Classic Park

Sfeervol decor voor ieder evenement en een paradijs voor liefhebbers van klassieke auto’s

Een moderne en flexibele evenementenlocatie met een industriële look en feel, gevuld met de mooiste auto’s van de vorige eeuw. Classic Park, gelegen in het groen op een centraal punt aan de A2 tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg, is een sfeervol decor voor ieder evenement en een paradijs voor liefhebbers van klassieke en exclusieve auto’s. Het museum heeft een steeds wisselende collectie van auto’s en kunst en is voorzien van uitstekende faciliteiten. Bovendien beschikt de locatie over een eigen parkeerterrein met plaats voor ruim 500 auto’s.

Museumhal

Classic Park beschikt over meerdere zalen, variërend in formaat en decor. Centraal in het gebouw ligt de grote museumhal, een open en lichte ruimte die geschikt is voor ruim 2500 personen. Deze hal is in zijn geheel of gedeeltelijk te gebruiken voor evenementen. Een bijzondere plek is de Vide – een verhoging in de museumhal vanwaar je een mooi overzicht hebt over de tentoonstelling.

Aan de museumhal grenst de grote event- en congresruimte: een ‘black box’ van 600 vierkante meter, die volledig naar smaak kan worden ingericht. De zaal is aan alle vier de zijden voorzien van deuren en beschikt over een moderne licht- en geluidinstallatie.

“Een moderne en flexibele evenementenlocatie met een industriële look en feel, gevuld met de mooiste auto’s van de vorige eeuw.”

Direct naast de entree van het gebouw ligt de Drive Through, een serre met een glazen pui waar je – de naam zegt het al – doorheen kan rijden. Geschikt als ontvangstruimte of voor een vergadering, maar ook als overdekte entree voor de gasten. Restaurant Miglia Lounge ten slotte is een warm aangeklede ruimte met industriële tinten, die zowel aan het terras als aan de museumhal grenst. Boven de bar en aan het hoge plafond hangen stoere industriële lampen, en de originele betonnen vloer is deels behouden. Een houten wand doet denken aan de parketvloer van een wagenbouwer. De parketvloer zorgt voor minder beschadigingen aan gevallen onderdelen of gereedschap, zoals beitels.

Voor en door liefhebbers

Classic Park is een gloednieuw evenementencomplex, gevestigd in de loods van een voormalige eiersorteerderij. De oude loods werd omgebouwd tot ontmoetingscentrum voor en door liefhebbers van klassieke en exclusieve auto’s. Bij de verbouwing is het gebouw net zo benaderd als een op te knappen auto: met veel respect voor het originele ontwerp. De parapludakconstructie die de loods zijn karakteristieke vorm geeft is gerestaureerd, terwijl de rest van het pand en het interieur volledig werden vernieuwd. In april 2014 opende Classic Park haar deuren.

Omdat de locatie is ontworpen om auto’s gemakkelijk van ruimte naar ruimte te verplaatsen, zijn alle zalen in het pand met de auto bereikbaar. De zalen zijn voorzien van grote deuren waar auto’s en zelfs vrachtwagens door naar binnen kunnen rijden. Zo is het mogelijk om klassiekers uit het museum bij een event te betrekken.

“De liefde voor klassieke auto’s is in het hele pand voelbaar, maar ook zonder haar collectie oldtimers is Classic Park veelzijdig genoeg om alle gasten te bekoren.”

De liefde voor klassieke auto’s is in het hele pand voelbaar, maar ook zonder haar collectie oldtimers is Classic Park veelzijdig genoeg om alle gasten te bekoren. In de diverse zalen is van alles mogelijk, zodat geen enkel event het zelfde hoeft te zijn. Het Classic Park team denkt graag mee om memorabele events te produceren. Zo is de autowerkplaats achter de museumhal in eerste instantie een werkplaats, maar ook beschikbaar om evenementen een bijzondere beleving te geven.

Mijlpaal

Een netwerkborrel in het schijnsel van de koplampen van oldtimers; een presentatie over de geschiedenis van uw bedrijf, waar bij elke mijlpaal een auto uit die periode komt langsgereden; een beurs met kraampjes tussen de auto’s, of gewoon een vergadering in een goed verlichte boardroom, voorzien van alle technologie. Classic Park in Boxtel biedt een unieke combinatie van glimmend gepoetste auto’s, kunst en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten in een gloednieuw en prachtig ingericht complex.