WestCord Strandhotel Seeduyn

Inspirerende evenementen in de minst zakelijke omgeving van Nederland

Een grote plenaire bijeenkomst met uitzicht op strand en zee, een kennissessie op de grootste zandvlakte van Europa, of een workshop midden in een duinpan. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden op een Waddeneiland als Vlieland. WestCord Strandhotel Seeduyn en Island Events slaan de handen ineen om jou te overtuigen dat een meerdaagse bijeenkomst helemaal niet saai hoeft te zijn, of voor naar het buitenland hoeft. Zodra je aan boord stapt van één van de schepen van Rederij Doeksen is het grote avontuur begonnen. Greater Venues neemt je mee op zo’n meerdaagse ervaring op Vlieland. Want: wegdromen op het strand bij ondergaande zon, een lange wandeling door het bos of een zeehonden excursie na een ochtend vol positieve brainstorms, wie wil dat nou niet? 

Een groen met witte vlag wappert vrolijk in de wind zodra we bepakt en bezakt met een reistas, rolkoffer en onze werkspullen de terminal van Rederij Doeksen in de haven van Harlingen binnenlopen. Vanuit de Randstad zijn we binnen een paar uur op onze eindbestemming. Zodra we onze bezittingen hebben achtergelaten op de daarvoor aangewezen karren lopen we meteen naar het bovendek van de boot die ons binnen anderhalf uur naar Vlieland brengt. Een meeuw kondigt ons vertrek aan en vliegt rakelings over een aantal vakantiegangers die daar hard om moeten lachen. De sfeer op het dek is uitbundig. We zetten een zonnebril op en kijken uit over de almaar kleiner wordende havenplaats in Friesland. Dit lijkt tot nu toe helemaal niet op een werktrip, maar geeft ons het ultieme gevoel van vakantie.

Aankomst bij WestCord Strandhotel Seeduyn

Na anderhalf uur op de boot, waar we een cappuccino hebben gedronken in één van de zitjes en wat noodzakelijk werk hebben gedaan, varen we de kleine haven van Vlieland binnen. Het eerste gevoel dat je hier krijgt, is één van totale rust. Vlieland is het tweede eiland in de Waddenzee en met een inwonersaantal van iets meer dan 1.000 mensen het één na kleinste eiland. De zilte zeelucht stroomt onze neuzen binnen zodra we naar buiten lopen en Carola van WestCord Strandhotel Seeduyn vangt ons enthousiast op.  

Onze gastvrouw heet ons welkom en samen leggen we spullen achter in het WestCord busje die ons naar het hotel brengt. “Ja, alleen eilandbewoners hebben hier een auto,” bevestigt ze lachend als wij de – waarschijnlijk – meest gestelde vraag op het eiland ooit stellen. We halen voornamelijk fietsende en wandelende mensen in en verbazen ons over de natuur op het eiland. Je hebt hier echt alles. Van strand en zee, tot duinen en bossen. Na een kleine tien minuten rijden, duikt het Strandhotel op tussen de duinen en checken we bij de receptie in.   

Meeuwen en zilte zee

Nadat we ons ontdaan hebben van onze reisspullen lopen we via het hotel en het strand naar Strandpaviljoen ’t Badhuys voor de lunch. De zon schijnt, maar bewapend met factor 50 zonnebrand en een zonnebril nemen wij plaats achter de glazen schermen. Vanuit hier hebben we wijds uitzicht op het witte strand en de zee. Ook nu vliegen meeuwen over het water en ruikt het naar de zilte zee.

Tot onze verbazing komt er een groot geel voertuig het strand over geracet. De serveerster vertelt ons over de Vliehors Expres, wat één van de meest populaire activiteiten blijkt te zijn die je tijdens jouw verblijf op Vlieland kan doen. Je stapt met jouw gasten of collega’s op en maakt een twee uur durende tocht over de zandvlakte van Vlieland. Onderweg maak je een stop bij het Drenkelingenhuisje midden op de Vliehors. Vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als Juttersmuseum.

Island Events en zeehonden

Lang om over deze activiteit, die georganiseerd wordt door Island Events, na te denken hebben we niet. We worden namelijk om 14.00 uur verwacht in de jachthaven. Nadat we twee (elektrische) fietsen hebben opgehaald die door het hotel geregeld zijn, rijden we de haven binnen. Op één van de steigers wacht Quinten ons op. Goedlachs deelt hij een aantal reddingsvesten en gele zeiljassen uit. “Het is echt uitstekend weer vandaag, jullie boffen hoor!” zegt hij terwijl we door de havenmonding het ietwat onstuimige water over kijken. De inmiddels donkere lucht en hogere golven blijken later echter alleen maar bij te dragen aan deze unieke ervaring.  

