Inn Style

Binnen en buiten events in een prachtig natuurgebied

Langzaam maar zeker laten we de winterperiode achter ons. Het zonnetje laat zijn gezicht af en toe weer zien, het kwik stijgt, de vogeltjes fluiten en het leven verplaatst zich weer meer naar buiten. Hoe fijn is het dan om je event te houden bij een locatie waar je zowel binnen als buiten van alles kan doen. Inn Style is zo’n binnen/buiten locatie, middenin natuurgebied de Maarsseveense Plassen. En omdat wij ook graag alvast een voorschot willen nemen op de naderende lente, gingen we op bezoek bij deze toplocatie te Utrecht.

Want één ding is zeker: je kunt bij Inn Style volop genieten van de buitenlucht. Prachtig gelegen aan de rand van het water, met een eigen steiger, allerlei buitenactiviteiten en een terras langs de gehele zijde van de plas, heeft het veel weg van een vakantieoord waar je een paar dagen ‘even helemaal weg’ bent. Niet voor niets is Inn Style ooit begonnen als een bedrijf dat teambuildingactiviteiten organiseerde in de buitenlucht. Het is inmiddels uitgegroeid tot een grote naam in de wereld van zakelijke evenementen, maar die ziel, die buitenspirit, die is er nog steeds en dat merk je aan alles.

Inn Style Utrecht
Het is zowel in de winter als in de zomer goed toeven op het terras aan het water.

Locaties

Als we arriveren op het terrein van Inn Style worden we al omgeven door een natuurrijke omgeving. Maarsseveense Plassen is een beschermd natuurgebied en dat betekent bijvoorbeeld dat er geen gemotoriseerde voertuigen op het water mogen. Het is hier heerlijk rustig, wat de omgeving betreft dan. Want de enorme parkeerplaats, die Inn Style deelt met een aantal andere ondernemers op het terrein, staat behoorlijk vol. Er zijn vandaag maar liefst drie evenementen bezig bij deze locatie. Keurige bordjes verwijzen de gasten naar de juiste plaatsen.

Meerdere events tegelijkertijd faciliteren is hier geen enkel probleem, want Inn Style is opgedeeld in twee gebouwen: Locatie 1.0 en Locatie 2.0. Elk gebouw heeft ook weer eigen vleugels en talloze break-out rooms, wat zorgt voor veel flexibiliteit. Mocht er behoefte zijn aan discretie voor een event, is de locatie natuurlijk ook exclusief te huren.

Locatie 1.0

Locatie 1.0 is zo genummerd omdat het de eerste locatie is die je ziet als je arriveert op het terrein van Inn Style. Dit gebouw was ooit een duikschool, maar is in 2013 overgenomen door Inn Style omdat het bedrijf uit zijn voegen groeide. Door de vorige bestemming heeft dit gebouw een industrieel karakter met een staal, schuin aflopend dak. De architect is slim ingesprongen op dat industriële thema, met flinke koperen lampen aan het plafond en grote, stoere tafels en stoelen.

Langs de gehele breedte van de foyer, de eyecatcher van dit gebouw, biedt een glazen pui een mooi uitzicht op het water. Bovendien kunnen overal de deuren open, waardoor het onderscheid tussen binnen en buiten vervaagt. Het terras dat grenst aan de foyer wordt dan een verlengstuk ervan, en dat is in de zomermaanden een regelrechte hit. Comfortabele zitbanken, loungestoelen en kussens maken dit echt een heel relaxed terras, pal naast het water. In het water staat een net, want je kunt hier een golfbal slaan richting deze drijvende green; of ga met een kano of drakenboot het water op.

Het is overigens ook in de winter goed toeven op dit terras. De loungebanken worden naar binnen gedraaid, de heaters gaan aan, de sfeerhaard brandt en de dekentjes liggen klaar om ook in de winter optimaal gebruik te kunnen maken van dit riante terras aan het water.

Inn Style Utrecht
De foyer van Locatie 1.0 heeft een industrieel karakter.

Zalen

Naast de grote foyer, die vaak een centrale functie op events vormt, zijn er een aantal vergaderzalen met elk hun unieke eigenschappen. Zo is er een zaal speciaal ingericht voor presentaties, Inn Spiratie, met uitstekende audiovisuele faciliteiten en raampartijen rondom. Deze ruimte leent zich door zijn omvang en opzet uitstekend voor congressen, beurzen of productpresentaties. Of, voor wie behoefte heeft aan een meer intieme setting, Uit Zicht: een kleinere ruimte op de tweede verdieping.

Er zijn nog meer ruimtes in Locatie 1.0, maar voor allen geldt: er is veel natuurlijk daglicht door de grote raampartijen, er is van alle kanten een fantastisch uitzicht op het natuurgebied rondom het terrein, en overal dus gegarandeerd inspiratie. Het mooie is bovendien dat er door de vele ruimtes talloze mogelijkheden zijn tot combineren. Zo kan bijvoorbeeld na de gezamenlijke presentatie in Inn Spiratie uitgeweken worden naar een aantal break-out rooms voor workshops, of gewoon een borrel in het Leisure Café.

Inn Style Utrecht
Inn Spiratie biedt de mogelijkheid tot een 360 graden opstelling.

Locatie 2.0

Het tweede gebouw van Inn Style, Locatie 2.0, ligt achter de eerste en is net even anders qua look & feel. We laten het industriële karakter achter ons en gaan over op een meer ‘natuurlijk’ thema. Dat wil zeggen: veel hout, veel natuurlijke materialen en warme kleuren. Dat sluit goed aan op een locatie die gezegend is met zoveel natuurschoon in de omgeving.

Ook in Locatie 2.0 vormt een foyer de centrale plaats van het gebouw. Hier is de foyer wat kleiner en, zoals gezegd, de sfeer is huiselijker met veel warme tinten en veel hout. Wederom wordt de omgeving van buiten naar binnen gehaald door een grote glazen pui, en ook hier biedt een heerlijk terras weer ruimschoots mogelijkheid om van die omgeving te genieten, wat het seizoen ook is.

Locatie 2.0 heeft volop plenaire zalen en break-out rooms, die ook individueel ingezet kunnen worden, zoals de zogenoemde ‘Water’-zaal. Hier geen industrieel stalen dak, maar houten dwarsbalken die het allemaal een warm geheel maken. Deze ruimte leent zich goed voor presentaties. Lucht en zand zijn zijn vergaderzalen op de 1e verdieping die ook weer een warm karakter hebben. Basisfaciliteiten zoals airco, zonwering en AV zijn overal dik in orde. Als bonus zit bovenop Locatie 2.0 nog een riant dakterras, dat een mooie afsluiting kan vormen op een geslaagd event.

Lucht is een wat intiemere vergaderzaal in een zee van licht.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Inn Style. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen, de energie komt deels van zonnepanelen en er wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor verspillende faciliteiten zoals airco.

Dankzij die talloze verschillende ruimtes gespreid over twee gebouwen én een groot buitenterrein, is dit een extreem flexibele evenementenlocatie die buiten zeer goed combineert met binnen. En niet zomaar ‘buiten’: de Maarsseveense Plassen is een prachtig natuurgebied, en Inn Style plukt daar de vruchten van. Heb je zin om er even uit te gaan met collega’s, of het nuttige met het aangename te verenigen door je heisessie te houden in de natuur, gooi dan bij de lunch eens een balletje op over een event bij Inn Style!