AIR Amsterdam

Ultramoderne hotspot voor events

This post is also available in: English (Engels)

Maar weinig locaties roepen zoveel emotie op bij de bezoekers als AIR Amsterdam. De populaire nachtclub heeft een internationale aantrekkingskracht en is dé hotspot voor muziekliefhebbers. Dankzij de ultramoderne licht- en geluidtechniek is het ook een van de meest moderne en complete evenementenlocaties van de hoofdstad.

AIR bevindt zich achter de gevel van de legendarische nachtclub iT, direct naast het Rembrandtplein. ‘s Avonds staan hier de clubgangers te wachten tot de portier het hekje opent en ze naar binnen mogen. Binnen wacht een ruime entree en een locatie met op creatief gebied ongekende mogelijkheden. De drie zalen kunnen apart of als geheel tot in de kleinste details worden gepersonaliseerd.

Opvallend design

De locatie heeft een opvallend interieur van de hand van Marcel Wanders: luxe designmeubelen, comfortabele loungebanken en vip-tafels zorgen voor warme en kleurrijke contrasten in een rauwe, donkere clubsfeer. De bijzondere indeling van de club, die vanaf de entree schuin via enkele terrassen afloopt naar de hoofdzaal, zorgt ervoor dat de ruimtes ondanks de hoge plafonds en ruime zalen overal intiem aanvoelen.

Bij binnenkomst lopen we langs de garderobe de hoek om, en kijken we meteen uit over de hoofdzaal die schuin onder ons ligt in dezelfde ruimte. We lopen naar beneden richting de dansvloer langs twee terrassen; een met een bar en een met de DJ-booth. Doordat de hoofdzaal verlaagd ligt, is deze ruimte verrassend hoog. Omringd door een metershoge ledwand met honderden lampjes word je hier echt het event ingetrokken. De lampjes kunnen in elke gewenste kleur of patroon oplichten: van het bedrijfslogo tot waanzinnige lichteffecten. Het is niet moeilijk om je hier een dansende menigte voor te stellen, maar ook voor presentaties is dit een spectaculaire ruimte die gemakkelijk is te personaliseren.

Eigen atmosfeer

Om de hoek van de hoofdzaal, onder de entree, ligt een extra ruimte die kan worden ingezet als break-out of als extra zaal tijdens een feest. Ook op de begane grond bevindt zich een extra zaal, geschikt voor feesten tot 150 personen, met een mooi uitzicht over de grote zaal. De perfecte locatie om tijdens een publieksfeest een privé-bijeenkomst te houden en toch mee te genieten. Iedere ruimte binnen AIR heeft een eigen design en atmosfeer. Met 5 bars, 2 luxueuze rookruimtes, een podium met scherm en beamer, en doordat het mogelijk is om ruimtes van elkaar te scheiden, kan elk evenement op maat worden gefaciliteerd en gerealiseerd. AIR is dan ook geschikt voor diverse events: van bruisende bedrijfsfeesten en spectaculaire presentaties tot chique diners onder de kroonluchters en tv-opnamen, zoals voor de Universiteit van Nederland.

Unieke vibe

AIR heeft een creatief en ervaren team in huis dat kan helpen of zelfs de gehele organisatie op zich kan nemen. Hoewel de locatie een maximale capaciteit heeft van 1250 personen is het doel om altijd een intieme sfeer te creëren. Of het nu gaat om 30 of 1250 personen. Door de donkere wanden, plafonds en vloer kan er met de aanwezige verlichting en decoratie met weinig middelen een unieke vibe aan de ruimtes gegeven worden. Voor een complete ervaring kan zelfs een geur naar keuze door de locatie worden verspreid door middel van een aroma verrijkend systeem.

AIR is een spectaculaire locatie aan het bruisende Rembrandtplein, midden in het centrum van Amsterdam en vlakbij parkeergarages. Met ultramoderne technische voorzieningen, een uniek interieur en drie flexibele ruimtes wordt van ieder event een echte belevenis gemaakt. En dankzij de nachtvergunning kan je event tot in de vroege uurtjes doorgaan!

This post is also available in: English (Engels)