De Nieuwe Liefde

Multifunctioneel, stijlvol en inspirerend

Een bijzonder en karakteristiek pand waar met behoud van de originele aspecten -zoals glas-in-loodwerk en een monumentaal trappenhuis- een moderne en inspirerende uitstraling is gecreëerd. De Nieuwe Liefde, een extraordinary event venue in Amsterdam, is met haar ruimtelijke, lichte, stijlvolle en zakelijke uitstraling een inspirerende omgeving voor congressen, symposia, vergaderingen en recepties. Een multidisciplinaire bestemming die zorgt voor een bijzondere kruisbestuiving.

De Nieuwe Liefde is een initiatief van dichter en theoloog Huub Oosterhuis en op 11 februari 2011 geopend door Prinses Beatrix, toen nog Koningin. De Nieuwe Liefde is een debatcentrum waar publieksprogramma’s worden gemaakt op het gebied van ethiek, filosofie, cultuur, religie en politiek. De publieksprogramma’s hebben als doel mensen te verbinden en zorgen voor meer medemenselijkheid. In deze stijlvolle en inspirerende evenementenlocatie worden zakelijke gasten met dezelfde bijzondere gastvrijheid ontvangen. Tevens wordt er gewerkt met eerlijke catering zoals biologische bitterballen, fairtrade koffie en biologische huiswijnen.

Ruimtelijk én intiem

De verschillende verdiepingen van De Nieuwe Liefde zijn middels een vide visueel met elkaar verbonden, wat direct zorgt voor ruimtelijkheid en licht. De multifunctionele zalen -alle met natuurlijk daglicht- bieden mogelijkheden voor intieme vergaderingen van acht personen tot grote congressen tot 250 personen. De Grote Zaal heeft een oppervlakte van ruim 220 vierkante meter en voelt zowel ruimtelijk als intiem aan. De zaal kan volledig verduisterd worden en beschikt over de nieuwste technische installaties, waaronder een akoestisch plafond en optimale geluidstechniek. Met een originele Fazioli vleugel, professionele theaterverlichting, een podium en tribunedelen, is deze zaal flexibel inzetbaar voor uiteenlopende evenementen.  De Serre, een lichte barruimte aan de achterzijde van het pand die standaard wordt gebruikt in combinatie met de Grote Zaal, heeft een moderne glazen pui met een doorkijk op de klimopwand buiten. Dit zorgt voor een mooie ruimtelijke en lichte sfeer. De Serre is ook afzonderlijk beschikbaar voor borrels en recepties.

“De Nieuwe Liefde gelooft zichtbaar in verbindingen en werkt graag samen met organisatoren van events.”

Kunst

Uitzicht op het water, prachtige kunstwerken van onder andere  Karel Appel, een verrijdbare bar en een geweldige hoeveelheid aan ruimte en licht. De Foyer op de eerste verdieping is voor velen een ruimte waar écht iets te vieren valt. Deze ruimte is uitermate geschikt voor recepties, walking dinners en feesten voor 25 tot 150 personen. Op de eerste verdieping vinden we tevens de Kleine Zaal, een lichte zaal die  onder meer  geschikt is voor plenaire bijeenkomsten zoals presentaties, lezingen en brainstormsessies tot 70 personen.

Fenomenaal uitzicht

Stijlvolle Vitrastoelen en daglicht dat zowel via de achterzijde als door de bijzondere lichtkoepel aan het plafond binnenkomt. Vergaderen in stijl kan in de Bibliotheek op de tweede etage. Uitermate geschikt voor break out sessies en workshops, biedt deze zaal met een vaste vergadertafel een capaciteit van 8 tot 25 personen. Het originele glas-in-loodwerk in de Koorzaal zorgt voor een fenomenaal uitzicht over het water van de Costakade. Met bijzondere kunstwerken als decor, heeft deze zaal op de derde etage een bijzondere ambiance voor vergaderingen, workshops of zelfs kleine theatervoorstellingen.

Verbindingen

Multifunctioneel, stijlvol, inspirerend, sfeervol, gastvrij en persoonlijk. De Nieuwe Liefde geeft haar gasten graag het gevoel écht welkom te zijn. Het onderscheidende karakter wordt niet alleen bepaald door de bijzondere geschiedenis en prachtige moderne architectuur, maar mede door de kruisbestuiving tussen publieksprogramma’s en zakelijke events. De Nieuwe Liefde is een event venue die bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Nieuwe Liefde gelooft zichtbaar in verbindingen en werkt graag samen met organisatoren van events. “Wij bieden niet alleen de fysieke ruimte maar denken graag mee met onze opdrachtgevers, zodat er daadwerkelijk verbinding ontstaat.”