Grand Hotel Huis ter Duin

Veelzijdige meeting en event venue in een majestueus vijfsterren hotel

Optimale service, flexibele en eigentijdse congreszalen en de mogelijkheid om met alle genodigden te overnachten in een van de mooiste hotels van Nederland. Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk weet als event- en congreslocatie telkens aangenaam te verrassen.

Majestueus

Grand Hotel Huis ter Duin is een imposant gebouw: zodra we Noordwijk binnenrijden is de karakteristieke golvende gevel te zien. We rijden we het parkeerterrein op, stappen uit onder de overdekte entree en treden zo de lobby binnen.

De lobby is majestueus. Glanzend gepoetst marmer en donker gelakt hout glimt ons tegemoet, links in onze ooghoek brandt een knapperend haardvuur in de Van Diepeningen Lounge. Aan de andere kant van de lobby lonkt het strand met het terras, maar we bestijgen de brede trap naar de eerste etage.

“Glanzend gepoetst marmer en donker gelakt hout glimt ons tegemoet, links in onze ooghoek brandt een knapperend haardvuur in de Van Diepeningen Lounge.”

Grand Hotel Huis ter Duin staat al ruim 125 jaar op de hoogste duin van Noordwijk aan Zee. Het is een van de weinige vijfsterren hotels die nog steeds in private handen is. Direct aan het strand biedt de locatie een schitterend uitzicht over de Noordzee. Het Grand Hotel beschikt over drie restaurants, waaronder het befaamde sterrenrestaurant Latour en Breakers Beach House, één van de populairste strandpaviljoens van het moment.

Zakelijke events

Op de eerste verdieping ervaren we de kracht van Grand Hotel Huis ter Duin voor zakelijke events. Op deze etage liggen restaurant Latour en de knusse Bar Maritime, maar bovenal de twee grote evenementenzalen. Ideaal voor een congres, omdat bezoekers nooit ver hoeven te lopen.

Achter de foyer ligt de grootste evenementenruimte van het gebouw: de Pickézaal. Een ruimte van 1000 vierkante meter, vijf meter zeventig hoog en zonder pilaren. De Pickézaal heeft een stijlvolle, klassieke uitstraling, maar is tegelijkertijd verrassend modern. De grote kroonluchters aan het plafond kunnen worden verwijderd en de ruimte is in een handomdraai op te splitsen in drie subruimtes. De zaal grenst bovendien aan de autolift, waardoor zware objecten en voertuigen gemakkelijk de zaal binnen kunnen rijden.

“De Keizerzaal ligt in een halfronde uitbouw, met hoge ramen die rondom een panoramisch uitzicht bieden over de Noordzeekust.”

Aan de andere kant van de foyer ligt de Keizerzaal. Deze ruimte biedt plaats aan 400 gasten. Het meest opvallende aspect is echter de vorm van de zaal en het spectaculaire uitzicht. De zaal ligt in een halfronde uitbouw, met hoge ramen die rondom een panoramisch uitzicht bieden over de Noordzeekust. Verder ligt op deze etage de Van Berckel Lounge, een intiemere ruimte die zeer geschikt is als break out of als boardroom.

Subzalen

Twee grote en flexibele zalen, met aangrenzend de bar en het sterrenrestaurant. Een verdieping hoger liggen meer subzalen; een verdieping lager liggen enkele salons en feestzalen. We kunnen het ook nog hebben over het Wellness Centre, Brasserie La Terasse (brasserie met een terras op het duin met een waanzinnig uitzicht over het strand) en de trendy strandtent Breakers Beach House, de 254 hotelkamers, suites en penthouse, of het helikopterplatform. Het is zo ook wel duidelijk dat Grand Hotel Huis ter Duin veel in zijn mars heeft. Meeting of event, culinair genieten in de fenomenale restaurants of gewoon met de voeten in het zand, in Grand Hotel Huis ter Duin is alles binnen handbereik.