasmusbrug en langs tulpenvelden lopen we richting het vliegtuig. Het is een attractie die je meeneemt langs iconische thema’s van ons land. Stap in één van de laatste Dakota-vliegtuigen en maak je klaar voor een vlucht die verder gaat dan alleen vliegen. Ontdek alles over de pioniers die ons kleine land zo groot maakten voordat je teruggaat naar het zakelijke gedeelte van jouw evenement, zoals een workshop in de Taste of Holland. 

Taste of Holland

Deze multifunctionele zaal, met haar grachtenpanden als break-out rooms, is ideaal voor workshops, subsessies bij congressen, borrels of bedrijfsfeesten. Het buitenterras leent zich perfect voor een feestelijke afsluiting van de dag en dankzij de aangrenzende keuken zijn er tal van mogelijkheden voor een diner. Madurodam heeft namelijk inhouse catering, waardoor de locatie hoogstaande kwaliteit garanderen in combinatie met het gebruik van lokale producten. Een eigen team hebben is volgens de locatie op dit moment goud waard. Zo kunnen zij zekerheid aan opdrachtgevers bieden. 

Denk qua catering aan een buffet tot een culinair gangendiner. Niks is te gek. Je combineert de Taste of Holland met de Foyer, de Madurozaal en de Boon van de Starpzaal waarmee je een ruimte creëert die geschikt is voor feesten tot maximaal 1.200 gasten.

Madurodam: meer dan een miniatuurpark

Sinds dag 1 is Madurodam meer dan een themapark met kleine huisjes waar je langs schuifelt. Het park werd opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen. Madurodam focust zich in die tijd op de genezing van tuberculose onder kinderen en maakt in 1964 – toen de ziekte uit Nederland was verdwenen – de overgang naar de educatie van kinderen. Inmiddels heeft het park via het Madurodam Kinderfonds meer dan 37 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen voor kinderen. Iets waar ze tot op de dag van vandaag actief mee bezig is. Het fonds gelooft dat kinderen de toekomst zijn en dat elk kind naar eigen inzicht moet kunnen bijdragen aan de samenleving. 

Door jouw evenement te organiseren bij Madurodam ben je per definitie maatschappelijk verantwoord bezig. De opbrengst van (zakelijke) evenementen gaat naar het Madurodam Kinderfonds. Je draagt indirect bij aan het welzijn van kinderen en daarmee aan de toekomst van Nederland. Door er als kind op ‘kleine’ schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Moderne zalen, corporate social responsibility en vooral plezier

Madurodam in Den Haag is bij uitstek een locatie waar meer gebeurt dan alleen het hosten van vergaderingen. Dankzij de overtuiging dat kinderen de toekomst zijn, draagt iedere (zakelijke) bezoeker bij aan het maatschappelijke goed. Daarnaast is Madurodam zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar, weet de locatie hoe zij een succesvol congres neerzet. Een bezoek aan het park is een ongedwongen pauzemoment. Leuk vanwege de herkenning, maar ook een relaxte manier om te netwerken. Al loop je naast een wildvreemde, je hebt altijd gezamenlijke punten van herkenning!