Boompjes

Het ultieme Manhattan aan de Maas-gevoel in Boompjes Rotterdam

Stel je voor: terwijl je met een koel drankje in de hand uitkijkt over de Maas, zakt de zon weg achter de Erasmusbrug. Langzaam licht de skyline van Rotterdam voor je ogen op. Er zijn weinig plekken waar ‘Manhattan aan de Maas’ imposanter aandoet dan vanuit de evenementenlocatie Boompjes.

In 2016 opende evenementenlocatie Boompjes haar deuren in een door architectenbureau Mecanoo ontworpen glazen paviljoen in het centrum van Rotterdam. Nadat het pand jarenlang leegstond is de locatie nu levendiger dan ooit tevoren. Met het unieke terras, de grote ramen met uitzicht op de Maas en de state of the art audio en visuele technieken ontwikkelde Boompjes zich in korte tijd tot een populaire locatie voor speciale events als feesten, diners en televisieopnames.

Boompjes Rotterdam
Het unieke van de locatie is onmiskenbaar dat waanzinnige uitzicht, dat Rotterdam tot decor maakt van ieder event.

Boompjes

Toen het glazen pand in 1989 voor het eerst haar deuren opende, was de locatie qua ontwerp zijn tijd ver vooruit. In alle opzichten is dit een locatie van vandaag de dag. Een grote glazen wand, zo breed als de gehele gevel in een stoere stalen omlijsting; het ruime terras met dat waanzinnige panoramische uitzicht op de Willemsbrug en de Hef aan de ene kant, en de Erasmusbrug en de nieuwe hoogbouw aan de overkant. Rotterdamser wordt het niet. En dan te bedenken dat zowel de Erasmusbrug als die skyline er nog niet waren in 1989 – alsof de architect toen al wist dat dit uitzicht er zou komen.

Het unieke van de locatie is onmiskenbaar dat waanzinnige uitzicht, dat Rotterdam tot decor maakt van ieder event. Die bijzondere ligging maakt ook dat Boompjes goed bereikbaar is; parkeergarage Boompjes ligt op vijftig meter afstand, maar voor een stijlvolle entree is het ook perfect te bereiken over het water.

Golvende vorm

Boompjes is overzichtelijk ingedeeld, wat het ideaal maakt als locatie voor feesten. De hoofdentree ligt in het verlengde van een sfeervol terras van houten vlonders. Het interieur is één grote open ruimte, dat door middel van een verhoging in tweeën is gedeeld. Het gedeelte aan de straatkant is iets verhoogd, en kan daardoor bijvoorbeeld worden ingezet als vipdeck vanwaar je uitkijkt over het deel aan de Maaszijde en – niet onbelangrijk – mee kan genieten van het uitzicht. Het plafond heeft een speciale golvende vorm, naar het idee van de architect als een golf die uit zee de Maas instroomt en vervolgens langzaam afvlakt. In combinatie met ledverlichting geeft die vorm de ruimte een speelse dynamiek.

Boompjes Rotterdam
Boompjes heeft de beste technieken in huis op het gebied van audio en video en beschikt over een uitgebreid modern meubilair voor de styling van de ruimte.

Evenementenlocatie 2.0

Het interieur is vormgegeven naar het idee van een ‘evenementenlocatie 2.0’: alles is dan ook aanwezig om van een event een succes te maken. Boompjes heeft de beste technieken in huis op het gebied van audio en video en beschikt over een uitgebreid modern meubilair voor de styling van de ruimte. De locatie is bovendien volledig modulair opgebouwd, en daardoor is het precies zo in te richten als jouw event nodig heeft. Van exclusieve vergaderingen tot een bruisend personeelsfeest voor 250 personen, bij Boompjes ben je op de juiste plek.

Het oude Mecanoo Paviljoen is nieuw leven ingeblazen en de nieuwe eigenaren hebben zich er niet gemakkelijk vanaf gemaakt. Het gebouw werd volledig teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp, en werd daarbij voorzien van de nieuwste technieken, geluid en sfeervolle verlichting. Die combinatie met het spectaculaire uitzicht over de skyline van Rotterdam geeft events in Boompjes het ultieme Manhattan aan de Maas-gevoel!