IJ-Events

Stoere evenementenlocatie aan de oever van het IJ op de NDSM-werf

Eén van de mooiste gebouwen op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is in gebruik als evenementenlocatie IJ-Events! Deze bijzondere venue biedt een flexibele open ruimte met een stoere industriële setting, een heerlijk terras aan het water en is ideaal gelegen vlakbij de veerpont vanaf Centraal Station. IJ-Events is een bijzondere hotspot in één van de meest creatieve gebieden van de stad!

Het is bijzonder dat een plek als IJ-Events bestaat in een wijk zo dichtbij het centrum van de stad Amsterdam. Dat valt direct op wanneer je per pont vanaf Amsterdam Centraal Station in enkele minuten hier naartoe vaart. Er is hier weidsheid en ruimte; zowel bij IJ-Events als op het terrein rondom. Als de pont richting haar bestemming vaart, strekt de omgeving zich voor je uit. Eerst zie je de schepen die langs steigers aan de kade liggen; daarachter doemen de gebouwen en grote loodsen op. Veel gebouwen vormen het doek van vrolijk gekleurde graffitikunst. Op de NDSM-werf heeft industrieel nog écht een rauw randje. Als de pont vaart mindert om aan te leggen lonkt het grote, gezellige en stijlvolle terras van IJ-Events in de zon.

Van presentatie tot feestlocatie

Direct bij de aanlegsteiger van de pont naar de NDSM-werf ligt IJ-Events. Deze venue opende in 2005 zijn deuren als restaurant-café de IJ-kantine. In vijftien jaar bouwde het bedrijf ruime ervaring op met evenementen en onder de vlag IJ-Events is die organisatie nog verder geprofessionaliseerd. Door de bijzondere uitstraling van het pand, de ideale ligging en de goede keuken, is het sinds die tijd een geliefde locatie voor events – vaak met een culinair tintje. De locatie is groot en open; hoge ramen geven de ruimte een licht en transparant karakter en zorgen voor een geweldig uitzicht op de haven. Een schuifdeur geeft toegang tot de kade, waar het terras met een omvang van 200 m2 ruim genoeg is voor grote groepen.

IJ-Events is een evenementenlocatie waar je heel veel kanten mee op kan. De hoofdruimte is standaard ingericht met een stijlvol, stoer meubilair, een fraaie bar en heeft een geweldig terras direct aan het water. Het stijlvolle interieur van de locatie sluit perfect aan bij de stoere, industriële uitstraling van het pand. Zoek je juist een locatie die je een eigen invulling kunt geven, dan leent de open, transparante en stoere industriële ruimte zich daar ook perfect voor. Doordat al het meubilair verplaatsbaar is, is de volledige ruimte eenvoudig leeg te halen en op maat in te richten voor iedere gelegenheid. Zo is de ruimte snel om te bouwen naar een theater-opstelling voor je presentatie en verander je het daarna in een handomdraai tot een gezellige borrel-, diner- of feestlocatie. Met twee extra vergaderruimten, een entresol, een ruim terras en een eigen aanlegsteiger voor de deur zijn er verschillende mogelijkheden om creatieve sub-ruimten te creëren.

Uniek terras aan het IJ

De mogelijkheden van de locatie worden nog veel uitgebreider wanneer je het terras aan de waterkant erbij betrekt. Uitkijkend over de haven, het IJ en het centrum van Amsterdam is het één van de meest bijzondere terrassen in de stad. Door de grote schuifdeur sluit het terras naadloos aan op de locatie binnen.

Met name tijdens zakelijke en feestelijke gelegenheden komt de kracht van IJ-Events tot uiting. De indrukwekkende 18 meter lange bar met de kleurrijke flessenwand is een fraaie eye-catcher. En de hoge ramen aan de andere kant van de ruimte omlijsten het waanzinnig uitzicht over het IJ en het centrum van Amsterdam. De grote bar staat klaar om je gasten van feestelijke drankjes te voorzien, terwijl het in-house restaurant zorgt voor een hoogwaardige culinaire omlijning. Van sit-down dinner met á la carte menu tot feestelijk walking dinner – de keuken denkt graag mee om een menu samen te stellen dat past bij het event. Je bent bij IJ-Events altijd verzekerd van topservice gegeven door het ervaren evenementen- en keukenteam!