Discover the finest spaces
Delen

DeFabrique: Een oude fabriek als onderscheidend decor

Bij het betreden van deze industriële evenementenlocatie, doen de vrij in te richten ruimtes direct herinneren aan haar bijzondere historie. DeFabrique is een karakteristiek, industrieel erfgoed dat zich met haar moderne faciliteiten en unieke ambiance heeft ontwikkeld tot een bijzondere event venue.

Van fabriek tot multifunctionele event locatie

Het bijzondere verhaal van DeFabrique begon in 1921, toen de moderne fabriek  in Maarssen werd geopend voor de productie van lijnolie. In het jaar van haar 75- jarige bestaan sloot de oude mengvoederfabriek haar deuren en ontfermden Jan en Krijnie van Eck zich over het gebouw om deze liefdevol te restaureren en in te richten als multifunctioneel evenementencomplex: DeFabrique. De moderne fabriek is met haar ruime ervaringen en bijzondere ruimtes -van enorme loodsen tot intieme subzalen- uitgegroeid tot één van de drukste evenementenlocaties van Nederland. Voor uiteenlopende evenementen -van inspirerende beurzen en congressen tot spectaculaire feesten voor 50 tot 3.500 personen.

Historische details

Elke ruimte binnen DeFabrique heeft een eigen verhaal en geschiedenis. In de Kalvermelkfabriek, bestaande uit maar liefst zeven ruimtes, produceerden arbeiders jaren geleden melkpoeder van kalvermelk. Royale ramen die natuurlijk daglicht filteren voor een warme gloed, oude kabelgoten, authentiek leidingwerk, tegels die de wanden onderbreken en een voormanhok: in elke ruimte zijn unieke historische details bewaard gebleven. De drie kleinere zalen voor bijeenkomsten tot twintig personen maken de extensieve mogelijkheden van de Kalvermelkfabriek compleet.

Inspirerende en creatieve meetings

De rauwe uitstraling van DePerserij wordt benadrukt door de grove muren en vloeren. In de omvangrijke ruimte -met een hoogte van ruim veertien meter- bevindt zich een robuuste stellage met twee vides. Naast DePerserij bevindt zich DeFoyer. Deze unieke ontvangst- of cateringruimte, voor gezelschappen tot 200 personen, beschikt over authentieke fabriekslampen, stalen leidingwerk en zelfs nog een originele werkbank van de oude fabriek. Ook in de JuteKelder accentueren robuuste fabrieksmuren het industriële karakter van deze locatie. Boven deze ruimte vindt u vier subzalen die uitermate geschikt zijn voor diverse parallelsessies en creatieve workshops.

Intieme silo’s

De stalen stellage met zwevende plateaus en het bijzondere puntdak geven een extra dimensie aan deze Copraloods, die uitstekend te combineren is met Silo36. Deze ruimte is op haar beurt weer voorzien van acht bijzondere piramidevormige silo’s, waar de arbeiders mengvoeder klaarmaakten voor transport. Een intieme ‘verborgen’ locatie voor een onvergetelijke productpresentatie of VIP-borrel.  Ook Loods 8 is met zijn boogdak en bovenlichten een prachtige locatie. In vervlogen tijden was deze loods onderdeel van het distributiecentrum van de fabriek, vandaag de dag is het een ruimte met oneindige mogelijkheden. De vide biedt ruimte voor entertainment en decoratie. Midden in DeFabrique bevindt zich Silo61, waar het bier stroomt uit drie enorme silo’s die beginnen vanaf het hoge plafond. Standaard voorzien van professioneel licht en geluid, een groot podium en een vaste bar is dit een ideale locatie voor een goed feest. DeGarage staat garant voor een sfeervol ontvangst en achter de houten deuren van HetMagazijn kunt u -omgeven door oude gereedschappen-  een evenement organiseren voor 50 tot 175 personen. Voor grotere evenementen vanaf 1.000 personen kunt u terecht in de omringende loodsen, die eveneens veel industriële details bevatten.

Originele catering

Tomaat en mozzarella gespiest op een roestvrijstalen spijker of rollende bouwsteigers met heerlijke gerechten. Een gerecht geserveerd op een autoruit tijdens een auto-introductie of een hapje vanuit een boek tijdens een evenement van een uitgeverij: op deze robuuste locatie kunt u originele catering verwachten, geïnspireerd op het thema van het evenement. DeFabrique verzorgt ook op het gebied van catering veel maatwerk met haar eigen keukenbrigade.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.