Châteauform Landhuis Mariënheuvel

Bij deze luxe all-inclusive locatie voelt het alsof je thuiskomt

Hoe heerlijk is het als je na het boeken van een locatie gewoon nergens meer aan hoeft te denken naast het inhoudelijke programma van je event? Je gasten worden opgevangen, kunnen even één op één praten in de vele salons en de catering wordt de hele dag perfect geregeld. Bij Châteauform Landhuis Mariënheuvel in Heemstede is dit de normaalste zaak van de wereld. Hier boek je namelijk altijd een all-inclusive arrangement waardoor je samen met je gasten voor even medebewoner bent. Tijdens je verblijf is Mariënheuvel ook jouw huis, met alle luxe en exclusiviteit die hierbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan elf hightech vergaderruimtes, 67 hotelkamers, een karaokebar, een stijlvol restaurant in de indrukwekkende kapel en verschillende salons en terrassen. Dit alles in een prachtig landhuis en voormalig klooster uit begin 1900. Genoeg redenen voor ons om een kijkje te nemen bij deze unieke locatie!

Voordat we bij Landhuis Mariënheuvel aankomen, lopen we een stukje door het bos. Het brengt ons meteen rust en hierdoor zijn we nog extra onder de indruk wanneer het hek voor ons geopend wordt en we het imposante landhuis zien opdoemen. We voelen ons meteen onderdeel van het selecte groepje mensen dat vandaag Mariënheuvel voor zichzelf heeft. Als we door de statige voordeur lopen, komt host Karen Desetres-Ruijs die alle gasten persoonlijk verwelkomt en op weg meteen naar ons toe om ons in de juiste richting te wijzen. Samen met haar man Benoît vormt ze het hostkoppel van Landhuis Mariënheuvel en woont ze er ook met haar gezin. Elk huis van Châteauform heeft een hostkoppel dat alle gasten persoonlijk verwelkomt en op weg helpt. Zij zorgen er voor dat jij je meteen thuis voelt.

Bij Landhuis Mariënheuvel kun je niet zomaar even een overnachting of weekendje weg boeken. Deze locatie is exclusief voor (meerdaagse) zakelijke events in alle soorten en maten tot 150 personen. Net zoals alle zeventig Châteauform huizen in Europa. Een uniek Frans concept dat erg succesvol blijkt. Doordat er zoveel vraag was naar een Châteauform locatie in Nederland, opende Landhuis Mariënheuvel in het najaar van 2021. Middenin de Randstad, vlakbij Schiphol en hierdoor ideaal voor zowel lokale als internationale gasten. In de Salons mag iedereen (luxe) koffies en verschillende huisgemaakte lekkernijen pakken. Dit hoort allemaal bij het ‘Thuis komen’ concept van Châteauform, en dat bevalt ons wel.

Châteauform Landhuis Mariënheuvel

Bij huizen van Châteauform vind je geen obers zoals in reguliere hotels. Verschillende warme en koude dranken, het eten en de snacks kan iedereen zelf pakken. Net zoals thuis. Het eerste bewijs hiervan zien we meteen al in de hal: de candybar. Inmiddels een vast element in elk Châteauform huis. We lopen door naar de klassiek ingerichte Pieter de Hooch Salon. Een plek waar je even kunt pauzeren met je team, een telefoontje kunt plegen of in de avond samen een bordspelletje (er zijn meerdere aanwezig) kunt doen. Alles is er hier namelijk op gericht dat gasten zich niet terugtrekken op hun hotelkamer tijdens meerdaagse events, maar zich juist vrij voelen om samen met collega’s of relaties te ontspannen in één van de vele salons en lounges. De fijne leren banken, donkerblauwe fauteuils en de praktische aangrenzende keuken nodigen hier zeker toe uit.

Elf hightech vergaderruimtes

Via de statige trap belanden we op de eerste verdieping. Hier vind je een groot deel van de elf vergaderruimtes voor acht tot zeventig personen. Alle vergaderzalen hebben beeldschermen of een beamer waar je in no time je presentatie op tovert en een aantal ruimtes hebben bovendien een professionele videoconferentiecamera die 360 graden kan draaien, een conferentietelefoon en een speaker. Hierdoor kunnen ook gasten die niet aanwezig kunnen zijn je meeting of event volgen. Daarnaast grenst er aan elke ruimte een lounge met comfortabele stoelen, een plek waar je koffie en thee kunt pakken en waar je een geweldig uitzicht hebt op het landgoed.

Neem bijvoorbeeld de Rembrandt van Rijn zaal. Dit is één van de grotere ruimtes voor plenaire sessies of andere soorten events tot zeventig personen. Dankzij de prachtige en authentieke houten lambrisering, de bijzondere vloerbedekking en de gekleurde stoelen in verschillende kleuren blauw heeft deze grote ruimte meteen een eigen intieme sfeer. Dit merk je in alle ruimtes. Châteauform heeft een eigen interieurafdeling die alle locaties van top tot teen inricht en hierdoor heeft elke zaal een eigen stijl maar ook altijd dezelfde elementen en details waardoor alles toch één geheel vormt.

Nederlandse schilders en kunstenaars

We lopen door naar één van de kleinere ruimtes, de Johann Georg van Caspel zaal. Wellicht was het je al opgevallen: alle vergaderruimtes van Landhuis Mariënheuvel zijn vernoemd naar bekende Nederlandse schilders en kunstenaars. Dit thema is doorgevoerd in het hele huis en bovendien vind je veel kopieën van de werken van deze kunstenaars aan de muren. De Johann Georg van Caspel zaal heeft opvallend zwart-witte vloerbedekking en een kleurrijke inrichting. Wat verder opvalt is de grote koffer vol met gekleurde potloden, pennen, post-its, stickers en notitieboekjes. Deze koffers staan in elke ruimte en kan iedereen gebruiken. Weer een voorbeeld dat er op deze locatie aan alles wordt gedacht.

