Miele Experience Center

Ervaar hoe samen koken voor verbinding zorgt bij deze unieke venue

Events zijn allang niet meer enkel een praatje en een borrel na afloop. Bezoekers willen iets beleven, iets unieks meemaken en verrast worden. Het Miele Experience Center in Vianen is hier een locatie bij uitstek voor. Je vindt er onder andere een enorme kookstudio met acht eilanden waar je gasten allerlei soorten workshops kunnen volgen, een gloednieuwe black box studio waar je online en hybride events kunt organiseren, meerdere event- en vergaderruimten en op een aantal plekken kom je Miele koks tegen die live voor je koken. Door deze enorme variatie kun je altijd een uniek event samenstellen waar iedereen nog lang over na zal praten! We nemen een kijkje bij deze bijzondere venue.

Als we het ruime parkeerterrein van het Miele Experience Center op rijden, waar ruimte is voor maar liefst 220 auto’s, valt het enorme witte gebouw meteen op. Het strakke maar warme design en de premium uitstraling van het pand wordt doorgetrokken naar binnen, waar je meteen in het gezellige winkelgedeelte belandt van Miele. Deze locatie is namelijk een winkel en evenementenlocatie in één. Iedereen kan er binnenlopen om zich te laten inspireren of oriënteren op de stoomovens, kookplaten, wasmachines en stofzuigers van het Duitse merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit. Alles in deze enorme showroom glanst, de Bulthaup keukens met Miele apparatuur zijn van strak antraciet, het interieur vol warme houttinten en overal is wel iets bijzonders te zien.

Wanneer je een event organiseert bij het Miele Experience Center kun je ervoor kiezen om je gasten bijvoorbeeld aan de rechterkant van het winkelgedeelte te ontvangen in de Coffee Lounge. In dit rustige deel staat – natuurlijk – een geweldige keuken waar één van de vijftien Miele chefs live heerlijke hapjes voor je bereidt. Ook staat er een robuuste houten leestafel die omhoog gezet kan worden zodat je bezoekers eraan kunnen staan om lekker te eten en netwerken. Vanuit de Coffee Lounge loop je vervolgens zo naar de verschillende event- en vergaderzalen.
Je kunt er ook voor kiezen om de bezoekers van je event te verwelkomen in het Live Cooking gedeelte aan de linkerkant van de showroom. Chefs maken hier de meest spectaculaire gerechten  met de verse kruiden die in de Plantcube van Miele worden gekweekt maar zorgen ook net zo gemakkelijk voor een lekkere kop koffie met wat lekkers. De splinternieuwe, hippe inrichting met vele zitjes en heerlijke banken zorgen ervoor dat iedereen even kan bijkomen om daarna door te lopen naar het Miele Culinary Institute.

Miele Experience Center

Het Culinary Institute vormt het hart van het Miele Experience Center. De acht kookeilanden vol premium apparatuur met een ronde demonstratiestudio voor de chefs in het midden vormen de perfecte speeltuin voor iedereen die van samen koken houdt. Er zijn verschillende workshops of cooking challenges die je hier kunt doen als team uitje of teambuilding activiteit. Maar je kunt ook de koks het meeste werk laten doen waardoor je gasten een klein beetje koken en vooral bij kunnen kletsen en netwerken. Vervolgens genieten jullie samen van de gerechten tijdens een walking dinner in het Institute. Door de flexibele wand in het midden is deze ruimte ook perfect voor wat kleinere groepen.

Naast allerlei kookworkshops als dynamisch onderdeel van je event, worden er ook regelmatig productdemonstraties door Miele georganiseerd in het Experience Center. Dit gebeurt in het Zinkann Stoomtheater dat uitgerust is met een volledig operationele keuken vol professionele apparatuur en comfortabele stoelen met handige witte tafels ervoor waar van alles op geproefd kan worden. Dit theater is natuurlijk ideaal voor productpresenties met een culinaire inslag, maar met één druk op de knop zakt er een groot beamerscherm voor de keuken en verandert de ruimte in een moderne eventzaal voor allerlei soorten plenaire sessies tot dertig personen.

Tegenover het Stoomtheater zit de moderne Miele Studio. Een black box die je precies zo in kunt richten zoals jij het wil. Een ruime tafelopstelling bijvoorbeeld voor een online event of opname. Of juist in een huiselijke stijl met comfortabele fauteuils voor events in hybride setting. Natuurlijk staat ook hier een complete Miele keuken in strak antraciet. De studio is verder voorzien van alles wat je nodig hebt om een professionele opname te maken: de benodigde techniek, verlichting, presentatieschermen en meubilair. Ook de gasten die vanuit huis meekijken worden niet vergeten: Miele kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een lekkere borrelbox bij ze bezorgd wordt.

Miele Conference Center

Een plenaire sessie, congres of seminar kun je bij het Miele Experience Center gemakkelijk combineren met een ontspannen kookworkshop. Er zijn namelijk twee ruime congreszalen die samen het Miele Conference Center vormen. Hier kunnen zo’n tweehonderd personen terecht. Ben je juist met een veel kleinere groep? Kies dan voor vergaderzaal Immer Besser of de Güterslohzaal. Door het uiteenlopende aanbod aan eventruimten gecombineerd met de unieke kookervaringen die je in het Experience Center kunt beleven, kun je hier niet anders dan een spectaculair event beleven!

Samen koken en iets lekkers creëren zorgt ervoor dat je nader tot elkaar komt, eens over iets anders praat en elkaar echt leert kennen. De perfecte ingrediënten voor elk soort event. Want een evenement is er toch voornamelijk om elkaar te ontmoeten? Bij het Miele Experience Center hebben ze dit tot in de puntjes geperfectioneerd. Je ervaart hier een combinatie van live cooking, verschillende soorten kookworkshops, verzorgde eventzalen, een professionele studio en natuurlijk lekker eten. Allemaal met de hoge kwaliteit die je van Miele gewend bent. Een succesvoller recept bestaat niet!