Innovatiekracht by Green.DNA

De kracht van innovatie voor jouw evenement

Verscholen in een groen landschap onder de rook van de Rotterdamse haven, ligt Innovatiekracht. Deze hypermoderne locatie van Green.DNA is een eyeopener voor iedereen die bezig is met duurzaamheid en innovatie. Maar ook wie gewoon een heel gave locatie nodig heeft zal zijn ogen hier uitkijken: Innovatiekracht is een van de meest verrassende evenementenlocaties van dit moment.

‘Innovatief’ en ‘duurzaam’ zijn vandaag de dag modewoorden in de evenementenbranche. Helaas zijn deze begrippen zo breed op te vatten, dat vrijwel iedere locatie ze wel kan gebruiken. Wat definieert een duurzame locatie? Evenementenorganisatie Green.DNA, met locaties als Veerkracht en Het Glazen Huis in Klarenbeek, Innovatiekracht in Spijkenisse en de mobiele locatie BioDome, pretendeert niet hét antwoord niet te hebben. Een echt duurzame locatie is immers een locatie die helemaal niet wordt gebouwd. Maar, zo luidt zijn visie, als je dan toch besluit te bouwen, doe het dan op de minst vervuilende manier en ga vernieuwende technieken niet uit de weg.

Spectaculaire mogelijkheden

Green.DNA ontwierp en bouwde al zijn locaties eigenhandig, met veelal natuurvriendelijke materialen en gerecyclede producten. Zo heeft Innovatiekracht de meest duurzame vloerbedekking, zijn de kroonluchters gemaakt van duizend lege melkflessen, wordt het afvalwater direct gezuiverd en wordt het pand verwarmd met biomassa. Maar wees niet bang dat die duurzaamheid ten koste gaat van je comfort of beleving: naast duurzaamheid heeft Green.DNA ook een voorliefde voor de nieuwste technische snufjes. De locatie is ingericht met een modern en stijlvol interieur, een professioneel lichtplafond, state-of-the-art line-array geluidssysteem en als absolute eyecatcher een gigantisch projectiescherm van twintig bij vijf meter…

Laten we eerst de locatie omschrijven, want die mag er zowel van binnen als buiten zijn. Alleen al de plek op de kaart is spectaculair: te midden van een goed bereikbare, met veldbloemen begroeide landtong. Innovatiekracht ligt op een fraaie manier verscholen in het landschap. Het schuin oplopende gebouw is geheel begroeid met grassen, mossen en bloemen, zodat de entree van containerdeuren volledig opgaat in het groen. Je verwacht in een donkere, ondergrondse ruimte terecht te komen, maar niets is minder waar. De locatie baadt in het daglicht door een grote glazen pui, die ook nog een spectaculair uitzicht biedt over het Rotterdamse havengebied. Met de grote zaal en zes subzalen – en buiten de gehele landtong van vier hectare tot je beschikking – is de locatie veel ruimer dan je zou denken.

‘De twintig meter brede glazen gevel geeft een fraai uitzicht over het water. Althans, totdat met een druk op de knop het immense projectiescherm van 20 meter breed naar beneden schuift.’

Flexibele indeling

De meest indrukwekkende ruimte is Waterzicht – de grote zaal die veelal gebruikt wordt voor het plenaire deel van een bijeenkomst. De twintig meter brede glazen gevel geeft een fraai uitzicht over het water. Althans, totdat met een druk op de knop het immense projectiescherm van 20 meter breed naar beneden schuift. Doordat de ruimte voorzien is van de nieuwste audio-, video- en lichttechniek, wordt een presentatie hier al snel sensationeel. Heb je zelf de kennis niet in huis? Dan zorgt Innovatiekracht voor een persoonlijke technicus die je hierbij helpt.

De overige zes zalen liggen rondom de grote zaal en op de eerste etage. Deze ruimten zijn allemaal ingericht met een fraai meubilair dat op maat is gemaakt voor Innovatiekracht. Kenmerkend is het gebruik van natuurlijke materialen, die fraai combineren met de industriële uitstraling van het pand en het tot een warm en sfeervol geheel maken. Iedere ruimte is flexibel in te delen, zodat de locatie zich precies vormt naar jouw event.

Inspiratie voor vernieuwende events

Wat eigenlijk net zo verbazingwekkend is als de locatie zelf, is de flexibiliteit en doortastendheid van het team achter de Innovatiekracht. Green.DNA gaat namelijk veel verder dan de verhuur van haar locaties. Zij zorgen ervoor dat ieder event dat hier plaatsvindt al net zo vernieuwend en verrassend is als zijzelf. Net zoals zij telkens bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe locaties en concepten, zullen zij ook jou zeker inspireren en aanzetten om kritisch te kijken; naar de locatie, maar ook naar je eigen event. En zo kies jij er sneller voor om buiten de gebaande paden te treden en te kiezen voor die buitengewone oplossing!

Innovatiekracht is in veel opzichten een unieke locatie. Wat deze locatie opmerkelijk genoeg ook onderscheidend maakt, is het feit dat Innovatiekracht niét volledig uniek is. Naast deze locatie in Spijkenisse is er namelijk ook Veerkracht, een vrijwel identieke tweelinglocatie in Klarenbeek nabij Apeldoorn. Ontzettend slim, want zo kun je jouw zo perfect op maat gemaakte event ineens op twee locaties in het land uitvoeren. En ja, je event is zeker de moeite van het herhalen waard wanneer het team van Green.DNA je heeft geholpen.