CORPUS Congress Centre

De belichaming van Life Sciences en Health

Met het opvallende gebouw van de zittende mensfiguur geeft CORPUS Congress Centre een indrukwekkend en inspirerend visitekaartje af aan zijn bezoekers. Achter het robuuste uiterlijk van CORPUS schuilt bovendien een sterk concept dat uniek is in de wereld, waarbij alles draait om de wonderen van het menselijk lichaam en hoe je daar goed voor zorgt; aansprekend, verbindend en relevant voor ieder mens uit alle windstreken. Een gezond lichaam is immers voor iedereen essentieel en kennis speelt daarbij een sleutelrol.

CORPUS Congress Centre is het kloppend hart van het Leiden Bio Science Park: het grootste innovatiedistrict van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health. Het ligt centraal in de Randstad, tegen kennisstad Leiden aan en op steenworp afstand van de N206 en de A44. Dé verkeersader die Schiphol met Den Haag verbindt. Daarnaast heeft CORPUS alle mogelijke faciliteiten in huis en beschikt over een professioneel, meedenkend en flexibel congresteam dat maar één doel voor ogen heeft: het onvergetelijke succes van ieder evenement, groot of klein.

Bij binnenkomst in CORPUS wordt een tipje van de sluier van de bijzondere ‘reis door de mens’ opgelicht. In de centrale hal gonst het van het enthousiasme van particuliere bezoekers die op het punt staan om op een unieke manier kennis te maken met de wonderen van hun lichaam.

Reis door de mens

Er zijn veel mogelijkheden die je kan toevoegen aan een congres, symposium, open dag of ander event. Alle hoofden worden bijvoorbeeld gegarandeerd even leeggemaakt tijdens een ontspannende en educatieve onderbreking tijdens de ‘reis door de mens’. Alle workshops sluiten aan bij de pijlers van CORPUS: veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven. Tijdens een event staat daarbij dus ook een verantwoorde catering centraal. CORPUS Culinair wordt verzorgd door gerenommeerde partycateraars.

CORPUS Congress Centre

Geprikkeld door nieuwsgierigheid wacht de zakelijke bezoeker echter een heel andere wereld. In een apart deel, gescheiden van de particuliere bezoekers, bevindt zich de kern van het congrescentrum binnen CORPUS: de multifunctionele lounge en congreszaal. De ingetogen en zakelijke uitstraling van deze ruimte leidt niet af van de centrale boodschap van een evenement. Tegelijkertijd lenen ze zich hierdoor bij uitstek voor iedere gewenste transformatie die elk evenement naar hogere sferen kan tillen. Neem dat hogere maar letterlijk, want beide zalen zijn maar liefst 7 meter hoog!

Als eerste komen bezoekers in de lounge: een lichte, grote en overzichtelijke ruimte van 450 m2 die dient als ‘pre function area’. Er is een strak vormgegeven bar en een terras op het zuiden. In de verbeelding is in deze ruimte van alles mogelijk en dat is ook zo! Ontvangst, registratie, exposities, postersessies tijdens bijeenkomsten, een pauze moment, catering en vergeet vooral het terras niet. Wat te denken van een zomerse borrel of een sessie in de frisse lucht?

Congreszaal

Grenzend aan de lounge bevindt zich het paradepaardje van CORPUS Congress Centre. Dubbele deuren leiden de bezoekers naar de imponerende, hoge congreszaal van 568 m2. Deze zaal is uitermate geschikt voor plenaire sessies van maximaal 540 personen, maar ook break-out ruimten zijn eenvoudig te realiseren. Evenals een kleinere, intiemere versie van de ruimte die plaats biedt aan 300 personen. De zaal beschikt over een groot podium en kan volledig worden verduisterd. Toch daglicht nodig? Geen enkel probleem dat is in een mum van tijd geregeld. Een goede akoestiek en audiovisuele middelen staan ervoor garant dat sprekers en activiteiten op het podium voor iedereen goed zijn te volgen. Naast grote bijeenkomsten is de congreszaal ook een ideale locatie voor een diner of een spectaculair feest. Dit is echter nog niet alles wat CORPUS Congress Centre te bieden heeft.

De kracht van CORPUS Congres Centre

Op de 8e etage van CORPUS ligt het penthouse met een prachtig panoramisch uitzicht over de Hollandse kustlijn. Het strand en de zee lijken daar op een zonnige dag opeens heel dichtbij. De lichte ruimte van 90 m2 kan gebruikt worden voor een vergadering met een select gezelschap of voor intiemere evenementen tot 60 personen in theater – of dineropstelling. Tel hier de faciliteiten bij op van het naast CORPUS gelegen Hilton Garden Inn Hotel. Dit voegt namelijk 173 kamers, parkeergelegenheid, fitnessruimte, restaurant, bar, zes vergaderzalen en niet te vergeten een groot buitenterras van 250 m2 toe aan de locatie.

Voor degenen die op zoek zijn naar een locatie met een alomvattend, goed doordacht concept én een onvergetelijk extraatje, begint het echter nu pas echt. CORPUS, de naam zegt het al, raakt de kern van ons menszijn, zet aan tot reflectie over de wonderen van het menselijk lichaam en het belang daar goed voor te zorgen. Elk evenement, groot of klein, krijgt een extra dimensie in de vorm van een ontspannende en educatieve toevoeging door middel van de ‘reis door de mens’ voor, tijdens of na afloop van het programma. Een garantie dat zakelijke bezoekers naar huis teruggaan met een waardevolle herinnering, een unieke beleving én een andere kijk op hun lichaam.