50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont

Bij deze locatie ga je zeker met een goed gevoel naar huis

Onze evenementen worden steeds mooier, innovatiever en overtuigender. Maar vandaag de dag is het ook belangrijker dan ooit tevoren om iets extra’s te doen. Bijvoorbeeld door met je event het milieu te ontlasten of door een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Eén van de locaties waar het allemaal draait om je medemens is 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont, prachtig gelegen in de bossen van de Veluwe en in het midden van het land.

Wie een locatie zoekt waar je alle rust en ruimte hebt in de natuur, is bij 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont helemaal op zijn plek. Het hotel en congrescentrum ligt in het bos, op een terrein van acht hectare, met zover je maar kijkt natuur. Binnen heeft het hotel vijftig kamers en tien vergaderzalen met daglicht en een prachtig uitzicht op de omgeving, een congreshal voor 300 personen en een fraaie serre.

50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont

Voor we verdergaan om de mogelijkheden voor evenementen nader te beschrijven, is het goed om hier even stil te staan bij de achtergrond van de locatie. Sommigen zullen de naam 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont waarschijnlijk al associëren met het Leger des Heils. De organisatie verbindt deze naam aan haar zogeheten work centers: sociale ondernemingen waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen. De geschiedenis van 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont gaat al een flinke tijd terug. Lange tijd was het terrein alleen toegankelijk als scoutingterrein en voor het Leger des Heils zelf. In de jaren ‘90 werd hier een congreshotel gebouwd en werd besloten om het terrein open te stellen voor het publiek. Prachtig gelegen in de bossen bij Ede werd het al snel een geliefde plek voor zowel de congresbezoeker als de vakantieganger. Maar het zou geen locatie van het Leger des Heils zijn als er niet ook een sociaal doel bij komt kijken.

Bij 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont is sprake van een slimme wisselwerking van twee projecten. Enerzijds biedt het hotel en congrescentrum re-integratietrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder jaar worden zo’n honderd mensen hier begeleid op hun weg terug naar de arbeidsmarkt. Deze re-integranten werken op alle afdelingen van het hotel samen met beroepsmensen, van de keuken en bediening tot in de technische dienst en het onderhoud aan het buitenterrein. Aan de andere kant wordt de locatie regelmatig beschikbaar gesteld voor mensen die niet de middelen hebben om op vakantie te gaan, zodat zij hier van een echte vakantiebeleving kunnen  genieten.

‘Prachtig gelegen in de bossen bij Ede werd dit al snel een geliefde plek voor zowel de congresbezoeker als de vakantieganger.’

Flexibiliteit

Terug naar de locatie zelf. Want ook hier is een mooie combinatie gemaakt van vrijetijdsbesteding en zakelijk verblijf. Vanaf de entree kun je meteen een van beide kanten op, zodat de gasten niets met elkaar te maken hoeven te krijgen. Voor de meetings en events lopen we naar de achterste vleugel van de locatie, die in zijn geheel is ingericht voor de zakelijke bezoeker. Overzichtelijk aan één gang vinden we tien vergaderzalen, van diverse afmetingen en op verschillende manieren met elkaar te combineren. Zo zijn de twee grootste zalen (beide 126 m2) met een openschuifbare wand samen te voegen tot één grote evenementenruimte van bijna 300 vierkante meter.

Die flexibiliteit is meteen waarmee de locatie het meest weet te verrassen. De ruimten zijn open en licht, allemaal grenzend aan de tuin en met ramen die een mooi uitzicht bieden op de bossen. Die koppeling met het buitenterrein komt het meest naar voren in de serre, aan het eind van de vleugel. Hier stap je voor je gevoel het hotel uit en sta je ineens midden in het bos, in een prachtige lichte ruimte die ideaal is voor ontvangsten en diners. Vanuit hier kun je namelijk zo naar de vergaderzalen en kun je ook direct doorlopen naar de Congreshal. De Congreshal, tot slot, is standaard voorzien van 300 stoelen, een podium en van alle benodigde licht- en geluidstechniek.

MVO-doelstellingen

En dan is er nog het hotel met 50 kamers; het buitenterrein met een voetbalveld, beachvolleybal velden en een midgetgolfbaan; het restaurant en brasserie. 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont werkt steeds meer met biologische en lokale producten. Heerlijk om na afloop van je event in de serre een mooi diner te serveren, of om een lunch in picknickmanden te laten inpakken om daar lekker buiten in het bos van te kunnen genieten. De locatie is gespecialiseerd in het serveren van originele en verrassende alternatieven voor alcohol, zodat je hier altijd verfrist weer vandaan gaat.

Het mooie aan 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont is dat je de locatie op meerdere manieren kunt beleven. Wil je aan je mvo-doelstellingen werken? Dan betrek je de locatie bij je event en neem je jouw gasten mee in het verhaal van het terrein en in de goede doelen die je steunt door hier te zijn. Met je events draag je immers direct bij aan de projecten van het Leger des Heils. Hoeft je gast daar liever niets van te merken, dan kan dat ook. De service is net zo goed als in iedere andere locatie – misschien zelfs beter, aangezien de medewerkers erop gebrand zijn een stapje extra te zetten om zo iets van hun tweede kans te maken. Maar wat je ook kiest, na je event bij 50|50 Hotel & Congrescentrum Belmont ga je in ieder geval met een goed gevoel en een glimlach naar huis!