Central Studios

Laat je creativiteit de vrije loop bij deze blackbox evenementenlocatie

Een evenementenlocatie als blank canvas die je volledig naar eigen hand kan zetten. Waar vind je zoiets nog tegenwoordig? Bij Central Studios in Utrecht vind je drie enorme ruimten die volledig aan te passen zijn aan jouw event. Decors, professioneel licht en geluid, led schermen, catwalks; alles kan en mag hier. Bovendien staat er sinds kort in Studio 1 een professionele studio voor hybride events vol unieke mogelijkheden. Ideaal wanneer niet alle gasten fysiek aanwezig kunnen zijn. Redenen genoeg voor ons om naar Utrecht af te reizen voor een bezoek aan deze veelzijdige locatie!

Het imposante gebouw van Central Studios trekt meteen de aandacht wanneer we naar de ingang lopen. Aan de voorzijde is ruimte voor je eigen banners die in een grote stellage voor het gebouw worden gehangen. Het is meteen al de eerste glimp van de vele brandingmogelijkheden bij de evenementenlocatie. Het pand van Central Studios werd in de jaren negentig jarenlang gebruikt als televisiestudio waar onder andere de soapserie Goudkust werd opgenomen. Toen Goudkust naar Hilversum vertrok, werd het bijzondere pand een evenementenlocatie. Toch is het gevoel dat hier gisteren nog scènes zijn geschoten voor film en tv blijven hangen. En dit gevoel wordt door de recente komst van een professionele studio voor hybride events nog meer aangewakkerd.

Hybride events

Via één van de vele ingangen lopen we binnen bij Studio 1. Een enorme zaal van maar liefst 1000 vierkante meter die het blackbox concept naar een hoger niveau tilt. In het achterste deel van de zaal is een indrukwekkende studio gebouwd. Binnen een vierkant frame dat vol hangt met spots, lampen en maar liefst tien ledschermen kun je de setting creëren die jij wil. Bijvoorbeeld met een grote tafel in het midden waaraan verschillende mensen kunnen plaatsnemen voor een talkshowsetting, of een podium voor een productpresentatie. Vrijwel alles is mogelijk. Door de grootte van de zaal kan een indrukwekkend live publiek in de studio plaatsnemen, ook op veilige afstand. Ook kunnen er gemakkelijk looproutes gecreëerd worden zodat iedereen veilig en comfortabel kan zitten.

Bij een hybride event gaat het natuurlijk om een mix van een live publiek en gasten die thuis via hun computer naar het event kijken. Het unieke van de hybride eventstudio van Central Studios is dat dit online publiek ook echt in de studio aanwezig is doordat hun gezichten op de ledschermen rondom de studio gezet kunnen worden. Zo kunnen tot 225 mensen vanachter hun computer meekijken, interactief deelnemen én zichzelf en elkaar in de studio zien. Een gast die online meekijkt kan ook de ‘uitzending’ ingehaald worden en zelf een vraag stellen of iets uitleggen. Verder kun je niet alleen met het aanwezige publiek break-out sessies doen, maar ook met de online gasten. Zij worden dan in groepjes bij elkaar gezet met een virtueel whiteboard voor aantekeningen. Zo kan elk aspect van een evenement dus ook online ervaren worden.

De splinternieuwe studio geeft je meteen het gevoel middenin een tv programma te zijn beland. Alles staat al klaar voor gebruik, inclusief professioneel regiegedeelte. Central Studios werkt binnen de hybride eventstudio samen met audiovisueel bedrijf For Live. Zij kunnen ondersteuning bieden en uitleg geven over alle mogelijkheden. Voor gasten werkt de software vrij simpel: zij ontvangen een unieke link en loggen via hun browser in op een beveiligde omgeving. Extra software installeren hoeft dus niet.

Central Studios

Naast de grote Studio 1 heeft evenementenlocatie Central Studios nog twee zalen. Beide wederom een blank canvas waar van alles mogelijk is. Zo wordt Studio 2 vaak gebruikt voor presentaties, ledenvergaderingen, borrels of als ontvangstruimte. Ook kan hier een uitgebreid horecaplein worden gemaakt of kan de zaal ingericht worden als break-out ruimte. De zwarte muren kunnen worden voorzien van elk decor en professionele techniek. Studio 3 is de kleinste zaal van tweehonderd vierkante meter die veel wordt gebruikt als ontvangstruimte. Maar ook deze zaal kan weer ingezet worden voor allerlei soorten events. Alle drie de studio’s kunnen aan elkaar worden gekoppeld waardoor je 2200 vierkante meter vloeroppervlak heb voor de meest spectaculaire events!

We lopen door naar de brede cateringruimte naast Studio 2. Hier zijn verschillende gootstenen en werkbanken aanwezig zodat cateraars ruimte genoeg hebben om gerechten klaar te maken en op te maken om te serveren. Central Studios werkt niet met vaste leveranciers, dus ook je wensen wat catering betreft kun je helemaal zelf bepalen. Kun je wel wat hulp bij de organisatie van je event gebruiken? Central Studios heeft veel contacten in de branche en kan bijvoorbeeld, catering, aankleding of techniek voor je regelen in samenwerking met lokale leveranciers.

Backstage

Boven de drie studio’s ligt een uitgebreid backstage gedeelte waar de presentatoren of artiesten van je event de ruimte hebben om zich voor te bereiden of even tot zichzelf te komen. Er zijn maar liefst tien kleedkamers in alle soorten en maten. Sommige inclusief douche en toilet. Ook is er een gezellige kantine met bar waar na het event bijvoorbeeld nog even een drankje gedronken kan worden door de crew.

Central Studios is een verrassende evenementenlocatie aan de rand van Utrecht waar de flexibiliteit oneindig lijkt te zijn. Het team heeft jarenlange ervaring met grootse events vol spektakel, maar ook met intieme bijeenkomsten en weet precies hoe je een of meerdere studio’s in kan richten zodat jouw boodschap het beste over wordt gebracht. De indrukwekkende studio voor hybride events biedt je de mogelijkheid om nog meer mensen te bereiken doordat er tot duizend gasten online aanwezig kunnen zijn. Bovendien zit de hybride eventstudio vol interessante technische snufjes. Parkeergelegenheid is er zat en ook nog eens gratis: dat vind je niet veel meer in Utrecht! Kortom; een unieke evenementenlocatie waar de mogelijkheden eindeloos zijn.