Discover the finest spaces
Delen

Tweede Leonardo hotel in Amsterdam krijgt vrouwvriendelijke kamers

De bouw van het tweede hotel van Leonardo Hotels in Nederland, tevens in Amsterdam, schiet al flink op. Het enorme gebouw, vlakbij metrostation Overamstel, met maar liefst 490 kamers en dankzij de enorme Ballroom van zo’n 1800 vierkante meter met verschillende mogelijkheden voor events en meetings, moet in het voorjaar van 2019 af zijn. Eén van de unieke aspecten aan dit hotel zijn de speciale vrouwvriendelijke kamers. Wie zo’n kamer boekt, krijgt onder andere een discreet in- en uitcheckproces, een extra slot op de deur en kan parkeren op speciale parkeerplekken voor vrouwen. 

“Binnen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het aantal vrouwen die alleen reizen gestegen naar 38 procent in de laatste twee jaar. De vrouwvriendelijke kamers zijn op basis van hun feedback ontstaan. Zij blijken behoefte te hebben aan een bepaalde mate van veiligheid, maar ook comfort”, legt Sandra Dreher, Vice President Sales & Marketing van Leonardo Hotels uit. “Vandaar dat we bij ons nieuwe hotel in Amsterdam speciale parkeerplaatsen hebben voor vrouwen, die dicht bij de ingang liggen. Ook hebben alle vrouwvriendelijke kamers een deurspion, extra sloten en liggen ze op de begane grond. Verder wordt de room service uitsluitend gedaan door vrouwelijk personeel.”
Wat comfort betreft: er is een extra grote spiegel, een krachtige haardroger, een zachte badjas en een oogmasker aanwezig in de kamer. Dreher: “De kamers kunnen geboekt worden zonder extra kosten. Perfect voor zakenvrouwen op doorreis. Maar mannen kunnen de kamers ook gewoon boeken.”
De vrouwvriendelijke kamers zijn al een tijdje te boeken in Leonardo hotels in andere andere Duitsland en Engeland. In Nederland maken de speciale kamers een debuut.

Leonardo Royal Hotel, Amsterdam
Artist impression van een van de kamers van het Leonardo Royal Hotel in Amsterdam. Foto: Leonardo Hotels

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

De sfeer in het nieuwe Leonardo Hotel, dat Leonardo Royal Hotel Amsterdam gaat heten, moet fris en harmonieus worden met een innovatief design en locale accenten. Door zijn grootte, zijn er talloze mogelijkheden voor events en meetings. Dreher: “Er komen elf zalen waar bijvoorbeeld in vergaderd kan worden of waar andere soort meetings of events kunnen plaatsvinden. En dan is er nog de Ballroom, waar plaats is voor maar liefst 800 gasten. Er is dus van alles mogelijk.”

Leonardo Royal Hotel, Amsterdam
Artist impression van het exterieur van het nieuwe Leonardo Royal Hotel in Amsterdam. Foto: A.V.E. Groep
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.