Media Plaza

Innovatieve congreslocatie met een unieke ambiance

Een volledig witte zaal met lange horizontale zichtlijnen, een fris, kleurrijk en comfortabel Auditorium en een futuristische shuttle die het gevoel geeft ver van de normale wereld verwijderd te zijn. Media Plaza kenmerkt zich door een innovatieve uitstraling, waar meer schuil gaat dan op het eerste oog zichtbaar is. Alle elementen leveren een effectieve bijdrage aan het proces van vernieuwing, verandering en verbinding.

Stimulating senses, creating interaction

De Jaarbeurs staat al jaren bekend om de grote hallen, beurzen en evenementen, maar wat minstens net zo belangrijk is, zijn de zeer bijzondere locaties en mogelijkheden buiten de grote hallen. Op het gebied van zakelijke bijeenkomsten beschikt de Jaarbeurs over een paar hele mooie parels. Één daarvan is Media Plaza: een inspirerende en innovatieve congreslocatie met een unieke ambiance: design, strakke lijnen, verwondering en high tech. Een vergadering is een echte ervaring en elke bijeenkomst -groot of klein- is letterlijk een reis naar het gewenste resultaat. Het totaalconcept van Media Plaza zorgt ervoor dat zintuigen worden geprikkeld, interactie wordt gestimuleerd en de boodschap beter overkomt.

Let perspectives literally invade

Media Plaza is opgebouwd uit in totaal 17 foyers en sessiezalen en miljoenen LED lampjes.  In de ‘Polar’ , een witte zaal -die het gevoel geeft alsof 650 man zich in een iPod begeeft-, is kenmerkend door de lange, horizontale lijnen en scherpe contrasten. Dit imiteert de biologische effecten van de a-ha belevenis. Het publiek is direct ‘in de mood’. Een podium in het midden van de zaal met vier vakken publiek erom heen, creëert een intieme sfeer: de spreker zit immers dicht op het publiek. Meerdere invalshoeken kunnen letterlijk uit verschillende hoeken invallen, doordat zowel separaat als semultaan geprojecteerd kan worden op de vier helderwitte muren.  De lamellen van het teflon dak kunnen open, wat een waanzinnig effect geeft: ’s nachts onder de sterren maar ook overdag wanneer de zon verpletterend schijnt op al het wit.

Het Auditorium is voor zowel spreker als publiek een verrassende belevenis. De frisse zaal  met haar vrolijke kleuren is als een regenboog. De Perillo stoel is er speciaal voor ontworpen: het publiek houdt het hier langer vol dan de sprekers. Een geheel andere stijl is gerealiseerd in de Shuttle. Deze utopische ruimte is bij uitstek geschikt voor trainingen en digitale brainstormsessies. Deelnemers beschikken over laptops en twee beamers voorzien een dubbelbreed scherm van de gewenste content die de boodschap écht overbrengt.   De deuren van de shuttle sluiten met een prachtig geluid: een zucht en een klik, wat de verwachting schept alsof het ruimteschip elk moment kan opstijgen. Juist deze deuren en de verlichting van de Shuttle maakt dat de groep zich snel op elkaar richt.

A venue that both excites and reassures

Kenmerkend voor de locatie zijn de state-of-the-art faciliteiten en top design. Het unieke lichtontwerp van de verschillende ruimtes is gebaseerd op de metaforen vuur en ijs, die werken als een katalysator van ideeën. Vanuit een warm ontvangst en een veilige omgeving gaan de gasten stap voor stap naar een heldere, frisse atmosfeer. Met als resultaat: verrassende inzichten, nieuwe innovaties en het leggen van een basis voor veranderingen. Nergens in Nederland is een locatie die dit menselijke proces zo letterlijk heeft vertaald in ruimtes die daartoe bijdragen.  Een stap vooruit, een succesvolle ontmoeting in een omgeving die daaraan bijdraagt: Media Plaza biedt de meerwaarde die een ruimte moet hebben voor de reden waarom men elkaar opzoekt. Media Plaza is volledig gestoeld op inspiratie, interactie en innovatie in een omgeving die zowel prikkelt als geruststelt.

Fotocredit: Constantin Meyer Photographie