Met een RIB boot vliegen we een aantal minuten later over de golven en spettert het zoute water in ons gezicht. Na een tijdje varen, waarbij het kleine groepje mee juicht van enthousiasme, mindert Quinten vaart. De eerste grijze vlekjes op de zandbanken worden zichtbaar. Iedereen wijst enthousiast. Kort daarop is er aan zeehonden niet te ontkomen. Hier en daar steken grijze koppen boven water die ons nieuwsgierig in de gaten houden. De zandbanken liggen vol met duizenden zeehonden. Quinten vertelt gedetailleerd over de zeezoogdieren die op de zandbanken in de Waddenzee leven. Na zijn verhaal blijkt de terugweg nog spectaculairder dan de heenweg. Recht tegen de golven in vliegen we over het water naar de haven, waar we vol energie van de boot stappen. Wat een ervaring! 

Na Quinten bedankt te hebben, stappen wij op onze fietsen en rijden we een stuk over het eiland. Zodra we Oost-Vlieland uit zijn, komen we bijna niemand meer tegen. Fietsend langs de zee, door de duinen en de bossen wanen we ons alleen op de wereld. Een mooie activiteit om je even terug te trekken of om privé met iemand zaken te bespreken. 

Vergaderzalen 

WestCord Strandhotel Seeduyn biedt meerdere zalen aan voor meetings en events. De toepasselijke Vliehors- & Waddenzaal is daarmee de grootste ruimte, waar in theateropstelling zo’n 150 personen in passen. In de Noordzeezaal heb je een prachtig uitzicht over het strand, de duinen en de zee. De zaal heeft om die reden ook veel daglicht en biedt plaats aan maximaal 30 personen in theateropstelling. Combineer je deze zaal met de naastgelegen Strandzaal, dan kunnen er maximaal 78 personen in theateropstelling in de ruimte. Het toegewijde team van WestCord staat daarnaast klaar om jullie tot in de puntjes te begeleiden. WestCord Strandhotel Seeduyn is de ideale locatie voor een congres op een unieke locatie. Dankzij de vele mogelijkheden voor meetings en events, break-out ruimten en tot in de puntjes verzorgde catering en techniek, ben je hier echt een aantal dagen weg uit de dagelijkse sleur en de drukte van het vaste land.  

Na een uitgebreid diner in de Brassery, het restaurant van het hotel op de eerste duinenrij van het Noordzeestrand, duikt de één nog even het hotelzwembad in. De ander brengt een bezoek aan de wellness van het hotel, terwijl weer een ander zich terugtrekt in zijn kamer om lekker op tijd naar bed te gaan na een dag vol brainstorms, presentaties, unieke activiteiten en een goede dosis zonlicht en frisse waddenlucht. Morgen weer een nieuwe dag!

Activiteiten bij Paal50

We ontmoeten elkaar in de ontbijtzaal na een goede nachtrust. Intussen is een aantal al even het strand op geweest voor een wandeling met zonsopkomst. Je bent hier nu toch! Dit is hét moment om elkaar persoonlijk te spreken en de vorige dag te evalueren. Daarnaast bespreek je met elkaar welke doelen deze dag op de planning staan. Uitgerust en met een volle maag start het zakelijke programma in de vergaderzalen van WestCord Strandhotel Seeduyn. Na een aantal productieve uren lopen we naar Paal50. Hier heeft Island Events wederom een aantal uitdagende activiteiten voor ons klaargezet. Dit is hét moment om indruk te maken op jouw collega’s door bijvoorbeeld met een snelheid van tot wel 70 kilometer per uur over het strand te racen in een blokart, een pijl in de roos te schieten of de kleine golfbal in één keer in het gat te schieten met beachgolfen.

De sfeer is uitbundig en zodra iedereen is uitgespeeld, is het tijd om de spullen te pakken en het eiland vaarwel te zeggen. We lopen over het strand naar onze kamers en genieten na. Met schoenen vol zand, een licht verbrande kop, omdat je altijd vergeet in te smeren als je het naar je zin hebt, en twee dagen vol mooie herinneringen brengt Carola ons met het busje terug naar Oost-Vlieland.

Hier lopen we nog even langs een aantal lokale eilandwinkeltjes, want zonder souvenir kunnen we natuurlijk niet thuiskomen. Ook al is het op dit moment bijna niet voor te stellen: Vlieland hoort gewoon bij Nederland en vanuit de Randstad ben je er binnen een paar uur. Na nog even omgedraaid te hebben voor een laatste foto stappen we de boot weer op. Wederom gaan we boven op het dek staan om daar de typische dorpshuisjes steeds kleiner te zien worden.  

WestCord Strandhotel Seeduyn

Op het vasteland is het bijna onmogelijk om een groep mensen langer dan een dag bij elkaar te houden. Op de Wadden is dat anders; als de laatste boot vertrekt, ben je op elkaar aangewezen. WestCord Strandhotel Seeduyn en Island Events maken het daarbij onmogelijk om een vervelende tijd te hebben. Samen hebben ze 20 jaar ervaring met het organiseren van zakelijke evenementen op de Wadden. Jaarlijks verwelkomen ze veel bedrijven. Vol uitdagende activiteiten, een prachtig eiland, met deskundigheid en toewijding maken zij jouw evenement tot een succes. Dit is een locatie die maakt dat je het vliegtuig of de hectische Randstad snel vergeet. Een ontspannen locatie met een vakantiegevoel, weg van de drukte en bereikbaar binnen anderhalf uur, dat vind je gewoon hier in Nederland!