Gooiland

Verrassend moderne en veelzijdige eventlocatie

Gooiland is gevestigd in een theatercomplex in het centrum van Hilversum. Een monumentaal pand – met de ronde vormen, lichte kleuren en open constructie een exponent van de bouwstijl uit de jaren dertig. Maar achter dit jaren dertig decor van de voorgevel schuilt een verrassend moderne evenementenlocatie met vele mogelijkheden.

De Hilversumse evenementenlocatie heeft voorgaande jaren een complete restyling gekregen. Naast de toevoeging van een nieuw gedeelte met een eigen entree en aangrenzende vergaderzalen, kreeg het gehele interieur een eigentijdse en trendy uitstraling. Van het strak ingerichte Grand Café tot de gloednieuwe Filmzaal; een groot congres met 2200 bezoekers of een bijeenkomst vanaf 50 personen: Gooiland heeft voor ieder wat wils.

Centraal ontvangstpunt

De kennismaking met Gooiland begint bij de parkeergarage of bij station Hilversum: vanaf beide plekken is het slechts meters lopen naar de entree van de evenementenlocatie. Gooiland heeft drie entrees, maar we kiezen voor de entree bij het theater aan de achterkant van het gebouw. Een ruimte ontvangsthal met aan beide zijden een garderobe, voorzien van bijzondere attributen uit de theatergeschiedenis van het gebouw.

Gooiland beschikt over een grote theaterzaal met een authentiek interieur. Rode pluchen stoelen op de aflopende piste richting een grote podium. De begane grond heeft 500 stoelen, maar op het theaterbalkon staan 250 extra stoelen. Een compacte zaal, waarin toch gemakkelijk veel gasten ondergebracht kunnen worden.

Centraal in het gebouw ligt de Foyer: een ontvangstpunt waar alle belangrijke zalen bijeenkomen. Zo grenst het Grand Café direct aan de foyer, en kan dankzij de openslaande deuren gemakkelijk aan de centrale ruimte worden gekoppeld. De ruimte werd voorzien van een fris nieuw uiterlijk, met veel licht, ruimte, natuurlijke materialen en groen.

“Achter dit jaren dertig decor van de voorgevel schuilt een verrassend moderne evenementenlocatie met vele mogelijkheden.”

Aan de andere kant van de foyer ligt de Herenkamer, wat eens als opnamestudio diende voor talkshow Barend & Van Dorp. Een sfeervolle vierkante ruimte met een aparte bar, en een mooie houten vloer. Met shutters voor de ramen is deze ruimte gemakkelijk daglichtvrij te krijgen, zodat de zaal zich uitstekend leent voor presentaties.

Verrassend veelzijdig

Het vernieuwde Gooiland is jong en fris, net als het enthousiaste team dat de locatie exploiteert voor de zakelijke markt. Met zeventien verschillende multifunctionele zalen leent de locatie zich voor grote beurzen door het hele gebouw, maar net zo makkelijk voor compacte bijeenkomsten in één ruimte. Achter de monumentale gevel van Gooiland schuilt een verrassend veelzijdige en moderne evenementenlocatie.