Bilderberg Europa Hotel Scheveningen

Breng je meetings ‘next level’ in dit bijzondere hotel

Wie zegt dat je zaken en plezier niet met elkaar kunt combineren? Voor een mix van plezier en business zijn maar weinig plekken zo geschikt als het strand – alleen de geur van de zee en het ruisen van de golven brengen je al direct in een vrolijke stemming. Bilderberg Europa Hotel Scheveningen brengt een perfecte combinatie van zakelijke functionaliteit en de nodige dosis beleving. Zo vind je hier 174 hotelkamers en 11 compleet vernieuwde meeting rooms met de meest moderne voorzieningen. En intussen is het strand van Scheveningen met haar bruisende boulevard nooit verder dan 198 stappen verwijderd!

Het Bilderberg Europa Hotel Scheveningen is zo’n locatie die je eigenlijk moet ervaren om het te snappen. Van buitenaf is het een hotel, zoals zovele langs de Nederlandse kust. Maar wanneer je hier enige tijd hebt doorgebracht, zie je al gauw dat het in niets standaard is. Werkelijk in alles gaat Bilderberg Europa Hotel net even een stapje verder, waardoor je verblijf je nog lang zal bijblijven.

De Europa Boulevard

Laten we beginnen met de lounge: de eerste indruk die je van de locatie krijgt nadat je door de voordeur binnen bent gestapt. Bilderberg Europa Hotel Scheveningen is vorig jaar volledig gerenoveerd, waarbij met veel zorg de juiste mix tussen strandgevoel en zakelijk comfort is gecreëerd. In de lounge vind je dan ook een fijne combinatie van comfortabele zitjes om bij te praten onder het genot van een klein hapje en drankje, maar ook genoeg plekken waar je kunt zitten om wat te werken. Het interieur is modern en verzorgd, met hier en daar een verwijzing naar de kust, waardoor het geheel wel die fijne casual beach vibe heeft.

Via de lounge lopen we naar achteren, waar een afbeelding van de bekende vuurtoren van Scheveningen de toegang tot het conferentiegedeelte signaleert. Hier komen we in een apart gedeelte in de locatie terecht. De zogeheten ‘Europa Boulevard’ is volledig af te sluiten voor andere hotelgasten en daardoor als zelfstandige locatie te gebruiken. Alle meeting rooms liggen overzichtelijk bij elkaar aan een brede centrale hal, waar je tussen de bedrijven door gebruikt kunt maken van de coffee corners.

De ideale omstandigheden

Bilderberg Europa Hotel Scheveningen heeft bij de renovatie goed de wensen van de congresbezoeker in gedachten gehouden. Wat heb je nodig om je een dag lang op je gemak te voelen? Aan alles is gedacht: van de geur (met een subtiele geurbeleving in de openbare ruimten die past bij het strandgevoel) en het licht tot aan de temperatuur van de ruimte, die per meeting room te regelen is. Een speciale Maître B’ (ja, een B van Bilderberg) staat vanaf je eerste contact tot je beschikking en helpt je alle mogelijkheden te benutten om jouw doelen te bereiken.

Met de service, maar ook met de belichting van de ruimten gaat de locatie echt helemaal ‘next level’. Samen met Philips ontwikkelde Bilderberg het speciale Philips Day Light System, waarmee in iedere ruimte en op ieder uur van de dag de perfecte inspirerende setting wordt gecreëerd. Wil je vroeg in de ochtend je gasten wakker maken en aanzetten om mee te denken? Dan gaan de lampen in de ruimte met een druk op de knop in de ‘wake-up light’ stand, een fris wit licht voor extra concentratie. Wil je discussie in het publiek aanwakkeren, dan dimt het licht tot een net wat warmere stand.

Kleurrijke meetings

De meest opvallende eyecatcher bevindt zich in de grootste meeting ruimte, die plaats biedt voor 210 personen. De gehele lengte van de zijwand is uitgerust met een lichtsysteem, waarmee je de ruimte in maar liefst 2000 verschillende kleurtinten kunt uitlichten. Het lijkt zoiets eenvoudigs, maar het geeft ongekende mogelijkheden om de ruimte te personaliseren. Uiteraard is het mogelijk om de ruimte uit te lichten in de exacte kleurstelling van jouw bedrijfshuisstijl, maar ook hier kan de techniek worden ingezet om je gasten in de gewenste sfeer te brengen. ‘Color Your Event’, is de naam van het concept. En die benaming is zeker op zijn plaats!

Het perfecte klimaat

Hoog tijd om ook wat fun toe te voegen aan je event. Want naast het zakelijke aspect, weet Bilderberg Europa Hotel Scheveningen ook op culinair gebied te verrassen. In SALT Coastal Bistro & Bar, het restaurant van chef-kok Michel van Dijk, worden je smaakpapillen geprikkeld met de zilte zeelucht als inspiratiebron. Neem met je groep de Salt-experience, met diverse kleine gerechten waarin je maar liefst twintig soorten zout proeft. En het mooie is: het is shared dining, dus je beleeft het samen met jouw groep. Of vraag de barman om met de zelfgemaakte infusions (vodka’s waaraan de meest verrassende smaken zijn toegevoegd) een gepersonaliseerde cocktail te mixen voor jouw event!

Na een bezoek in Bilderberg Europa Hotel Scheveningen constateren we dat we heel aangenaam zijn verrast. Van de algehele verzorging met het gloednieuwe en stijlvolle interieur, de mogelijkheden om je event te personaliseren en het perfecte klimaat te creëren in de ruimtes, tot aan de creatieve manier waarop van je eten en drinken een beleving wordt gemaakt: de locatie gaat ontzettend ver om je te helpen het perfecte event neer te zetten en laat daarbij écht geen enkele mogelijkheid onbenut.