LIEF Amsterdam

Een grootse creatieve stadsoase in Amsterdam West

LIEF Amsterdam is dé nieuwe, creatieve en industriële hotspot voor zakelijke meetings en events in Amsterdam. Deze evenementenlocatie, annex kunst- en cultuurpodium, is gevestigd in de oude busremise van Amsterdam West, met daarbij aangesloten een groot buiten festivalterrein, die beide voortdurend transformeren als decor van diverse events en clubavonden. LIEF Amsterdam is geheel zichzelf: authentiek, rauw, maar wel met de meest moderne, technische infra. Je hebt er alle ruimte voor fantastische producties. Van een bedrijfsevent tot publiekslieveling en van commerciële productpresentatie tot weer een bedrijfsfestival. Uniek in omvang en mogelijkheden in de randstad. 

LIEF Amsterdam is operationeel sinds de herfst van 2019. De nog ietwat onbekende vrijplaats ligt aan de buitenzijde van Amsterdam West en op loopafstand van Station Sloterdijk. Je vindt er goede en gratis parkeermogelijkheden rondom de locatie. Uniek in Amsterdam. LIEF is een mooie buitenkans om de eerste indruk te maken en te geven aan je vaste contacten. De ontdekker en eigenaar van deze uniek plek is de Amsterdamse evenementenorganisatie De Artiesten, die meerdere locaties zoals Hoogtij onder haar hoede heeft.

LIEF Amsterdam vormt een overdekte oase in de stad met een buitenterrein van maar liefst 2.000 m2. In de industriële en authentieke loods, direct grenzend aan het buitenterrein vind je de mainstage, color floor en intieme secret spots. Samen maakt het dat dit paradijsje in de stad fungeert als alternatief muziekpodium, eventlocatie, festivalterrein, dinerruimte en expositieruimte. Regent het buiten, dan stralen de gasten binnen, want ook daar vind je 2.000 m2 aan unieke speelruimte. Hoe fijn is dat! Regent het buiten dan ga je dus gewoon naar binnen en vice versa. 

Business Festival bij LIEF Amsterdam

Op een locatie die creativiteit uit iedere porie ademt, past een evenement als een business festival precies in het plaatje. Zodra je dit terrein oploopt, lijkt het alsof je op een hip zomers festival bent beland. Kunstwerken veranderen keer op keer en dat in combinatie met het vele groen maken dit tot een ware urban jungle. De Festival Area biedt ruimte aan 1.500 personen. Alleen het buitenterrein beschikt al over 15 verschillende art works met als centerpiece het tien meter hoge kunstwerk, dat fungeert als dj booth, podium of gewoon als te gek kunstwerk

LIEF Amsterdam heeft haar eigen keuken waarbij inspiratie wordt gehaald uit streetfood van over de hele wereld, maar serveert ook met gemak een sterren (walking)-dinner. Denk bijvoorbeeld aan Thaise mosselen of een garnalencocktail met knolselderij en bieslook uit de Seafood Bar, of een pizza met gegrilde groente en mozzarella van Mr Marble’s Pizza. Jouw gasten krijgen hier geen simpele snacks, maar worden keer op keer verrast met culinaire hoogstandjes. 

Main Inside  

De Main Inside van LIEF Amsterdam is zo’n ruimte die iedereen van z’n sokken doet blazen. Woorden zoals industrieel en rauw schetsen treffend de sfeer van de onbekende sleeping giant. Light-art in combinatie met de andere kunstwerken zorgen voor de verbinding tussen binnen en buiten. Sla de knalrode garagedeuren open en je verbindt in een split second beide compartimenten van de locatie. 

Binnen kun je met 1.500 gasten dansen en feesten, een sit-down dinner kan tot 500 personen in één gehele ruimte en voor een walking dinner is LIEF Amsterdam geschikt tot 1.000 personen. Alle ruimten van LIEF Amsterdam zijn daarnaast voorzien van de meest moderne licht- en geluidstechnieken. Als industriële loods combineert LIEF Amsterdam de zakelijke- met de dancewereld. Deze unieke combinatie, met daarbij de ervaring van De Artiesten, zorgt ervoor dat Amsterdam een unieke secret venue rijker is. 

Het perfecte plaatje 

Als culturele vrijplaats helpt LIEF Amsterdam je bij het vertalen van jouw identiteit. Ze daagt je uit om te zijn wie je bent en uit te stralen waar je bedrijf voor staat. Dat geldt niet alleen in woorden, maar ook in beeld, geluid en uiteraard voor de locatie. Het totaalplaatje moet 100% kloppen, waarbij het team graag met je gaat zitten om dat samen neer te zetten. Bij het organiseren van een bedrijfsfeest blijf jij 100% (met een klein beetje hulp) in charge. Daarbij is een feest voor LIEF Amsterdam pas echt geslaagd als het DNA van jouw bedrijf volledig naar buiten en vooral binnenkomt. Bij dat proces van zoeken naar de juiste ingrediënten begeleidt het team je graag. 

LIEF Amsterdam is een locatie die mensen verbluft en blijft verwonderen. Eentje met een vrije sfeer die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Je organiseert er een zakelijk event in een casual festival setting. Met high-end muziek technieken en een team boordevol ervaring en creativiteit, is dit een beyond your comfort zone venue, waar jij gegarandeerd nog eens terug wil komen.