GIA Trade and Exhibition Centre

Alle ondersteuning voor succes

Groots, modern industrieel en centraal gelegen: het GIA Trade and Exhibition Centre in Den Haag maakt najaar 2016 een stormachtige entree op de evenementenmarkt. Een voormalig distributiecentrum werd gerenoveerd en omgebouwd tot een eigentijdse locatie, voorzien van alle faciliteiten voor evenementen en congressen. Bij de opening beschikt GIA Trade and Exhibition Centre over 9.000 vierkante meter aan flexibel inzetbare beursvloer, meerdere zalen en break-out ruimtes en kantoorgelegenheid.

GIA Trade and Exhibition Centre ligt op een atypische plek voor een evenementencomplex. Aan een brede straat op een groot bedrijventerrein, omringd door de veelal grauwe betonnen bouwsels van overslagbedrijven. Dat brengt als voordeel mee dat het nooit moeilijk is om een parkeerplek te vinden, met zowel in de straat als op het terrein voor de deur genoeg parkeerplaatsen. Bovendien is de locatie zeer goed bereikbaar vanaf zowel centrum Den Haag als via de snelweg.

Modern industrieel

Van buiten oogt het gebouw gesloten, met smalle geblindeerde ramen. De entree zorgt voor een mooi contrast: de ontvangstruimte is hoog en imposant, maar helder verlicht en transparant door de brede lichtstraat die in een rechte streep door de gehele locatie loopt. Onze blik glijdt automatisch dieper de locatie in, over de glanzende vloer de diepe Opal Hal 1 in.

GIA Trade and Exhibition Centre is wat we noemen modern industrieel: het heeft die stoere en robuuste industriële uitstraling, maar dan zonder de roestige en rauwe rafelrandjes. Dikke betonnen pilaren en industriële lampen geven de ruimte karakter, maar alles is strak, wit en netjes afgewerkt. De lampen fonkelen ons tegemoet op de glimmend geboende vloer.

Flexibel voor ieder formaat event

Het complex beschikt over duizenden vierkante meters en drie verdiepingen aan beursvloer en kantoorruimte, waarvan in eerste instantie alleen de eerste twee verdiepingen zijn gerenoveerd en geopend als moderne zakelijke event spaces. Daarboven heeft GIA Trade and Exhibition Centre nog alle ruimte om de komende jaren uit te breiden.

Centraal in de locatie ligt de Opal Hal 1, een lichte en open ruimte van 6000 vierkante meter op de begane grond. De hal is helder verlicht, dankzij de brede lichtstraat die door het midden van het plafond loopt. Metalen fabriekslampen hangen aan het plafond, dat steunt op robuuste pilaren van wit beton. Met flexibele wanden is de ruimte eenvoudig aan te passen naar ieder gewenst formaat.

Aan de zijkant van de hal nemen we de roltrap omhoog naar een balustrade, waar een extra ontvangstbalie staat. Aan deze balustrade, met van bovenaf zicht op de centrale ruimte, ligt de Opal Hal 2 van nog eens 2000  vierkante meter. Ideaal om hiermee de beursvloer uit te breiden met een extra verdieping, of als subruimtes bij een groot event.

Alle ruimte voor subsessies

Verder op deze verdieping ligt de Pearl Room, een stuk meer afgelegen van de centrale beurshallen. We lopen langs verschillende break-out rooms en tijdelijke kantoorruimtes, handig als tijdelijke werkplek voor de organisatoren van het event of om kleinere subsessies in te hosten.

De Pearl Room is een flexibele middelgrote hal, die goed als losstaande locatie te gebruiken is. Deze hal heeft 1000 vierkante meter oppervlak en is met behulp van scheidingswanden gemakkelijk op te delen in meerdere ruimtes. Met de naastgelegen vergaderruimtes en break-out ruimtes is dit een perfecte zaal voor events met kleine subsessies. Direct grenzend aan de Pearl Room ligt een ruime moderne keuken.

Royale beurshallen en intieme zalen

Terug op de begane grond, aan de voorkant van het gebouw, is een verrassende event space gebouwd die weer volledig afwijkt van wat we eerder hebben gezien. Is GIA Trade and Exhibition Centre strak en wit, de Onyx Room heeft juist een diep zwarte kleurstelling. Verduisterde ramen en wanden van donker getint glas zorgen voor een warme uitstraling. De hele ruimte lijkt een contrast met het heldere licht van de naastgelegen ruimten.

GIA Trade and Exhibition Centre kent een mooie mix van royale beurshallen en intieme zalen, allemaal voorzien van klimaatsysteem en presentatiemogelijkheden en rolstoeltoegankelijk. Alle zalen zijn daarbij volkomen multifunctioneel en naar individuele behoefte in te delen. Niets ligt vast, alles is mogelijk.