Hotel Zuiderduin

Combine business efforts with ultimate relaxation

Aan de voet van het fraaie Egmondse duingebied, op nog geen 100 meter van het strand én de gezellige dorpskern bevindt zich Hotel Zuiderduin. Luxueus en toch ongedwongen, sfeervol en multifunctioneel: een event venue die zakelijke inspanning met ultieme ontspanning combineert. Met een oppervlakte van maar liefst 18.000 vierkante meter biedt het hotel 365 kamers -van volledig ingerichte appartementen en studio’s tot luxe hotelkamers en suites- en 33 multifunctionele zalen die in  oppervlakte variëren van 30 tot 1.000 vierkante meter. Hiermee is Hotel Zuiderduin één van de grootste congreshotels van Nederland, dat ruimte biedt aan evenementen tot 1.500 personen.

Be strengthened by the healthy sea air
Begonnen als kinderkoloniehuis waar kinderen konden aansterken vanwege de gezonde zeelucht, werd Zuiderduin in 1980 geopend als aparthotel met toen nog ‘slechts’ 40 studio’s en appartementen. In twintig jaar is het aparthotel uit- en omgebouwd tot Hotel Zuiderduin: een hotelaccommodatie, congreslocatie en wellness center in één, met nog altijd dezelfde gezonde zeelucht die aanzet tot creatieve, inspirerende en ontspannen bijeenkomsten.

An ocean of possibilities
Niet alleen de grootte van het hotel en de uitstekende ligging maken van het hotel een compleet product en een interessante venue voor (business) events. Het hotel beschikt eveneens over een enorm scala aan mogelijkheden voor ultieme passieve en sportieve ontspanning. Uw gasten kunnen -tussen de zaken door- een duik nemen in het zwembad, even bijkomen in de sauna’s of het wellness center of zich uitleven op de squashbaan en in de fitnessruimte. Ook op gastronomisch vlak is er een ‘zee aan mogelijkheden’: dineer bijvoorbeeld in het sfeervolle restaurant of de informele bistro om vervolgens een ‘afzakkertje’ te drinken in de gezellige pub. De bowling, eigen parkeergelegenheid, gratis WiFi en fietsverhuur (ook voor groepen) completeren de extensieve mogelijkheden.

A suitable eventarea for each event
Een spetterend eindejaarsfeest, een groots en inspirerend congres of een besloten vergadering; voor elke bijeenkomst is bij Hotel Zuiderduin een passende zaal te vinden. De Lucky Strike Bowling beschikt naast bowlingbanen over een verlichte dansvloer en lasershow. Deze zaal is exclusief af te huren voor bedrijfsfeesten van circa 70 tot 200 personen. Ook is het mogelijk om deze zaal te combineren met een ‘potje’ bowlen, een heerlijk diner in het restaurant en kan een DJ voor swingende muziek zorgen. De witte elementen, stijlvolle bar en uitnodigende dansvloer van de nieuwe feestzaal The Ritz doen denken aan een Victoriaans tijdperk. In deze sfeervolle ruimte kan met circa 250 personen worden geluncht, gedineerd of gefeest. De multifunctionele Zuiderduinzaal kan tot elk gewenst decor worden omgebouwd en is hiermee een perfecte zaal voor een origineel themafeest. Deze zaal is eveneens uitermate geschikt voor diners en congressen tot 800 personen. Naast bovengenoemde zalen beschikt Hotel Zuiderduin over nog eens 30 multifunctionele (vergader)zalen.

Combine your event with spectacular outdoor actvities on the beach or in the dunes
Een bijeenkomst of evenement is uitstekend te combineren met outdooractiviteiten op het strand of in de duinen. Een team van enthousiaste en ervaren instructeurs staat klaar om de meest originele activiteiten te begeleiden, zoals raften en golfsurfen, zandsculpturen bouwen, vlieren, discgolf, kiten en blokarten. Dit voorjaar start Hotel Zuiderduin in samenwerking met een organisatiebureau haar eigen eventbureau onder de naam Egmond Events. Tevens opent het hotel medio juni op loopafstand een nieuwe hotelaccommodatie. Met dit nieuwe hotel aan de boulevard (Hotel Golfzang) wordt de totale capaciteit van Zuiderduin uitgebreid tot 1.100 bedden.