De Koningshof Party & Events

Een modern hoogtepunt van gastvrijheid en comfort

Een hedendaags hoogtepunt van gastvrijheid en comfort: dat is De Koningshof Party & Events in één zin. Deze moderne evenementenlocatie in Urk is opvallend goed bereikbaar en ruim opgezet. Het terrein ligt op slechts een paar minuten rijden van snelweg A6, en is dankzij de rustige toegangswegen en de parkeergelegenheid voor de deur zeer goed bereikbaar. Voor wie uit de stad komt gereden zijn de kalme, filevrije wegen een verademing.

Het eigen parkeerterrein, de tuin en brede entree zijn slechts een voorbode van het comfortabele interieur van De Koningshof. Dat is ruim en licht, en heeft dankzij de houten balken en natuurlijke kleuren een warme uitstraling. De evenementenlocatie is van alle gemakken voorzien, van de moderne geluidsapparatuur en verlichting tot de flexibele zaalindeling. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter en biedt zowel de zakelijke als particuliere markt een toplocatie voor uiteenlopende gelegenheden als beurzen, congressen, vergaderingen, seminars, personeelsfeesten en bruiloften.

“De evenementenlocatie is van alle gemakken voorzien, van de moderne geluidsapparatuur en verlichting tot de flexibele zaalindeling.”

Logistiek gemak

De Koningshof werd in 2008 opgeleverd als nieuwe evenementenlocatie, gebouwd om aan alle hedendaagse wensen van gasten en opdrachtgevers te voldoen. De eigenaren van de locatie, die al dertig jaar ervaring hebben met het organiseren van events, verwerkten al hun ideeën over service en gastvrijheid in dit moderne en sfeervolle pand.

Kenmerkend voor de servicegerichtheid van De Koningshof is het logistieke gemak. In het routing-systeem komt de vakkennis van de ondernemers duidelijk naar voren. Het ontwerp van het gebouw maakt het mogelijk om een evenement in verschillende zalen te laten plaatsvinden, en zelfs buiten het gebouw, waarbij de bezoekers geen twee keer door dezelfde ruimte hoeven te komen. Hierdoor kunnen er ook meerdere events tegelijkertijd plaatsvinden, zonder dat de gasten elkaar tegenkomen.

De zalen worden achter de schermen omsloten door brede gangen, die weer verbonden zijn met keuken en dienstingang, waardoor het personeel ‘onzichtbaar’ voor de gasten te werk kan gaan. Voor de organisatie van evenementen is de doordachte logistiek een verademing.

Sfeervolle ontvangst

De Koningshof bestaat uit twee vleugels, elk met een eigen toiletgroep en garderobe. In het midden van het gebouw ligt de centrale ontvangsthal: Het Binnenhof. Deze open en lichte ruimte heeft een hoog puntvormig plafond met stoere houten balken, en is ideaal voor een sfeervolle ontvangst van de gasten.

Het gebouw heeft in totaal maar liefst zeven evenementenzalen onder één dak, ieder met een volstrekt eigen sfeer en kleurstellingen. De twee grootste zalen, de Willem-Alexanderzaal en de Máximazaal, beschikken beide over een groot podium en bieden plaats aan 280 gasten voor een diner, en tot 600 personen per zaalvoor congressen of feesten. De eerste zaal heeft een klassieke sfeer met warme en donkere kleuren, terwijl de Máximazaal met haarnatuurlijke tinten juist licht en modern is. Voor meer intieme bijeenkomsten zijn er de Arianezaal en de Alexiazaal, die beide plaats bieden aan 50 personen. Deze zalen zijn gemakkelijk te koppelen aan de naastgelegen terrassen.

“De Willem-Alexanderzaal heeft een klassieke sfeer met warme en donkere kleuren, terwijl de Máximazaal met haarnatuurlijke tinten juist licht en modern is.”

Uitbreiding naar terras

In het souterrain van de Koningshof bevindt zich de Amaliazaal, die bij bijeenkomsten waar veel kinderen aanwezig zijn uitstekend dienst doet als ‘Kids World’. Maar deze zaal kan net zo goed worden ingezet voor seminars en workshops.

De vleugels van het gebouw beschikken beide over een eigen terras van ruim 400 vierkante meter, voorzien van comfortabele stoelen en banken. Bij mooi weer kunnen de gasten zich dan ook gemakkelijk naar buiten verplaatsen. Daarnaast is het terrein rondom de locatie ruim genoeg om tentaccommodaties te plaatsen, mocht het nodig zijn om de capaciteit van het gebouw verder uit te breiden.

Persoonlijke begeleiding

De medewerkers van De Koningshof hebben de expertise om mee te denken over de invulling van evenementen, en zetten zich in voor een persoonlijke begeleiding. De locatie werkt samen met zusterbedrijf Willem de Boer Food & Events, en heeft daardoor de kennis in huis om ook op culinair gebied de opdrachtgevers van dienst te zijn.

Een bijeenkomst in De Koningshof is bovendien uitstekend te combineren met een bezoek aan het karakteristieke oude visserdorp Urk, de levendige haven en een bezoek aan de vuurtoren of het visserijmuseum. De locatie biedt mogelijkheden voor een recreatief programma als aanvulling op een bijeenkomst of evenement.

[Foto’s: De Koningshof Party & Events]