De Kromhouthal

Rauw, robuust en ongekend veelzijdig

Elke keer wanneer we de hal binnenstappen genieten we opnieuw. Nog steeds. Dat komt door de lengte (140 meter), het prachtige licht en het uitzicht op het IJ. Genieten betekent inspiratie opdoen, openstaan voor nieuwe ideeën en het op gang brengen van veranderingen. Dat is precies wat hier gebeurt. Wie de moeite neemt eerst gewoon even hier te zijn en de sfeer van deze ruimte op zich laat inwerken, ervaart dat ook.

Direct waant u zich terug in de tijd van de noeste arbeid en de rauwe industrie; u hoort als het ware de grote fabrieksmotoren nog op volle toeren draaien. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen hoe hier enige tijd geleden de werknemers van STORK en Kromhout in hun overalls rondliepen om zware arbeid te verrichten, zoals de totstandkoming van grootse scheepsmotoren. De fabriekshal transformeerde zich vervolgens tot een multifunctionele evenementenlocatie. Het rauwe karakter en de beweegbare kranen in het plafond, herinneren nog goed aan de indrukwekkende industriële geschiedenis. Tegelijk worden De Kromhouthal en het terrein van De Overkant opnieuw ontwikkeld en krijgen de historische gebouwen uit het verleden een nieuwe en bijzondere toekomst. Dit maakt De Kromhouthal tot een plek waar heden en verleden samenkomen.

Optimale event experience

De afgelopen jaren is er binnen De Kromhouthal flink verbouwd om de fabriekshal volledig klaar te stomen voor het houden van uiteenlopende evenementen. Automatische verduistering, nieuwe toiletten, verwarming, nieuwe glazen gevels met een indrukwekkend en wijds uitzicht op het IJ en een uitbreiding van de nieuwe break-out rooms; dit is slechts een greep uit alle aanpassingen die er zijn gedaan om De Kromhouthal om te toveren tot een multifunctionele evenementenlocatie.

“De stalen constructie, 7 beweegbare hijskranen en een lengte van 140 meter geven ieder event een unieke uitstraling”

Panoramisch uitzicht

Nadat u uw auto heeft geparkeerd op het grote (gratis) parkeerterrein of bent aangemeerd met de (rondvaart)boot aan een van de aanlegplaatsen van de naastgelegen haven, betreedt u deze unieke en robuuste locatie. Een plafond van 15 meter hoog met imposante lichtkoepels, de nog staande stalen constructie, 7 beweegbare hijskranen, een lengte van 140 meter en een prachtig panoramisch uitzicht over hij IJ, weet de hal een unieke uitstraling te geven aan elk evenement: groot of klein, modern of authentiek. De mogelijkheid om de 3.000 vierkante meter ruime hal uit te breiden met een tweetal intieme subzalen (Break-Out Rooms) van 200 vierkante meter maakt de locatie uitermate multifunctioneel. Dit maakt De Kromhouthal niet alleen geschikt voor grote publieksevenementen als beurzen en festivals, maar ook voor de zakelijke markt zoals personeelsfeesten, productpresentaties of salesmeetings; altijd voorzien van goede en betrouwbare voorzieningen en uitstekende service. Met indrukwekkende evenementen als de Affordable Art Fair, Flavourites Live, 35 jaar IKEA! en De Dag Van Het Duurzaam Ondernemen (ASN-Bank) en toonaangevende opdrachtgevers als BMW, Levi’s en Google toont De Kromhouthal aan dat zij met haar robuuste, grootse en lichte locatie veelzijdige evenementen kan faciliteren. Door de afwezigheid van inrichting, kan elk evenement in eigen stijl, gevoel en (merk)uitstraling worden gerealiseerd.

24-uurslocatie

De beste innovatieve oplossingen, vernieuwende producten, kunstwerken en ideeën ontstaan niet tijdens kantooruren. Inspiratie kent geen vaste tijden. Ondernemers, ontwerpers, makers en kunstenaars moeten in vrijheid, niet beperkt door tijd of ruimte, hun creativiteit kunnen loslaten op de projecten waaraan zij werken. De Kromhouthal is een 24-uurslocatie, waar het creatieve proces altijd door kan gaan. Zelfredzaamheid en ondernemen op elk gewenst moment zijn belangrijke elementen van het concept 24 Open Innovatie dat in ontwikkeling is en een toegevoegde waarde is voor de locatie.

Onvergankelijk

De bedrijvigheid in Amsterdam-Noord neemt de laatste jaren enorm toe, waardoor veel (nieuwe) bedrijven zich in dit gebied vestigen. De Kromhouthal is tegen deze achtergrond een belangrijke trekker van zakelijke en publieke evenementen. Daarnaast ligt er bij het bedrijventerrein De Overkant een sterke focus op de culturele sector. De Overkant streeft ernaar om de komende jaren een multifunctionele taak te gaan vervullen, door met de uitgebreide historie een decor te bieden voor evenementen van alle soorten bedrijven en instellingen. De stalen en onvergankelijke setting biedt een unieke basis voor elk evenement. Alle (potentiële) klanten mogen meedelen in de constante hoge mate van service en expertise waar De Kromhouthal garant voor staat. De goede en nauwe samenwerking met de buren (en tevens partners op het terrein) van o.a. Restaurant STORK en Dansmakers maken de mogelijkheden bijna eindeloos. Deze synergie zorgt voor een grote meerwaarde door extra locatiemogelijkheden van 2.000 vierkante meter verdeeld over verschillende subruimtes. Ook biedt dit interessante F&B mogelijkheden vanuit het restaurant en culturele en artistieke expertise van Dansmakers. Daarnaast kan het gehele terrein gebruikt worden, wat maar liefst meer dan 10.000 vierkante meters eventspace oplevert, waardoor bijna alles te realiseren is bij De Kromhouthal.