Landgoed de Horst

Waar alles is ingericht op leren en ontwikkelen

Persoonlijke ontwikkeling, ontspanning én inspiratie. In de groene, door kunst omgeven entourage van Landgoed de Horst voelen gasten zich meer dan welkom: ze voelen zich thuis. Dit gevoel geeft de ruimte om écht te leren, te ontwikkelen en te ontmoeten. Een letterlijke stap uit de comfortzone geeft de ruimte om te groeien. Van het karakteristieke landhuis aan het begin van het landgoed tot het moderne BlauwGedicht aan de rand van het omvangrijke bos: Landgoed de Horst is omgeven door tegenstellingen. Oud en nieuw, eenvoud en overvloed, leren maar ook ontspannen, in zowel een natuurlijke als culturele omgeving. In de inspirerende ambiance van de groene en kunstzinnige omgeving -waar alles is ingericht op leren en ontwikkelen- komen persoonlijkheden tot bloei, ver van de dagelijkse sleur en omgeving. Zintuigen worden geprikkeld, ingewikkelde vraagstukken komen tot een oplossing en inspirerende inzichten zetten aan tot bezinning. Het landgoed nodigt gasten op een ongedwongen manier uit om een betere versie van zichzelf te worden.

A trip down memory lane
De historie van Landgoed de Horst gaat terug tot 1835, toen een rentenier uit Zeist een oude boerderij met omliggend land kocht en op het terrein een langgerekt herenhuis liet bouwen. Nadat het landgoed verschillende keren van eigenaar was gewisseld, kwam het na de Tweede Wereldoorlog in handen van de Stichting Kerk en Wereld, welke het in april 2001 verkocht aan de Baak, die op het landgoed een kennisdorp wilde stichten. Na een grootscheepse renovatie werd het landhuis volledig in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Vandaag de dag is het landhuis dé ontmoetingsplaats op Landgoed de Horst. Sinds mei 2012 is het landgoed uitgebreid met drie nieuwe gebouwen: drie lichte, moderne gebouwen met elk een totaal andere sfeer dan de reeds gevestigde gebouwen. Het landgoed is 40 luxe hotelkamers rijker met de komst van belevenishotel Eb & Vloed, drie leerruimten in het moderne gebouw BlauwGedicht en het in de grond verzonken theater Maitland.

Landgoed de Horst is een uitdagende en professionele accommodatie die speciaal is ingericht voor trainingen en opleidingen. Externe factoren doen (even) niet meer ter sprake: in de leer- en buitenruimten van het landgoed kunnen gasten volledig zichzelf zijn. Verdeeld over elf gebouwen, met elkaar verbonden door de slingerende ‘Learning Lane’, telt het Landgoed maar liefst dertig leerruimten. Iedere ruimte heeft haar eigen warme en authentieke sfeer en is met haar uitgebreide faciliteiten -waaronder luxe stoelen, moderne communicatiemiddelen en goede beeld- en geluidsvoorzieningen- zo ingericht dat ze bijdraagt aan een inspirerende en productieve bijeenkomst. Bijna elke ruimte is gelegen op de begane grond en heeft toegang tot een eigen terras.  Verder beschikt het landgoed over een restaurant, een bar, 73 slaapkamers en nog eens 40 hotelkamers, een eigen bos en een theater waar bijeenkomsten tot 278 personen gehouden kunnen worden. Dit complete ‘pakket’ aan voorzieningen is ook nog eens goed bereikbaar: op nog geen twintig minuten reiden vanaf Utrecht en met gratis parkeren op eigen terrein.

Vital cuisine and healty snacks
Om te komen tot de gewenste persoonlijke ontwikkeling gaat het landgoed nóg verder dan het bieden van een inspirerende en functionele omgeving. Ook de culinaire onderbrekingen dragen een wezenlijk onderdeel hieraan bij. Goede voeding is een belangrijke bron van energie en essentieel om productief te blijven en het maximale uit jezelf te halen. De keuken serveert voeding die bijdraagt aan vitaliteit, met een actievere bijdrage van de gasten aan de bijeenkomst als gevolg. Bovendien wordt in ieder gebouw een assortiment aan vitale ‘healthy snacks’ geserveerd, om de energie ook tijdens de bijeenkomst op pijl te houden.