Van der Valk Amersfoort-A1

Events, borrelen, eten en fun in de stijlvolle huiskamer van Amersfoort

Modern, stijlvol en chique; maar door de warme kleuren en gezellige sfeer voelt Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 aan als je eigen huiskamer. In slechts een paar jaar tijd groeide het viersterrenhotel met enkele meeting rooms uit naar een business-, leisure- en gezondheidscomplex met 26 zalen voor meetings en events, een vitaliteitscentrum met o.a. fitness, teambuildingsactiviteiten en massages, twee barren, twee restaurants, en Club Tucan. Een sfeervolle club voor geweldige bedrijfsfeesten, borrels of teamuitjes omdat je er onder andere kunt jeu de boulen, VR games en vintage arcade games kunt spelen of elkaar kunt imponeren met je karaoke skills. Redenen genoeg voor ons om eens een kijkje te gaan nemen bij deze veelzijde venue!

Wie wel eens over de A1 bij Amersfoort rijdt, heeft Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 ongetwijfeld zien liggen. Deze plek, pal aan de snelweg in het midden van Nederland, is natuurlijk ideaal voor zakelijke bijeenkomsten of events. We parkeren in no time op één van de 400 gratis parkeerplekken en lopen naar de imposante entree. Wanneer we door de draaideuren gaan, belanden we in de ruim opgezette stijlvolle foyer met marmeren vloeren en designlampen, die meteen voor dat typische hotelgevoel zorgt. Hier ontvang je je afspraak in stijl bij een van de vele zitjes in de warme kleuren oranje, olijfgroen en cognac of loop je nog even langs de kapper na je meeting. We lopen door naar the place to be op deze locatie: het uitgebreide Business Center. Dit gebouw met een iconische ovalen toren van zes verdiepingen is verbonden met het hotelgedeelte en werd in 2020 geopend. Hiermee werd Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 in één klap een van de grotere evenementenlocaties in de omgeving én een tweede stadscentrum van Amersfoort dankzij het vitaliteitscentrum, koffiebar Chiccio, Skybar SIXX en het Live Cooking restaurant.

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1

We beginnen letterlijk op het hoogtepunt van het Business Center: Skybar SIXX op de zesde verdieping. Een intieme skybar met verschillende soorten banken en zitjes in fluweel grijs, olijfgroen en cognac, een luxe bar met speelse groene tegeltjes aan de muur en overal zijn ramen. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Amersfoort en zie je de meest spectaculaire zonsondergangen. Een bijzondere plek voor borrels, diners, productpresentaties of andere intieme events tot zo’n 150 personen. Alles in het interieur is compleet op elkaar afgestemd, tot aan de gouden glittervloer in de toiletten aan toe. Maar heb je Skybar SIXX helemaal alleen voor je gezelschap? Dan kan alles er ook uit en precies zo ingericht worden zoals jij het wil. Zoals gebruikelijk is bij Van der Valk.

Op de eerste en tweede verdieping vind je de meeting- en eventzalen van het Business Center. Beide verdiepingen hebben een grote zaal voor bijvoorbeeld plenaire sessies voor 130 tot 190 personen met er omheen verschillende subzalen en boardrooms van diverse groottes. Overal zijn hier subtiele knipogen naar Amersfoort te vinden door de namen van de zalen (vernoemd naar Amersfoortse wijken en straten) en speelse muurtekeningen van de Keistad. Alle zalen zijn modern ingericht en hebben plug & play technische faciliteiten zodat je zonder gedoe aan de slag kunt. Ideaal dus voor congressen of events waarbij meerdere break-out ruimten nodig zijn. Kan één van je gasten of collega’s niet fysiek aanwezig zijn? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je meeting of event hybride te maken. De technische experts van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 regelen dit helemaal voor je en zorgen bijvoorbeeld voor een professionele livestream en interactieve streamingsoftware. Ook zijn er op de eerste verdieping verschillende flexplekken en is het mogelijk om als bedrijf een kantoor te huren in het Business Center.

Bolsius zaal en het Live Cooking restaurant

De grootste ruimte van het Business Center is de Bolsius zaal op de begane grond van 300 vierkante meter. Deze multifunctionele zaal kun je inzetten voor allerlei soorten events zoals grote presentaties, diners of feesten. Ook fijn is dat deze zaal te bereiken is via een eigen entree en grenst aan het Live Cooking restaurant. Op die manier kun je echt je eigen omgeving creëren voor jouw event. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerend programma in de Bolsius zaal, een spectaculair live cooking diner in het restaurant na afloop en wellicht een teambuildingsactiviteit in het vitaliteitscentrum van het Business Center als break. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bootcamp, yoga workshop, massage of health check.

We lopen door naar het grote en sfeervolle Live Cooking restaurant waar de professionele open keuken natuurlijk meteen opvalt. Heerlijke geuren uit de pizza-oven komen ons tegemoet en er ligt al allerlei lekker eten klaar. Ook hier is dezelfde luxe designstijl doorgetrokken als in het Business Center en Skybar SIXX die gekenmerkt wordt door warme kleuren, fluweel en gouden accenten. In het Live Cooking restaurant organiseer je bijzondere diners tot maar liefst 190 personen waarbij je gasten bijvoorbeeld zelf hun eigen sushi plateau samen kunnen stellen of hun eigen pizza kunnen bakken. Ook zijn er allerlei leuke thema’s beschikbaar die je in kunt zetten bij je event. Toch liever a la carte eten in plaats van een live cooking buffet? Dan is er ook nog restaurant Gastronoom waar je geniet van gerechten uit de Franse, Italiaanse, Zuid-Amerikaanse en Oosterse keuken.

Club Tucan

De laatste aanwinst van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 is Club Tucan dat naast het hotel- en businesscomplex zit. Hier stappen we een tropische wereld binnen van muziek, lekker eten en vooral fun! Met banken en tafels die als een soort schommels aan het plafond hangen, overal planten en een bar van bamboe is restaurant Marley’s op de eerste verdieping een soort cocon van sfeer en gezelligheid. Ga je een verdieping omhoog dan beland je in de wereld van Virtual Reality met onder andere race simulatoren, vintage arcade games en een VR machine waarmee je over de kop gaat. Op de begane grond kun je dansen, zingen in speciale gethematiseerde karaoke kamers en jeu de boulen. Neem met je bedrijf Club Tucan over voor het ultieme bedrijfsfeest vol verrassingen en bovenal een hele hoop lol.

Een completere evenementenlocatie dan Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 vind je bijna nergens. Hier organiseer je allerlei soorten meetings en events in de 26 multifunctionele eventruimten, dineer of borrel je in het Live Cooking restaurant of restaurant Gastronoom, haal je koffie to go bij Chiccio coffee bar, kunnen jij en je gasten blijven logeren in de 140 luxe hotelkamers, vier je je successen op grote hoogte in Skybar SIXX of ga je los met collega’s in Club Tucan. Ook ga je hier nog even naar de kapper na een afspraak, kun je allerlei soorten teambuildingsactiviteiten volgen en zijn er nog veel meer diensten in het Vitaliteitscentrum waar je gebruik van kunt maken. Een tweede stadscentrum dus. En dat allemaal pal naast de A1 in het midden van ons land!