Electric Paris

Electric Paris – A noteworthy Parisien penthouse wired for sound

Duizend vierkante meters aan eventruimte en ramen van de vloer tot de -7,5 meter- hoge plafonds die een panoramisch uitzicht bieden over de lichtstad Parijs. Wanneer u een stap over de drempel van het penthouse zet, is echter het eerste dat u opvalt de overweldigende boom die centraal in de ruimte haar takken verspreid. De boomachtige kolommen lijken om een wirwar van in elkaar gevlochten  kabels, wat direct het centrale thema ‘Electric’ tot uiting laat. De takken zorgen voor geluid en laten het licht over de gasten, de spreker en/of artiesten schijnen. Electric is de eerste locatie ter wereld waar de verlichting is gebaseerd op videoprojectie en biedt hiermee oneindige mogelijkheden op het gebied van projectie, mapping en kleuren.

‘A venue that never sleeps’
De moderne, minimaal ingerichte evenementenlocatie beslaat een penthouse van maar liefst 1.000 vierkante meter met een panoramisch, adembenemend uitzicht over Parijs. Met de Eiffeltoren en de bewegende grafische voorgrond van de ringweg biedt de locatie voor elk evenement een bijzonder decor. Een conferentieruimte, concertzaal, lounge, club of restaurant. Deze multifunctionele venue is in geen hokje te plaatsen, maar biedt mogelijkheden voor de meest uiteenlopende evenementen. Daarnaast beschikt de locatie over een -met geluidsdichte modules afgeschermde lounge en  een balkon met 360-graden uitzichten, waar u met de directe geluiden van de bruisende lichtstad als achtergrondmuziek kunt netwerken of borrelen. De locatie is zo flexibel ingericht dat er altijd, zowel overdag als ’s nachts, met 50 of zelfs 2.000 personen, een bijzondere ambiance aanwezig is. Overdag is het een ontspannen en informele ruimte met los meubilair in clusters. In de avond, wanneer de ruimte wordt getransformeerd tot een club, worden meubels opgeborgen om ruimte te maken voor een groot aantal feestvierders. De look en feel van de ruimtes kan worden aangepast door het gebruik van videoprojecties en door het meubilair op verschillende manieren te plaatsen.

“If Alice in Wonderland had liked rock this is where she would have spent her days and nights…” – Mathieu Lehanneur.

 

Huge twisted trunks of cable, connecting the floor and ceiling
Het alternatieve culturele centrum in Parijs is ontworpen door Mathieu Lehanneur en Ana Moussinet. Lehanneur, die als architect balanceert  tussen de gebieden kunst, design en technoligie heeft de uitdaging aangenomen om het technische aspect van de locatie te ontwerpen en een fijne, poëtische sfeer te creëren, wat heeft geresulteerd in de elektrische boom, wat een technologische revolutie symboliseert. Creativiteit ontstaat in de -internationale-  wortels, groeit verder in de stam en komt tot uiting in de takken.

Cultural and artistic events
Niet elk evenement is welkom in deze gloednieuwe  ‘Parisian Venue’. Als cultureel platform biedt de locatie ruimte aan kwalitatieve evenementen met culturele en artistieke inhoud. Voor uw eigen project of evenement biedt Electric de helpende hand in contentcreatie en op maat gemaakte evenementen. Electric is een plek waar de wereld van kunst, muziek, mode en sport samenkomen en wat plaats biedt aan bijzondere, high end evenementen.

Fotografie: Felipe Ribon