Discover the finest spaces
Delen

The Green House: de nieuwste duurzame werk- en vergaderlocatie in Utrecht

In het stationsgebied van Utrecht verrijst na de zomer een nieuwe duurzame locatie voor meetings en events: The Green House. Het paviljoen wordt een ontmoetingsplek met horecagelegenheid en vergader- en werkruimten.

The Green House wordt gemaakt van geprefabriceerde elementen en hergebruikte materialen, zoals de gevel van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Het paviljoen zal bovendien volledig ‘remontabel’ worden gebouwd en slechts vijftien jaar aan de Croeselaan staan. Na die tijd wordt het hele gebouw naar een andere locatie verplaatst en krijgt de vrijgekomen ruimte een andere bestemming. De bouw van The Green House zal najaar 2017 van start gaan, en naar verwachting opent de locatie in het voorjaar van 2018 haar deuren.

Circulair denken en handelen

Het duurzame, groene thema zal in de hele locatie terugkomen. Zo worden zowel de buitenmuren en binnenwanden als het plafond uit glas gebouwd, waardoor er een lichte en ruimtelijke sfeer ontstaat. Hierdoor is het straks net alsof je buiten werkt. Met de bouw van het duurzame project willen de bedrijven andere ondernemers stimuleren om groene projecten te starten. “Het paviljoen wil een breed publiek bereiken en inspireren en zo bijdragen aan een brede maatschappelijke betrokkenheid ten aanzien van circulair denken en handelen” meent Falicom, een van de betrokken partijen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.