WesterLiefde

Warme uitstraling in een rauwe industriële setting

Dat industrieel niet per definitie kaal en sober is, bewijst de WesterLiefde. Een flexibele evenementenlocatie op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, die het rauwe industriële decor combineert met een warme en sfeervolle aankleding.

De evenementenlocatie is gevestigd in het transformatorhuis en kantoor van de  voormalige gasfabriek. In dit gebouw werd het gas uit de naastgelegen gashouder omgezet naar elektriciteit. Het gebouw bestaat uit drie onderdelen: de WesterLiefde, de WesterUnie en restaurant het WestergasTerras. Het industriële karakter van het pand wordt in het hele gebouw op speelse wijze onderstreept, met veel staal, roestig ijzer, beton en bakstenen wanden.

Bijzondere details

Ooit was de WesterLiefde onderdeel van het naastgelegen Transformatorhuis en reikten de ketels en transformatoren tot aan het acht meter hoge plafond. Vandaag de dag doet de ruimte met het puntige plafond, de gelakte houten vloer en de smalle, hoge ramen bijna kapelachtig aan. De ruimte is aangekleed met bijzondere details, zoals een bar die is gemaakt uit de romp van een stalen boot.

“Het industriële karakter van het pand wordt in het hele gebouw op speelse wijze onderstreept, met veel staal, roestig ijzer, beton en bakstenen wanden.”

De WesterLiefde heeft buiten de beschikking over een groot eigen terras, dat gescheiden is van het WestergasTerras. Daarnaast beschikt de ruimte ook over een eigen ingang.

De verschillende zalen van het gebouw grenzen allemaal aan een tussenruimte, die dienst kan doen als garderobe of ontvangstruimte. Aan de ene kant grenst de WesterLiefde, boven is de WesterUnie, en aan de andere kant vinden we restaurant het WestergasTerras. Het restaurant is zeven dagen per week geopend, en staat bekend als een van de populairste terrassen van Amsterdam.

Stoer karakter

Boven de Westerliefde ligt de zaal waar in de weekenden clubavonden plaatsvinden, de WesterUnie. Deze ruimte is qua inrichting het meest ruig en industrieel. De betonnen vloer en de overloop van verzaagde stalen zeecontainers geven de zaal een stoer karakter. Een setting die een bijzonder contrast biedt in combinatie met bijvoorbeeld een luxe diner. De aanwezige verlichting kan naar wens worden afgesteld om bepaalde onderdelen uit te lichten, om zo een unieke sfeer neer te zetten.

“De betonnen vloer en de overloop van verzaagde stalen zeecontainers geven de zaal een stoer karakter”

De WesterLiefde is geschikt voor groepen tot 300 bezoekers, maar mocht er meer ruimte nodig zijn dan is dat gemakkelijk te realiseren door een uitbreiding naar de WesterUnie (tot 1000 personen). Als het evenement een nog ruimere opzet nodig heeft, kan ook het naastgelegen Transformatorhuis (met een extra capaciteit van 750 personen) bij de locatie worden getrokken.

Culturele hotspot

De WesterLiefde biedt het gemak van een volledig ingerichte locatie, maar combineert dat comfort met de uitstraling en flexibiliteit van een industriële setting. Gelegen op het bruisende cultuurpark van de Westergasfabriek, omgeven door het groen van het Westerpark, en dat op een steenworp van centrum Amsterdam.

Het Westergasfabriekterrein is al sinds de herbestemming in 2003 één van de meest inspirerende evenementenlocaties van Nederland. Een culturele hotspot, die zowel in de zomer als de winter gonst van de activiteit. Dankzij de nabijgelegen Q-park Westergasfabriek is de locatie ook nog eens gemakkelijk met de auto te bereiken.