Discover the finest spaces
Delen

Verbouwd museum De Lakenhal weer open in zomer 2019

Verrassen en inspireren is belangrijk tijdens een congres of belangrijke meeting. Een locatie om in 2019 goed in de gaten te houden is daarom Museum De Lakenhal in Leiden, gevestigd in een monumentaal pand uit 1640. Het museum wordt op dit moment grondig gerenoveerd en uitgebreid en maakte onlangs bekend op 20 juni 2019 na 2,5 jaar de deuren weer te openen. Vanaf dan zijn er weer talloze beroemde werken van onder andere Leidenaar Rembrandt te zien en kunnen verschillende zalen gehuurd worden voor evenementen. 

Het eeuwenoude gebouw, waar het museum al sinds 1874 is gevestigd, stond al een tijdje op de nominatie om gerestaureerd te worden. Hier was een complete sluiting van het gebouw voor nodig in oktober 2016. Naast de renovatie is er inmiddels een nieuw gebouw toegevoegd van 2500 vierkante meter waar de logistiek, opslag, werkplaatsen, kantoren, de museumbibliotheek en 450 vierkante meter extra tentoonstellingsruimte in gaan komen. Het is de bedoeling dat in deze nieuwe zalen straks een presentatie over de restauratie en uitbreiding te zien is.

Museum De Lakenhal

Een vergadering of borrel in een monumentaal pand als De Lakenhal is sowieso al indrukwekkend. Maar als collega’s of relaties straks als een van de eersten het nieuw gebouwde deel kunnen zien en de sfeer kunnen proeven, voegt dat nog veel meer toe aan het event. Bij De Lakenhal is het mogelijk om congressen, ontvangsten, vergaderingen, borrels, presentaties of workshops te geven in de speciale ontvangstruimtes of zelfs in de tentoonstellingszalen. Hierbij focust het museum op maatwerk.

De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en de geschiedenis van Leiden. De vaste collectie bevat werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Omdat het museum nu is gesloten vanwege de renovatie zijn verschillende topstukken te zien in andere musea, zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Alkmaar en Het Rembrandthuis.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.