Conference Center High Tech Campus

Flexibele congreslocatie in Eindhovens innovatieve hart

Als technologische vooruitgang op één plek in Nederland voelbaar is, dan is het wel op High Tech Campus in Eindhoven. High Tech Campus huisvest meer dan 220 bedrijven en instituten, waar 13.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan toekomstige technologieën en producten. Een toepasselijker plek voor een event met het thema kennis of innovatie is dan ook haast niet denkbaar!

De High Tech Campus vormt het hart van Brainport Eindhoven. Hier, op dit terrein, worden al sinds de jaren ’90 alle belangrijke onderzoeken van Philips uitgevoerd. Alle verschillende research & development disciplines streken op één centrale plaats neer, waardoor het ideale klimaat ontstond voor kennisdeling. Om dit proces nog verder te versnellen stelde Philips in 2003 de Campus open voor andere technologiebedrijven. Het bleek een succes: vandaag de dag werken hier multinationals als Philips, NXP en Intel, High Tech MKB, onderzoeksinstituten, servicebedrijven en techno-starters samen aan de technologieën en producten van morgen. De bedrijven op de Campus zijn samen verantwoordelijk voor bijna 40 procent van alle Nederlandse patentaanvragen.

Wij komen vandaag niet naar High Tech Campus om een patentaanvraag in te dienen, maar voor een bezoek aan de op dit terrein gelegen congres- en evenementenlocatie: Conference Center High Tech Campus. Een locatie midden op de ‘slimste vierkante kilometer van Nederland’, dát schept nog eens verwachtingen. Licht geïntimideerd rijden we dan ook het campusterrein op.

Conference Center High Tech Campus

Innovatieve vibe

De High Tech Campus ligt aan de zuidelijke rand van Eindhoven, bereikbaar met een eigen afrit aan de snelweg A2 en met een directe buslijn van Eindhoven Centraal Station. Op het terrein vind je tientallen bedrijfsgebouwen, een sportpark, veel groen en een grote vijver die het terrein in tweeën splitst. En hoewel hier op een vierkante kilometer tienduizenden mensen werken, voelt de Campus aan als een oase van rust. De Campus is autovrij, groen en piekfijn verzorgd. Dwars over de Campus loopt een lange boulevard genaamd The Strip, waaraan alle eetgelegenheden, bars en andere openbare faciliteiten liggen. Het is een heerlijke en bruisende plek voor de ‘inwoners’ van de Campus om in de pauze te flaneren, een maaltijd te halen of te eten in een van de vele gelegenheden.

De Strip vormt al vanaf het begin van de High Tech Campus het kloppende hart van het terrein. Het is de plek waar iedereen elkaar ontmoet. Niet één gebouw op de Campus beschikt over een eigen kantine. De open sfeer die hierdoor ontstaat stimuleert de verschillende gebruikers tot interactie en kennisdeling, waardoor bijzondere samenwerkingsverbanden ontstaan. Het Conference Center ligt aan het midden van The Strip, als centrale plek waar de campusbedrijven komen voor hun meetings en events. En het mooie is dat deze plek ook beschikbaar is voor organisaties van buiten de Campus, die de innovatieve vibe van het terrein willen gebruiken als inspirerend decor voor hun congres of event.

Compact en modern Conference Center

Conference Center High Tech Campus is een moderne, flexibele congreslocatie. De locatie bestaat uit een lichte en open ontvangsthal, een fraai en volledig uitgerust auditorium en negen hypermoderne vergaderruimten. De locatie is compact en hierdoor ideaal om exclusief in te zetten bij groepen tot 300 personen, die vanuit het auditorium gemakkelijk uiteen kunnen gaan in de overige ruimten. De verschillende ruimten hebben allemaal daglicht en uitzicht op water, ofwel op The Strip. De open en flexibele inrichting maakt het bovendien eenvoudig om de locatie te personaliseren voor jouw event.

Conference Center High Tech Campus is recent volledig vernieuwd en voorzien van de nieuwste apparatuur en faciliteiten in zowel het auditorium als de zalen, zodat alles standaard is inbegrepen. Zo beschikt het auditorium over een gloednieuw curved-scherm met twee projectoren en drie flexibel inzetbare PTZ camera’s die remote bestuurbaar zijn met een vol HD signaal. Door middel van de twee projectoren kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd een presentatie vertonen en een film of live video kunt afspelen, met de 3 camera’s kun je een live stream opzetten met de opzet van een tv-programma; interactieve invalshoeken van de 3 verschillende camera’s zodat de kijker geboeid blijft!

In de zomer van 2020 kreeg de locatie een ‘soft renovation’ die in het teken stond van duurzaamheid en innovatie. Dit zie je terug in de inrichting, waarin bijvoorbeeld groene moswanden zijn gebruikt – een duurzaam, natuurlijk product met een akoestische demping. Daarnaast werd de locatie voorzien van LiFi. Dat is draadloos internet via licht en is snel, veilig en betrouwbaar. En ook een mooie toevoeging is tunable lighting: ledverlichting dat zich automatisch afstemt op het daglicht. Het juiste licht heeft een gunstige invloed op de gezondheid, welzijn en prestaties.

Mooi is dat er in het interieur ook enkele verwijzingen  naar het verleden zijn overgebleven. Ooit vonden hier in het diepste geheim presentaties plaats voor de nieuwste innovaties. De toegangspoortjes bij het auditorium zijn dan niet meer in gebruik, maar ze herinneren nog aan de tijd dat alleen de daartoe bevoegde medewerkers hier op vertoon van hun badge de ruimte mochten betreden.

Innovatieve catering en entertainment

Ook buiten het Conference Center heeft High Tech Campus veel te bieden voor events en bijeenkomsten. Qua catering is er werkelijk voor ieder wat wils. Doordat High Tech Campus dagelijks wordt gebruikt door mensen uit maar liefst 100 landen, zijn er aan The Strip winkels waar je snel een broodje of salade kunt halen, maar ook restaurants, een markthal met stands waar je terecht kunt voor Indiase curry tot pizza’s; en dan is er nog The Food Lab – een soort permanent foodtruck-terrein met picknicktafels. En doordat één cateraar op het terrein alle horeca beheert, zijn de mogelijkheden voor een borrel of diner op externe locatie buiten het Conference Center net zo breed. Wat te denken van een chic diner in The Lounge of je eigen foodtruck festival op het buitenterrein, bij The Food Lab?

Ook voor het inhoudelijke programma kun je putten uit de omgeving. Een congres of kleinere bijeenkomst kan worden uitgebreid met een rondleiding of een heuse High Tech Campus experience. Diverse bedrijven op de Campus geven graag een workshop of pitch over hun innovatieve manier van werken. Of voer het innovatieve van de Campus door in de catering of het entertainment: het Conference Center beschikt over een eigen 3D-foodprinter, die kan worden ingezet voor een innovatief tintje in de food-beleving. Het mag duidelijk zijn: met zo’n open, innovatief karakter is High Tech Campus een oneindige bron van inspiratie voor events!