Landhuis Mariënheuvel was jarenlang in gebruik als klooster en werd in opdracht van Châteauform compleet gerenoveerd. Zowel het landhuis uit het begin van de 20ste eeuw als de gedeelten die er later aangebouwd zijn. In deze renovatie is er wel altijd voor gezorgd dat het oorspronkelijke karakter van de locatie behouden bleef. Dit is goed te zien in het gedeelte aan de linkerkant van het landhuis dat in de jaren zestig is aangebouwd. De inrichting en de kunst aan de muren is hier typisch sixties. We ontdekken hier ook een kast vol met tafeltennisbatjes, een beachvolleybal en voetbal, frisbees, een jeu de boules set en badmintonrackets die iedereen kan gebruiken. Erg leuk tijdens een break of als teambuildingsactiviteit. Bovendien zijn er fietsen beschikbaar voor een gezamenlijke fietstocht.

Landhuis Mariënheuvel biedt alle faciliteiten van een hotel, maar dan met dat typische gevoel thuis te zijn. Dat merk je onder andere aan de sport- en regenkleding in allerlei maten die je in de fitnessruimte vindt en dat er hier bijvoorbeeld tandenborstels voor je op voorraad zijn. Ook lopen we langs de bijzondere en open brainstormruimte Cobra met een unieke tafel van Duffy London. Boven deze tafel is een stalen constructie gemaakt waaraan stoelen hangen. Hierdoor kun je er lekker in schommelen terwijl je bijvoorbeeld samen een idee visueel maakt met de Lego die op tafel ligt.

Hotelkamers en eigen keuken

Wanneer we verder lopen in het sixties gedeelte komen we langs een deel van de 67 hotelkamers. Ook deze kamers zijn weer ingericht in die typische sixties stijl met veel kleur. Opvallend is dat er geen tv op de hotelkamers staat. Dit is bewust gedaan om de gasten de gelegenheid te geven zoveel mogelijk tijd samen door te brengen in plaats van alleen op hun kamer te zitten.

Laten we het eens over de catering hebben. Dat is bij Landhuis Mariënheuvel ontzettend belangrijk. Er is een eigen keuken die zo goed als alles zelf maakt. Hier staat de Mediterraanse keuken centraal voor alle tafelmomenten. Inclusief fantastische huisgemaakte desserts. Verder kun je de hele dag door genieten van huisgemaakte hartige en zoete snacks. Gezien de Franse roots van Châteauform speelt wijn hier ook een belangrijke rol in. Zo is er een complete wijnkelder en worden er bij de lunch en het diner passende wijnen aangeboden.
Inmiddels zijn we weer in het monumentale landhuisgedeelte in de indrukwekkende Johannes Vermeer salon. Eén van de pronkstukken van de locatie. De eyecatcher in deze grote en prachtig ingerichte salon is de enorme afbeelding van ‘Het meisje met de parel’ op één van de muren. Hier zitten verschillende mensen te discussiëren en te genieten van de huisgemaakte vegetarische en niet vegetarische focaccia’s, verse noten en vers fruit die te allen tijden in het huis te vinden zijn.

Restaurant

We lopen door naar het trappenhuis in de voormalige kerktoren en lopen langs de enorme bel die ooit bovenin de toren hing. Een leuke knipoog naar het verleden van dit bijzondere gebouw. En dan staan we ineens in de voormalige kapel waar nu het restaurant is gevestigd. Door het prachtige glas-in-lood, de stenen beelden en het gerenoveerde orgel dat er nog altijd hangt, weet je meteen wat zich hier jarenlang heeft afgespeeld. Het maakt de ruimte erg indrukwekkend, maar ook modern door de wand vol wijnflessen die de ruimte slim in tweeën deelt. Hier vinden alle tafel momenten plaats. Het ontbijt, een zeer uitgebreid lunchbuffet en in de avond ook het diner. Natuurlijk allemaal huisgemaakt. Na het diner kun je gezellig met je collega’s iets drinken in de Chapel Bar of de Karaoke Bar.

Terrassen

Rondom het prachtige pand van Landhuis Mariënheuvel ligt een weids landgoed met verschillende terrassen. De binnentuin springt er hier echt uit door de sfeervolle lichtjes aan de bomen, de picknicktafels en de bar met barbecues. Als je Landhuis Mariënheuvel exclusief voor je gezelschap hebt, kan hier bijvoorbeeld een jazzbandje spelen terwijl je gasten genieten van een uitgebreide barbecue. Aan de andere kant van het gebouw staat een grote stretchtent die je ook kunt gebruiken bij mooi weer. Kortom: mogelijkheden genoeg om je event naar buiten te verplaatsen voor die fijne zomerse vibe.

Luxe, culinair genieten en hightech vergaderruimtes in een unieke huiskamersfeer: dat is Landhuis Mariënheuvel. Een unieke fullservice locatie waar je je compleet kunt focussen op je event omdat alles verder tot in de puntjes is geregeld. Het hele landhuis exclusief voor jezelf? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Dankzij de elf vergaderruimtes met aangrenzende salons, 67 hotelkamers, het indrukwekkende restaurant, twee bars, en verschillende terrassen kom je hier nooit iets tekort. Daarnaast kun je nog allerlei extra services bijboeken dankzij het uitgebreide partnernetwerk van Châteauform. Taxi’s, allerlei soorten teambuildingsactiviteiten en geavanceerde technologische mogelijkheden bijvoorbeeld. En dat alles vlakbij Schiphol. Een bijzondere all-inclusive meeting- en eventlocatie voor wie zijn of haar gasten echt wil verrassen!